Ahdistaako märkä ja nahkea uikkari? Olisiko kiva tuntea vilvoittava merituuli iholla ihan ilkosenaan? Ehkäpä… Mutta millaista on nakurannalla oikeasti?!

Koska juhannuksena kuuluu nakuilla, lähetimme Huonon Äidin testiryhmän Yyterin nakurannalle kierimään ilkosillaan hiekassa!

Porin Yyterissä on siis nakuranta, eli nudistiranta eli naturistiranta. Se tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että rannalla ollaan alasti. Nettitietojen mukaan Yyterin nakuranta on rajattu niin, että ainoastaan auringonotto alastomana on sallittua, uiminen ei. Mutta tuskin kukaan hyökkäisi estelemään, jos uimaankin menisi eevan asussa… Tosin ranta on hyvin matala, että kukin voi tykönään miettiä haluaako kahlata kymmeniä metrejä pylly paljaana päästäkseen uimaan!

Huonon Äidin testiryhmä suuntasi estottomasti Yyterin naturistirannalle katsomaan ja kokemaan, millaista rantaelämän viettäminen ilman rihmankiertämää olisi. Yllätyksiä oli luvassa…

Yyterin nakuranta sijaitsee dyyneillä pienen, harvan mäntymetsikön alueella. Jos rannalla seisoo niin, että kypylähotelli on selän takana, löytyy ranta kävelemällä vasemmalle. Paikalla on opasteet.

Pian dyynien seasta vilkkuikin paljasta pakaraa, ja vilkkui jotain muutakin mitä emme nyt ala tässä kirjoittamaan mutta voinet aikuisena ihmisenä kuvitella! Paikalla seisoskeli myös miehiä uimahousuissaan. Sekä miehiä, joilla oli yllään pelkkä T-paita – ei siis uikkareita. Mielenkiintoinen asuvalinta!!

Nakurantakyltin toiselle puolelle ja vaatteet veks! Testaajat olivat käyskennelleet ilkosillaan esimerkiksi saksalaisessa nudistikylpylässä, joten riisuutuminen ei aiheuttanut ahistusta. Mutta tokihan se tuntuu hieman oudolta viskata vaatteet pois keskellä rantaa.

Pian tilanne muuttui oudommaksi..!

Heti kun naistestaaja kiskoi mekon yltään, dyyneistä nousi esiin miehiä kuin strutseja jotka nostivat päänsä hiekasta!! Herrat jäivät vieläpä oikein tuijottamaan!

Testaajat asettautuivat dyyneille rentoutumaan ja nauttimaan rantaelämästä. Mutta muilla rannalla olijoilla ei ollut rentoutuminen mielessä, eikä sinne ilmeisesti oltu tultu nauttimaan viattomasta nakuilusta. Usealla miehellä oli nimittäin kiikarit kaulassa, eikä niillä mitään lintuja bongailtu!

Nakurannalla ei näkynyt yhtäkään naista. Miehistä vain pari näytti olevan asiallisissa auringonottopuuhissa. Muut seisoskelivat metsikössä kiikaroimassa tai hiihtelivät dyyneillä edestakaisin kyttäämässä. Osalla tiirailijoista oli vieläpä itsellään vaatteet päällä!

Ero oli selkeä verrattuna esimerkiksi Saksaan. Siellä nudistien paikoissa on sekä miehiä että naisia, niin nuoria kuin vanhojakin, yhtä lailla timmejä ja vähemmän timmejä. Eikä kukaan tuijota tai ahdistele!

Nakurantatestin yllättävä tulos onkin seuraava:

Suomalaiset eivät osaa olla alasti!

Suomalaiset ovat saunakansaa ja rennosti alasti, niinhän sitä väitetään. Tämän nakurantakokemuksen perusteella se ei pidä paikkaansa. Ehei, suomalainen ei suhtaudu alastomuuteen luontevasti vaan nappaa kiikarin käteen jotta pääsisi tarkemmin tiiraamaan että mitäs siellä puskassa näkyykään!

Tämä on varsinainen harmi. Totta kai auringon lämpö ja alastomuus voivat saada aikaan kaikenlaisia ajatuksia, mutta yleisen nakurannan tarkoitus ei ole mikään estoton pervoilu. Virikkeitä kotiin sieltä voi tietysti hakea, jos mielikuvitus alkaa sillä lailla laukkaamaan, mutta muiden ihmisten pitäisi silti saada olla rauhassa.

Puskissa väijyviä äijiä lukuunottamatta nakuranta oli kiva kokemus. Nakuiluun verrattuna uikkarit ovat hankalat ja ikävät. Ne ovat pitkään märät ja kylmät, ja ne rullaantuvat inhottavasti kun niitä yrittää nahkeina pukea. Alastomana on mukavampaa. Eikä tarvitse miettiä sitä, että puristaako bikinihousut esille makkaroita tai onko uikkari epäedustava, omiin nahkoihinsa kun mahtuu aina!

Ohjeet nakurannalle:

– Riisu. Muut ovat alasti, et voi mennä sinne turistiksi tiirailemaan heitä.

– Se, että toinen ihminen on alasti alastomuuteen tarkoitetussa paikassa, ei ole kutsu tuijottaa, kiikaroida, lähennellä tai ehdotella. Exhibitionismi ja nudismi ovat kaksi eri asiaa.

– Jos haluat mennä nakurannalle ihan vaan ottamaan aurinkoa ja nauttimaan kesäpäivästä, mene. Häiriökäyttäytyminen varmasti vähenisi jos rannoilla liikkuisi enemmän muitakin kuin kiikaroivia setiä.

– Muista laittaa aurinkorasvaa kaikkialle!

– Naiset: harmillista kyllä, mutta mene ennemmin seurassa kuin yksin.

Lisäksi varoituksen sananen: Alastomana hiekkarannalla hengaillessa menee kirjaimellisesti hiekkaa pimppiin! Älä lähde esmes pidemmälle pyöräretkelle huljauttamatta paikkojasi ensin, ihan kokemuksesta tämä vinkki!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Ihan KAIKEN paljastava raportti nakurannalta!!”

 • Aurinkoa sanoo:

  Hienoa että uskaltauduitte rannalle. Älytöntä kuitenkin valittaa siitä jos jollain oli t-paita päällä (muttei housuja). Kyseinen hlö varmaankin oli ns. tarpeeksi alasti nudistirannalle joten jätäpä toisten ”asuvalinnat” kommentoimatta ja anna ihmisten olla. Nudismiin kuuluu VAPAUS.

 • 100 sanoo:

  Joo, siellä näkee kaikenlaisia pervoja. Jos ei ite saa vaatteita pois, pysyis sitten toisella puolella. Ja sitten niitä runkkaajia, mistä v….. tulee mieleen lähteä nakurannalle runkkaamaan. Naisten osanotto on vaan valitettavan huono, ehkä juuri syystä.

 • Kimmo sanoo:

  Itse olin Pietarin lähistöllä olevalla (laittomalla) nakurannalla silloisen venäläisen tyttöystäväni kanssa n.v 2005 ja se oli reilu 25veelle outo kokemus jo ensiksi, että sinne mentiin salaa ja joku oli kokoajan ”kytiksellä” tuleeko miliisi tms..koska kiinni jäädessä olis voinu olla pahatkin seurauksensa, mutta nakurannalla ei tainnut olla yhtään yli 40v ja se oli kyllä kaikkea muuta kuin toki nakuna olemista, mutta miehillä ja naisilla oli ainoastaan omat vaatesäilytykset/wc/suihku ennen rannalle menoa. Mutta JOO siis kun rannalle menin niin ensimmäisen 20m jälkeen näin parin nuorehkon naisen antavan ns.suullista palvelua yhdelle nuorelle miehelle joten ei siis mitään rajoituksia.. ennen tyttöni tapaamista näin parin jotka touhusivat..noh.. kuvitelkaa itse ja touhua katsellessa alkoi itsellänikin tulla vaihe missä ei tiennyt mitä tehdä ja menin istumaan eteenpäin nojaten (ymmärrätte syyn) ja vähän sen jälkeen kumppanini tuli paikalle ja huomasi tilanteen ja rauhoitteli että anna asennon olla mikä vaan, niinkuin huomaat ettei muutkaan välitä ja loput jutut rannalta on sitten K-25 eli jätetään mielikuvituksen varaan, mutta siis tämän takia en kyllä Suomessa lähtisi paikalliseen, koska tämä ap:n kuvaus teki selväksi ettei kaikki nudistirannalla miellytä, joten jätän pahat mielet muualle, enkä halua kuulua ”puskatuijottajiin” 😇

 • FK sanoo:

  Tämä kiikarointi ja estoton smyygailu tuli oikeasti itselle harmittavana yllätyksenä. 🙁 En itse ole nakurannalla käynyt kun sen verran huonosti viihdyn nakkena, mutta muiden puolesta kyllä tuntuu kurjalta.