Kas niin, suomalaisia ja vieläpä naisia kun ollaan, ei tietenkään voida puhua, öö, iik, miten sen nyt edes sanoisi tai siis kirjoittaisi, PIMPPIVAIVOISTA. Niin. No niin, nyt se on sanottu. Ja jos sitten jätettäisiin Huonon tyyliin punastelut ja hymistelyt sikseen, niin päästäänkin ihan asian ytimeen. 

Kaikilla naisilla on pimppi. Joskus sitä kutittaa. Joskus sillä ihanalla tavalla, joskus sitten ei niin mukavasti. Toisinaan kirveleekin ja onhan noita vaivoja. Virtsatieinfektio, hiivatulehdus, yyh. Mutta mitä niitä syitä sitten voi olla ja mitä asialle tehdä?

Pimppi vaivaa, koska:

Olet nainen: Jopa puolet naisista sairastaa ainakin yhden virtsatieinfektion eli kavereiden kesken VTI:n elämänsä aikana. Ihan peri… eiku pimpistä! Pääsääntöisesti syyttää voi bakteereita, jotka nousevat virtsaputkea pitkin virtsarakkoon ja aiheuttavat sitten tulehduksen.

Olet uudessa seksisuhteessa (tai vanhassa, mutta uudelleen kukkaan puhjenneessa ömmh tuota kuinka todennäköistä…): Sekstailu altistaa virtsatieinfektiolle. Kaverit kertovat, että uuden partnerin kanssa niitä tulee noin mutu-tuntumalla helpommin kuin vanhan. Johtuuko sitten jostain uusista pöpöistä vaiko vaan siitä, että uusi leikkikaveri, enemmän leikkejä.

Olet antibioottikuurilla: Niin, ensin joku rasittava tauti, johon antibioottikuuri ja sitten kaupan päälle hiivatulehdus. Jättekiva! Kivoin pimppiduo on tietenkin ärhäkkä VTI ja oikein napakka hiivis. On ihanaa olla nainen.

Olet raskaana/synnytät/imetät: Yhtä nestetasapainon, hormonien, eritteiden ja minkä vielä heittelehtemistä koko aika. Ei ihme jos pimppiä rassaa, siis muulloinkin kuin synnytyksen ponnistusvaiheessa. Pelkästään raskaana oleminen altistaa hiivatulehduksille.

Olet lomalla: Paitsi että lomailu voi aiheuttaa yhtäkkistä sekstailun lisääntymistä, saattavat ulkomaanreissujen vieraat bakteerikannat horjuttaa suoliston normaalien bakteerien tasapainoa. Sitten kun suolisto pragailee, alkaa pimppia kutittaa. Hiiva, tuo paras matkaseuralainen on saapunut kohteeseen.

Syöt lähinnä sokeria: Mitä ihmettä, eikö se olekaan kokonaisvaltaisesti suositeltava ruokavalio?

Käytät stringejä: Ei ei! Suosi puuvillaisia mummiksia ja öisin ollaan kommandona! Stringien persnaru kun saattaa kuljettaa bakteereita eestaas. Siitä ei pimppi tykkää ja tulehdusriski on korkea.

Et osaa pyyhkiä: Lapsetkin sen tietävät. Pyllyn bakteerit kuuluvat pyllyyn, siksi sitä ei kaivella ja pyyhkimissuunta on aina edestä taaksepäin. Eipä käsisuihkun käyttökään pahaa tee, mutta saippuaa ja muita vahvoja pesunesteitä kannattaa käyttää harvakseltaan, ettei ylipese tavaraansa.

Uit tai kylvet paljon: Vedessä lilliminen tai liikkuminen saattaa laukaista joillakin ihmisillä virtsatieinfektion. Epäreilua, mutta totta.

Olet vaihdevuosien kourissa: Muutenkin ihan riittävän rasittavaa. Mutta että pimppikin vielä! Vaihdevuodet heikentävät limakalvoja – VTI-riski kasvaa.

Olet mies: Eiku! Siis! Juu ei pimppivaivoja, paitsi välillisesti, mutta kyllä se voi virtsatieinfektio iskeä mieheenkin. Varsinkin jos on eturauhasen liikakasvua.

Bonusvaiva: Pahanhajuinen pissa. Ei aina indikoi tulehdusta, varsinkaan parsa-aikaan, mutta ei se kiva juttu ole.

Jos tuntemukset ovat lieviä, eivätkä tuntuisi vaativan lääkärireissua, jonkinlainen self help -kokeilu voi olla paikoillaan. Vanha kansa on iät ajat käyttänyt pissavaivoihin karpaloa ja maitohappobakteereiden avulla taas uhitellaan hiivaa.

Valioravinnon KarpaLact Strong on karpalouute- ja maitohappobakteerivalmiste naiselliseen hyvinvointiin. Kaupallisen yhteistyön merkeissä Huono Äiti suosittelee tuotetta kaikille pimpistään huolehtiville naisille ikään katsomatta. Lisää voipi lukea täältä ja ostoksia voi suorittaa hyvin varustelluista luontaistuoteliikkeistä ja apteekeista ympäri Suomen. Jälleenmyyjähaku Valioravinnon sivuilla

P.S. Arvonta on päättynyt, nimimerkki Jeba voitti ja saa tiedon!

P.P.S: Jos tuntuu sille, että KarpaLact Strongille olisi käyttöä, kannattaa kommentoida tätä postausta tai tykätä jaettua linkkiä Facessa. Arvomme nimittäin pimpin ystävän tuotepaketin kaikkien osallistuneiden kesken.

P.P.P.S: Miehillekin tämä tuote sopii oikein hyvin. Kaikille miespuolisille tykkääjille ja kommentoijille tupla-arpa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 114 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

114 vastausta artikkeliin “Pimppi remontissa”