Pitäisikö kyläilykultuuri elvyttää ja palata spontaaneihin vierailuihin vaikka arki-iltaisin? Ei missään tapauksessa, väittää nimimerkki Rauhaa kiitos!:

”Nykyisin valitetaan siitä, että spontaani kyläilykulttuuri on kadonnut. Että kukaan ei tuosta vain rimpauta ovikelloa ja piipahda kylään. No onneksi ei!

Jos ovikello soi yllättäen, sitä ihan pelästyy. TV-lupatarkastajia ei enää ole, ja kiertävätkö uskonnon kaupittelijat hekään kovin aktiivisesti enää? Voiko ovella olla yllätyskyläilijä? Nyt lapset hiljaa! Äiti hiipii kurkkimaan ovisilmästä, että mitä ihmettä. Ehkä naapurin lapsi tarvitsee apua oven avaamisessa tai jotain, kunhan vaan siellä ei olisi kukaan tunkemassa meille kylään!

Arjen kiireessä ehtii maailman nopeimman nakkikastikkeen! Kaupallinen yhteistyö Jalostajan kanssa.

Yllätysvierailut tuntuvat kamalilta siksi, että niihin ei ole voinut valmistautua. Ei enää nykyään voi päästää ketään kotiin spontaanisti. Pitää siivota keittiö ja järjestellä paperikasat ja tunkea pyykit johonkin ja asetella sisustustyynyt uusiksi, ettei joudu häpeämään sitä että on sottainen ja organisointikyvytön ja sisustusmaultaan puutteellinen. Pitäisi olla jotain sellaista 50-lukulaiselta kalskahtavaa kuin ”vierasvara”, mikä kaiketi on keksejä kaapissa, mutta ei kaapissa voi pitää keksejä kun ne syö sieltä heti kuitenkin.

Itsekin pitäisi olla iskussa ja seurusteluvalmiudessa. Ei ainakaan pelkässä collarissa ja pikkuhousuissa ja villasukissa, hiukset harottaen joka suuntaan. Sen sijaan että rötvää sohvalla tuijottamassa telkkaria tai roikkuu somessa, pitäisi keittää teetä ja asetella keksejä vadille ja jaksaa puhua jotain fiksuja.

Kavereita on kiva tavata, ja sukulaisiakin joskus, mutta elämä vaan on hektisempää kuin ennen. Hyvä että työpäivän jälkeen jaksaa enää edes perhettä, saati sitten muita ihmisiä! Sitä paitsi tapaamiset muualla kuin jonkun kotona ovat kaikille helpompia. Ei tule turhaa painetta puunata ja kokata.

Ehei, pysykää poissa meiltä vaan jatkossakin yllätysvieraat! Tavataan ihan sovitusti jooko, tai jutellaan siellä somessa iltasella. Kummankaan ei tarvitse pukea siistejä vaatteita tai huolehtia siitä, onko koti kunnossa.”

Nimim. Rauhaa kiitos!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 31 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

31 vastausta artikkeliin “Älkää tulko meille!”

  • Ihan oma syy sanoo:

    Miksi ihmisten kodit on nykyään sitä tavara-, vaate- ja paperivuorta? Ja keittiöt täynnä tiskiä? En väitä, etteikö meillä olisi, mutta miksi ei ole enää aikaa ja jaksamista pitää kodista huolta? Kurjaa, jos tällainen on syynä, ettei uskalla ovea avata. Nykyään yllätys ei ole niin yllättävä,kun mahdolliset vieraat yleensä soittavat ennen kuin ovat ovella. Jos joku tulee ilmoittamatta (yleensä anoppi) en jaksa välittää miltä näyttää. Mutta kyllä minua harmittaa, ettei meillä koto pysy kunnossa. Aika menee töihin ja harrastuksiin,puhelimen räpläämiseen ja netflixiin.

  • Siru sanoo:

    Itse olin ensin otsikosta heti, että ”eikun päinvastoin”! Mut kun luin ton jutun, ni nauraa räkätin, et näinhän se kyllä on🙈😄samaistuin täysin👌😃oon luullut olevani jotenkin sosiaalisesti vammainen, kun tuo juttu oli kuin suoraan omasta elämästäni😅kiitos vertaistuesta💪😃