Tiedät varmasti, että lantionpohjaa olisi hyvä vahvistaa jumppaamalla. Mutta saatko sitä treeniä tehdyksi?

Monet naiset eivät halua jumpata, mutta eivät oikein tiedä miksi. Lantionpohjan harjoitteita ei vaan jotenkin saa tehtyä.

Asian unohtaminen on tietysti tavallinen syy, ei sitä vaan muista puristella siellä sun täällä. Jumppakuulatkin jäävät alkuinnostuksen jälkeen laatikkoon pölyyntymään. Samahan käy helposti muillekin jumppavälineille, kuten kahvakuulille ja kuntopyörille, siinä ei ole mitään yllättävää.

Yllättävää sen sijaan on täysin vaiettu ja lähes tuntematon ilmiö, joka saa naiset välttelemään lantionpohjan treenaamista.

Se, että lantionpohjajumppa ällöttää.

Ei siis siinä mielessä, että nainen ajattelisi iik pimppijuttuja, ällöä!! Vaan siinä mielessä, että jumpasta tulee fyysisesti, henkisesti tai molemmin tavoin outo tai huono olo.

Tilaa on vaikea kuvailla, mutta naiset sanovat, että jumppa tuntuu ”oudolta” tai ”höntiltä”, ja että siitä tulee ”paha olo”, ”huonovointinen olo”, ”kummallinen olo” tai ”ahdistunut olo”. Joitain oksettaa fyysisesti ja joitain pyörryttää.

Oireet esiintyivät naisilla vain ”tyhjää puristettaessa”, eivät seksiä harrastaessa. Henkinen huono, levoton tai ahdistunut olo ei kommentoijien mielestä liittynyt heidän suhteeseensa omaan vartaloonsa tai seksuaalisuuteensa, vaan oli siitä irrallinen ja selittämätön reaktio.

Kommentit on kerätty englanninkielisistä nettikeskusteluista ja pieneltä otannalta suomalaisia naisia. Tällä rajoittuneella otannalla näitä tuntemuksia tuli kahdelle kymmenestä, mutta nettikommenttien vähäisyyden perusteella vaiva on harvinaisempi, mutta olemassa.

Lääketieteellistä informaatiota ilmiöstä ei löydy. Ehkä naiset eivät valita lääkärilleen, että lantionpohjajumppa tekee pahaa, oksettaa tai ahdistaa. Koska asiaa ei ilmeisesti ole tutkittu, ei syytäkään tiedetä.

Nettikeskustelijat ehdottivat syyksi sitä, että jumpatessa pidättää huomaamattaan hengitystä, tai hengittää eri tavalla kuin yleensä. Toinen teoria oli, että jumpatessaan puristaa hermoa, mikä aikaansaa oireet. Eräs kirjoittaja antoi ohjeeksi tehdä jumpan makuulla, vasemmalla kyljellä maaten.

Keskusteluja esim. täällä ja täällä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Lantionpohjan jumppa ällöttää”