Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää! Kaikilla juhlapäivillä kuuluu tietysti olla oma leivos, ja mikäpä sopisi tasa-arvon päivään paremmin kuin veden kielelle herauttava pimppimuffini!!

Tasa-arvon nimissä jokainen saa toki tehdä muffinin justiinsa sellaisella elimellä mikä omaan suuhun sopii, mutta koska nämä pimppimuffinit ovat miltei yhtä riemullisia ja herkullisia kuin aito tavara, me tehtiin näitä!!

Koska te kyselitte näiden perään, niin tässäpä ohje pimppimuffineille! Aloitetaan äärimmäisen helpoilla yhden kulhon suklaamuffineilla ja itse pimppi onnistuu helposti kreemistä pursottamalla. Eikä vaadi erikoisia välineitä tai taitoja! Ei tarvi osaamista eikä katso sen perään että mitkä värkit leipurilta itseltään löytyy.

Älyttömät helpot suklaamuffinit

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 dl maitoa
2 munaa
100 g margariinia
2 dl tummaa suklaata rouhittuna*

Sulata margariini ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon jauhot, kaakaojauhe, sokeri ja sekoita. Sekoita joukkoon maito, munat (rikottuina ilman kuoria pliis) ja jäähtynyt sula rasva. Sitten sekoitetaan taikina tasaiseksi ja lisätään suklaarouhe. Ja taas sekoitetaan. Täytä muffinivuoan kolot paperisilla muffinivuoilla ja jaa taikina tasaisesti jokaiseen vuokaan.

Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Ei kannata luottaa että muffinit itse kertovat kypsyydestään, vaan tässä voi hyödyntää joko silmätuntumaa, tai kokeilla hammastikulla. Tikku työnnetään muffiniin ja jos se tulee ulos puhtaana niin kypsää on.

Annetaan muffinien jäähtyä hyvin ennen koristelua, ettei pimppi sula. Tässä välissä onkin hyvä vaikka istua alas juomaan kuppi kahvia, tai valmistaa kuorrutus, tai vähän molempia.

Ihan omasta pimpistä me ei tätä reseptiä vetäisty, vaan inspiraationa muffineihin toimi tämä ohje.

 

Vinkki! Taikinan annostelu onnistuu helposti pursotinpussin avulla. Taikina pussiin, pussin suu auki ja pursotetaan vuokiin!

Pursotinpussin avulla muffinitaikaina jaetaan vuokiin helposti ja tasaisesti

Pimppikuorrutus

100 g huoneenlämpöistä margariinia
250 g tomusokeria
5-7 rkl maitoa
2 tl vanilja-aromia
elintarvikevärejä
sokerihelmiä
suklaarouhetta

Vatkaa margariini vaaleaksi ja lisää sekaan vanilja-aromi. Lisää siivilöity tomusokeri vähän kerrallaan, välillä hyvin vatkaten. Lopuksi vatkaa joukkoon maito.

Raaka-aineet ja välineet sokerikreemin valmistamiseen

Koska meidän pimppimuffineissa on useampaa sävyä, jaa kuorrute kahteen kulhoon, suhteessa ¾ ja ¼. Värjää suurempi kuorrutemäärä persikkaiseksi sekoittamalla joukkoon vähän keltaista ja vähän punaista elintarvikeväriä, ja pienempi kuorrute vaaleanpunaiseksi lisäämällä joukkoon punaista väriä vähän kerrallaan. Varo ettei lipsahda punaista väriä liikaa koska silloin voi olla tuloksena ärtynyt muffini! Muuten voit tietty säätää väriä mielesi mukaan, eihän kaikki pimpit ole saman värisiä!

Sokerikreemin värjäystä elintarvikeväreillä

Jos ei huvita itse tehdä kuorrutusta, niin huonojen ja hyvien äitien onneksi nykyään löytyy kaupasta valmiitakin kuorrutuksia! Lisätään vaan väriä ja voila! Ei tule tiskiä ja löytyy makuja mistä valita! (Eikä me tuomita vaikka ostaisit ne muffinitkin valmiina…)

Vinkki! Extrakivaa kuorrutteeseen saa korvaamalla vaniljasokerin kolmella teelusikallisella vadelmalikööriä!

Sokerikreemi valmiina pursotettavaksi

Sitten itse koristeluun. Tarvitset kaksi pursotuspussia, näitä löytyy ihan perusmarkettien hyllyltä, sieltä muffinivuokien läheltä. Kaavitaan toiseen pussiin puolet persikanvärisestä kuorrutuksesta ja toiseen vaaleanpunainen kreemi kokonaisuudessaan. Nyt otetaan veitsi ja levitetään muffinien päälle sopiva kerros persikanväristä kuorrutetta pohjaksi. Seuraavaksi ripotellaan omaan tyyliin suklaarouhetta muffinin päälle. Tässä saa vapaat kädet, mieltymyksiä on monia, joku tykkää runsaammasta ripottelusta, joku kiitoradasta, ja joku haluaa jättää muffininsa ihan posliiniksi!

Koska meillä ei ole käytössä tyllia pursottamiseen kuten toisinaan ihmisillä on, pitää pussien suut leikata hieman normaalista poikkeavasti, jotta saadaan haluttu pursotusjälki. Ulompien huulten kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana, joten otetaan vaan pussin päästä pois noin puolen sentin levyinen pala. Naps! (Älä hätäänny! Kuvat pussien leikkelystä alla!)

Kuinka leikata pursotuspussi ulompien huulten pursotukseen

Sisempiin huuliin halutaan nauhamaista pursotusta, joten leikataan iiiiihan pikkuruinen siivu vain pussin päästä pois, pitkin pussin saumaa noin puoli senttiä. Tarvittaessa voi leikata myöhemmin lisää, jos tuleekin liian pientä jälkeä. Äläkä ressaa jos tulee erinäköisiä pimppejä, eivät ne aidotkaan samasta muotista ole!

Viiltoleikkaus pursotinpussiin

Ja ei kun pursottamaan! Painetaan kevyesti pussin perästä ja ohjataan pursotus kirkkoveneeksi muffinin päälle, ja pienempi vene pinkillä sen päälle. Loppusilauksena asetellaan koristehelmi strategiseen kohtaan, riippuu miehestä kannattaako siltä kysyä apua tässä!!

Kuinka pursottaa pimppi

Pimppimuffineita

Valmis! Ja vastauksena otsikon kysymykseen, on. Vaikka sun pimppimuffinis ei näyttäiskään siltä kuin kuvissa, se on ihan normaali. Kaikki pimppimuffinit on vähän erilaisia, niitä tulee monissa eri ko’oissa, väreissä ja muodoissa. Sunkin pimppimuffini on ihan paras. <3

Pimppimuffineita lautasella

Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! Jos teet pimppimuffineja, niin lähetä meille kuva tai jaa se Instassa ja tägää meidät (@huonoaitiofficial) – me halutaan totta kai nähdä sun pimppi, siis se muffini!

*Aina ei tarvitse itse raastaa tai rouhia, kaupoista löytyy onneksi valmista suklaarouhettakin, yleensä leivontahyllyltä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.