Joojoo, onhan näitä kuultu. Taas yksi lista, jossa käsketään ajattelemaan positiivisesti ja mussuttamaan vihanneksia. Kenellä on aikaa sellaiseen?

Hhhm. Siinä se kysymys taisikin tulla. Mihin sinulla on aikaa?

Se mitä teemme, tekee meistä sen, mitä olemme, kirjoittaa bestseller-elämäntaito-oppaan Emotional Intelligence 2.0 kirjoittaja Travis Bradberry Huffington Postissa.

naamaKuulostaa turhan yksinkertaiselta ollakseen totta, mutta ehkä joskus kannattaa miettiä mihin oikeastaan keskitymme ja uhraamme aikaamme. Bradberryn 10 kohdan lista radikaaliin elämänmuutokseen on seuraava:

1. Pysy kaukana ikävistä ihmisistä. Paljonko aikaasi saa se urpo töistä ja se hyväksikäyttävä sukulainen? Paljonko he pyörivät mielessäsi? Onko sinulla riittävästi aikaa edes rakkaillesi? Käytä energiasi mieluummin heihin!

2. Potki ylimääräinen porukka sängystäsi. Siis puhelin, tabletti ja läppäri. Niiden sininen valo saa aivosi uskomaan, että on aamu, ja unensaanti vaikeutuu. Jokainen meistä tietää tasan tarkkaan, millaiset vaikutukset huonosti nukutuilla öillä on.

3. Arvosta sitä mitä sinulla on. Mutku haluan lomalle. Mutku haluan luksuslaukun. No, kukapa meistä ei. Mutta se, että uskottelet itsellesi ettet voi olla onnellinen ilman jotain, minkä nyt koet puuttuvan – ihan fuulaa! Jos et pysty arvostamaan sitä, mitä sinulla on nyt, mikä sinulle lopulta riittäisi? Riittäisikö mikään?

4. Muista, että asiat eivät aina ole sitä miltä näyttävät. Kenenkään elämä ei ole täydellistä, vaikka se näyttäisi kuinka kepeänkuplivalta. Muiden kadehtiminen on turhaa, sillä et koskaan tiedä, mitä kulisseissa tapahtuu. Etkä tiedä muutenkaan mitä tapahtuu: yllättävät tai odotetutkin muutokset saattavat viedä hermoromahduksen partaalle, mutta ties mitä hyvää niistä vielä seuraa?

5. Älä anna epäonnistumisen pelon estää sinua yrittämästä. Kuinka monta asiaa jätämme tekemättä, koska pelkäämme, ettemme onnistu? Kuinka monta kirjaa jää kirjoittamatta, kuinka monta työpaikkaa hakematta, kuinka monta treffikutsua esittämättä? Tartu hommiin siitä huolimatta, ettet tiedä lopputuloksesta. Tehtyä voi aina parannella, tekemätöntä ei.

6. Hoida asiasi. Organisoiminen tuntuu hankalalta, varsinkin kiireessä. Siirrämme pieniä töitä, kuten lasten lupalappujen allekirjoittamista tai laskujen maksua, epämääräiseen tulevaisuuteen siksi, että emme ehdi nyt. Lopulta parin minuutin juttuun on tullut käytettyä moninkertainen aika, puhumattakaan siitä kuinka paljon aikaa tekemättömän homman pyörittäminen mielessä on vienyt!

7. Vaali asioita, jotka koskettavat sinua. Välillä sitä törmää sitaattiin tai kuvaan, joka oikeasti puhuttelee. Säästä sellaiset samaan paikkaan muistikirjaan tai puhelimeesi, niin voit palata muistuttamaan itseäsi siitä, mikä sinua innostaa.

8. Tee asioita, joista nautit. Ei kun ihan oikeasti, asioita, joista sinä nautit. Sen ei tarvitse näyttää hyvältä somessa eikä sen tarvitse olla coolia. Mene tanhukurssille jos tanhuaminen on se, mitä rakastat, tai kuuntele sitä teineille tarkoitettua poikabändiä joka on oikeasti niiiin hyvä!

9. Sano ei. Ai että miten vaikea sana se on! Sinäkin mutiset En ole varma ehdinkö, tai Ehkä, katsotaan vaikka oikeasti haluat vain kieltäytyä. Niillä ihmisillä, joiden on vaikea sanoa ei, on enemmän stressiä, loppuunpalamisen oireita ja jopa masennusta. Kakista ulos ettet halua, se on terveysteko!

10. Pidä tavoitteesi realistisina. Hei nyt on huhtikuu, ehdin vielä laihtua 15 kiloa juhannukseksi! Innostus kantaa hetken, mutta mahdoton tavoite on tuomittu epäonnistumaan. Se johtaa itsesyytöksiin ja pettymykseen. Haasteet ovat hyvä juttu, mutta tavoittele asioita, jotka on oikeasti mahdollista saavuttaa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia