WhatsApp – siellä hoidetaan nykyään luokan vanhempien kommunikaatio, harrastusryhmän vanhempien viestinvaihto ja sovitaan vielä synttärit ja yökylät sun muut vapaamuotoisissa vanhempien ryhmissä.

Noh, missä tahansa on vanhempia koolla, siellä on tietyt roolit. Tunnistatko itsesi ja lapsesi kavereiden vanhemmat näistä:

Häslä

Häslä on aina vähän pihalla kaikesta, ja jakaa ryhmässä kolme viikkoa sitten kerrottua informaatiota ja toissavuotisia meemikuvia. Vastaa muiden kommentteihin innokkaasti ja näkökulmasta riippuen rakentaa yhteishenkeä joko aidosti tai erittäin vaivaannuttavasti. ”Perhe Mäkinen kuittaa ja osallistuu! Kiitos kaikille mahtavasta panoksesta meidänkin puolesta! Superia!!”

Tiedottaja

Toisin kuin Häslä, Tiedottaja jakaa ajantasaista informaatiota, mutta ei välitä siitä että asiasta tuli kyllä sähköposti kaikille. Tieto on valtaa, ajattelee Tiedottaja ja pommittaa ryhmää viestein lakkaamatta. Hän sentään tietää mitä täällä tapahtuu, ja nyt ei voi kukaan väittää että ei muka ole saanut tietoa!

Suomalaisen koululaitoksen puolustaja

Puolustaja ei kuuntele asiallistakaan kritiikkiä. Pisa-tulokset! Meidän lapset! Suomalainen sisu! Kaikki mitä koulussa tapahtuu, on hyvää, oikein ja kohtuullista. Kritisointi on suorastaan synti, kiitollisia pitää meidän oleman! Ilmainen kouluruoka! Maksuton perusopetus! Ei moitteen sijaa missään! Lantturaaste! Rusinoilla!

Kitisijä

Kitisijä on Puolustajan arkkivihollinen. Hänelle ei kelpaa mikään. Treenit alkavat väärään aikaan eivätkä lapset voi elää kouluruoalla. Sisäilmaongemiakin on varmasti, aivan sama mitä mittaustulokset näyttivät.

Ei muuta elämää -tyyppi

Ei muuta elämää -tapaus on aina lukemassa ryhmän viestit ja vastaamassa niihin, ihan sama oliko joulu tai juhannus tai vaikka kello kolme aamuyöstä. Hän on paikalla ja hän osallistuu! ”Jees tämä sopii, kiitos tiedosta” (lähetetty 2:09).


Ylin kuva Christian Wiediger.

Aktiiviope

Aktiiviope tai -valkku on mukana ryhmässä, koska joku ajatteli että se olisi hyödyllistä ja järkevää. Kuten normaalin opettajan tai valmentajan tapauksessa olisi. Mutta Aktiivilla ei myöskään ole muuta elämää, vaan hän osallistuu ihan koko ajan kaikkeen keskusteluun ryhmässä…mutta ei kannata odottaa, että hän vastaisi siihen, mitä kysyit!

Vastarannankiiski

Ihan sama mitä on suunnitelmissa, Vastarannankiiskelle se ei kelpaa. Koulun opetusmetodit ovat vääriä, talkoot eivät luonnistu tuolla tavalla sitten ollenkaan ja koulussa lapset istuvat liikaa tai liian vähän, riippuu ihan siitä mikä ryhmän yleinen mielipide on: Vastarannankiiski on toista mieltä!

Pätijä

Pätijä tietää kaikesta kaiken. Varsinkin siitä, miten lapsia kuuluu kasvattaa, opettaa ja valmentaa. Onneksi sentään hän tietää, koska koko WhatsApp-ryhmä on täynnä idiootteja. ”Muistattehan kaikki että sovelluksen nimi on WhatsApp, vaikka se lausutaankin WhatsUp. Nyt täällä on näkynyt kirjoitusmuotoa WhatsUp, Whatsup, WhatsUpp jne., haluamme varmasti kaikki antaa lapsillemme hyvän esimerkin kirjoittamalla sanat oikein!!”

Lusmu

Lusmu ei tiedä mistään mitään. Ehkä siksi, että hän on hajamielinen professori -tyyppi, ehkä siksi että hän on burnoutin partaalla tai siksi, että hänestä on kätevämpää että muut hoitavat nämä jutut. Lusmu saattaa hävetä omaa toimintaansa tai sitten ei, mutta yhtä kujalla hän on aina. ”Ai ne talkoot oli eilen, sori mä ihan missasin, ensi kerralla sitten! Kiitti kaikille asian hoidosta!”

Kyselijä

Kyselijä on sukua lusmulle, mutta hän kyllä yrittää. Hänkään ei silti tajua mistään mitään, eikä hyvistä yrityksistään huolimatta saa itsensäisesti selvitettyä aikatauluja, ruokailuja, loma-aikoja tai tehtäviä. ”Oliko lapsilla huomenna uintia? Mitä siellä pitää olla mukana? Mihin aikaan koululle palataan?”

Ei mun lapsi vaan -tyyppi

Ei mun lapsi vaan on tapaus, joka on aina syytön, samoin kuin hänen lapsensa. Lapsi saattaa olla kauhukakara, joka terrorisoi koko luokkaa ja kaikkien työrauhaa, mutta vastaus on silti aina sama: Ei mun lapsi!

Kyllä mun lapsi vaan! -tyyppi

Oli aihe mikä tahansa, Kyllä mun lapsi vaan! -tyyppi saa ujutettua mukaan kehun tai useamman omasta lapsestaan. Hänelle kun on sattunut aivan erinomainen ihmelapsi, harmi että muille ei! ”Siis mun on vaikea nähdä miksi kokeen vaikeudesta valitetaan kun Olivia sai siitä kympin kuten yleensäkin, vaikka ei edes ehtinyt lukea kun Oliviahan on kilparyhmässä ja soittaa konserteissa ja edellisenä iltana me oltiin koko perhe vapaaehtoisina ulkoiluttamassa mummoja vanhainkodissa!”

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Mikä WhatsApp-vanhempi olet?”

 • Auttakaa... ei whatsapp ryhmiä... sanoo:

  Mieluummin tukin vaikka tikkuja kynnen alle… Oksettavaakin oksettavammat, nimittäin kaiken maailman whatsapp ryhmät. Pakko kuulua pariin ryhmään, yhtään ylimääräistä en ota. Ympärillä porukka intoilee, ”joo tehään whatsapp ryhmä”. Itse mutisen hiljaa, että ”vittu joo, ei tehdä!!”
  Yökaudet punnaa olematonta ja ihan turhaa viestiä. Yksi tiedottaa ”Meidän Jaska-Esterillä oli aamulla kynä hukassa ja voi kun koko aamu meni ihan pipareiksi” ja 30 muuta peukuttaa.

  • Päikyn täti sanoo:

   Laita ”rymä” äänettömälle, niin ei häiritse elämää.
   Itse tein näin myös työpaikan kanssa, ja nyt nautin elämästä🥰