naamaMuotoilevat alusvaatteet. Ne pelastavat jokaisen juhla-asun ja ovat muutenkin joka naisen luottotuotteita, väitetään. Sitä vaan, että oletko koskaan yrittänyt survoutua sellaiseen?

Muotoilevien alusvaatteiden ideahan on se, että ne kiristävät kropan kasaan ja silottavat siluetin. Idea on kannatettava, ja ajatus muhkurattomasti istuvasta kotelomekosta houkutteleva.

Kauniit ajatukset unohtuvat nopeasti, kun muotoilevia pöksyjä alkaa kiskoa ylleen. Niiden kuuluu olla piukat, totta kai. Myyjäkin taisi neuvoa ottamaan normaalia kokoa pienemmät. Ehkä hän ei tarkoittanut kuitenkaan, että pökien pitäisi näyttää Barbien pyöräilyshortseilta?

Pukiessa tuntuu, että pinkeisiin pöksyihin pujottautuminen sulattaa muutaman muhkuran sekin. Ainakin hikoilun ja hengästymisen määrästä päätellen. Kynsikin katkeaa siinä kiskoessa. Kun housut viimein ovat jalassa, muistuu mieleen luonnontieteiden opetukset: Ai tätä tarkoittaa aineen häviämättömyyden laki ja massan säilyminen? Jenkkakahvat eivät suinkaan ole kadonneet, ne ovat nyt vain eri paikassa. Sieltä ne nyt vilkuttavat tissien alta, yllätys! Sama koskee reisiä: se, mikä yläreisistä on tiivistetty smoothiin pakettiin, pullahtaa yli lahkeensuusta.

Olo on onneksi yhtä hehkeä ja mukava kuin jos jättiläiskäärme kietoutuisi ympärille.

Koska pikkujoulukausi on jo kaukana, puristavien pöksyjen traumat ovat unohtuneet. Tässä autuaassa unohduksen tilassa sitä hankkii uimapuvun, jonka sanotaan tukevan ja litistävän vatsaa. Ihan kuin tavalliseen uimapukuun ahtautuminen ei olisi tarpeeksi tukalaa!

Ilmeisesti ei ole, koska sitä päättää tunkea itsensä superkireään muotoilevaan uikkariin. Tällä kertaa silottava taika varmasti toimii. Kaikki pysyy uimapuvun sisäpuolella, ja näytän ihan merenneidolta tässä kun tepsuttelen kaakelikäytävää kohti allasta ja aamu-uintia. Sitten sitä tajuaa peilata myös taakse. Näemmä sillä on rajansa, kuinka paljon aikuista naista mahtuu muotoilevan uimapuvun sisälle…

muotoileva uimapuku

Eivät näiden asujen väitteet toki tuulesta temmattuja ole. Kyllä ne todella muotoilevat kroppaa. Ovat nimittäin varsin kätevä tapa hommata kurveja ja muhkuroita uusiin ja yllättäviin paikkoihin.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Näin saat aivan uudennäköisen vartalon!”

 • Koo sanoo:

  Ostakaa hyvät naiset oikean kokoisia muotoilevia, sekä hyvälaatuosia. Mulla on Triumphin muotoileva alusmekko, sellanen joka lähtee rintojen alta ja siinä on housuosa, mutta myös ”mekko” eli se menee reisien puoliväliin asti. Paras vaatekappale mitä mulla on, enkä suostu yhtäkään mekkoa laittamaan päälleni ilman sitä. Se ei ole mikään megapuristava vaan hyvin pystyy hengittämään, mutta samalla se laittaa ne pahimmat makkarat kuosiin.

 • Liisa Honkapää sanoo:
 • Jyri-Setteri sanoo:

  Onko jutun kuvassa Huono Äiti itse eli Sari Helin? Jos on, niin annan kymmenen pistettä!

  • Huono Äiti sanoo:

   Kuvan pylly kuuluu Huonon Äidin toimituksen vahvuuteen, ei ole kuvapankista, loput jääkööt mysteeriksi.