Plim! Plim! Plim! Jatkuva piipitys tai surina ei kuulu enää vain lasten ja teinien puhelimista vaan vanhempien kännyistä yhtä lailla. Osa jatkuvasta viestittelystä on omaa valintaa, mutta osa ei.

Vanhempien on pakko kuulua monenlaisiin WhatsApp-ryhmiin, jos he haluavat pysyä kärryillä lapsen luokkaan tai harrastukseen liittyvistä asioista. Ja sehän tarkoittaa tietysti sitä, että näistä ryhmistä paukkuu viestejä – pahimmillaan ihan koko ajan.

Tämä äiti kertoo, että hänen on tosi vaikea pysyä kärryillä siitä, mikä on oikeasti tärkeää, kun puhelimeen kilahtelee jatkuvalla syötöllä ihan turhia kuittauksia ja peukutteluja:

”Eniten vituttaa peukun kuvat!! Kaivan puhelimen jossain hikisessä ruuhkassa ja kiireessä, jostain pohjattoman laukun pohjalta, todetakseni että viestiäänen syynä oli Lillin äitin peukku! Samassa viestiketjussa on jo viiden muun äiskän peukku ja omaperäisimmät ovat lisänneet perään vielä jonkun hauskan hymiön…


Kuva Christian Wiediger.

WhatsApp ryhmien terroriäiskien toinen suosikki on ”kiitos paljon” tai ”homma hoidossa”. Onko lasten voimistelujoukkueen jokaisen äidin pakko kiittää erikseen ryhmään ladatusta tyttöjen yhteiskuvasta? Tai kiinnostaako minua pätkääkään, että joko ja kuka on tällä hetkellä ostanut ne trikoot, jotka velvoitettiin kaikkia omatoimisesti lapselle ostamaan ennen kisoja? Onko tieto siitä, että Essi tulee tänään ehkä vähän myöhässä treeneihin todella tieto, jonka pitää kilahtaa KOKO joukkueen KAIKKIEN aikuisten housuntaskuissa, palaveripöydän kulmalla, työkeikalla tai kampaajakäynnillä?

Toki jokainen aikuinen voi itse määritellä mitä viestejä haluaa ottaa vastaan, mutta esimerkiksi tässäkin ryhmässä vaikkapa valmentajan viesti siitä, että illan treenit on peruttu, kiinnostaa kyllä (myös kesken töiden).


Kuva Becca Tabert, ylin kuva Freestocks.org.

Maailma on täynnä tietoa, viestejä, tiedotteita, muistettavaa, kalenterimerkintöjä ja taulukoita. Minunlaiselleni boheemille hetkessä eläjälle tuottaa suurta vaikeutta ryhmitellä arjen välttämättömimmät tiedonjyvät oikeille paikoille oikeaan aikaan. Kun viittä vaille treenin alkamisajankohtaa selaan terroriäitien valloittamaa viestiketjua ylöspäin ja yritän löytää SEN viestin jossa kerrottiin missä tänään piti poikkeuksellisesti olla, tekee mieli osallistua keskusteluun kehoituksella: tunkekaa nyt ne peukkunne per***seen!

Tiedän olevani outo, nipo, diiva, jäykkä ja ehkä jopa äitinä kylmä, sillä kaikissa ryhmissä joissa olen ollut jäsenenä, useimmat äidit haluavat jakaa niitä peukkujaan kaikille. Tai sitten olen mies!? Olen nimittäin huomannut myös sen, että nämä himopeukuttajat eivät ole ikinä isejä…?”

Nimim. Peukkuboikotti

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Voitteko lopettaa sen viestien pommittamisen!!”

 • Maailman pienin viulu sanoo:

  Onpas ongelmat. Mykistäkää ne keskustelut. Sitten kun on aikaa niin helppo vilkaista vaikka illalla onko tullut siltä koutsilta viestiä vai ei.

  Ongelmia saa itsekin tekemällä.

 • No näillä mennään. sanoo:

  Onneksi meidän pojan luokan w-ryhmässä ei ole tuollasita. Viestintä käy kerran-kaksi vuodessa ahkeraa 2 viikkoa ja sitten hiljenee (yksi tapahtuma toistuu jokavuosi, koulun perinne. Mihin jokainen luokka osallistuu)😊Mutta pojan harkkaryhmä….arrrrg…vaikka asiat laittaan s-postilla harkka-ajat,kisat jne…joka he..vin viikko samat kysyy: mitä, missä ja koska…ei pääse… Näinhän ne oikeasti tärkeät asiat esim. Harkkojen peruuntuminen,paikan vaihtuminen hukkuu sinne…

 • Toinen somenipottaja sanoo:

  Täällä toinen jota ärsyttää turhat ok:t ja peukut ja hymiöt, asiat hukkuu ketjuissa ja sitä myöten unohtuu. Onneksi olen valmentajan roolissa tehnyt whatsapp- ryhmilleni säännöt, että viestiin vastataan vain jos sitä pyydetään, tai perässä on kysymysmerkki, sekä nuorten että aikuisten kanssa. Ja muiden vanhempien/tyttöjen esittämiin kysymyksiin vastaa ensisijaisesti valmentaja eikä kaikki muut jotain tyyliin ”Mun muistaakseni” ja ”eikös se ollut niin että..”
  Kannattaa laittaa opettajalle/valmentajalle ihan yksityinen viesti yhteisten sääntöjen sopimisesta, hänen on helpompi ottaa asia puheeksi ”ulkopuolisena” eikä yhtenä äideistä.
  Joskus kiitokset ja peukut on ihan kivojakin, mutta ei joka viestiin!