Aina vitsaillaan, kuinka miehet eivät hae apua vaivoihinsa, vaan ennemmin kärsivät itsekseen vaikka vuosia. Mutta osaamme me naisetkin!

Vuoden 2016 lopulla tehdyn tutkimuksen* mukaan vain kolmasosa runsaista kuukautisista kärsivistä naisista on hakenut apua. Monet naiset ajattelevat että runsaat ja elämänlaatua heikentävät kuukautisvuodot ovat normaaleja, vaikka niistä voi harmin ja säädön lisäksi seurata anemiaa.

Sama koskee monia muitakin naistenvaivoja. Tää on nyt tätä. Tämä kuuluu asiaan. Tällaista naisen elämä on. Kaikilla on kipuja.

Emme hae antibiootteja virtsatieinfektioon ennen kuin on ihan pakko, latkimme vaan litratolkulla karpalomehua. Emme selvitä kuukautiskipujen tai välivuotojen tai runsaiden kuukautisten syytä, koska tätä tämä nyt on.

Joukkoseulontalaput unohtuvat johonkin paperipinoon. Gynekologisissa tarkastuksissa ei tule käytyä. Eihän minulla nyt mitään ole, tai eipä tämä nyt erikoista ole.

Tai sitten tutkimukset ahdistavat. Mitä jos sieltä löytyykin jotain?

Runsaita ja kivuliaita kuukautisia voi hoitaa, samoin tulehduksia ja muitakin vaivoja. Usein jo syyn tietäminen auttaa, eipä tarvitse viikkotolkulla miettiä onko tämä sittenkin jotain vakavaa. Jos oireet haittaavat elämää, on ihan turha ajatella, että tämä kuuluu asiaan. Itsestäkin pitää pitää huolta, eikä vain muista!

*Tutkimuksen teetti lääkeyhtiö Gedeon Richter Nordics.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.