Some on tehnyt viestittelystä ja kaikesta yhteydenpidosta ihan erilaista kuin ennen, ja se tietysti tarkoittaa sitä, että sopivana pidetyt käytöstavatkin muuttuvat. Toisista on kätevää, kun viestejä voi nyt lähetellä kellon ympäri, ja toisista se on sietämätön juttu. Mutta entäs viesteihin vastaaminen? Tällä kirjoittajalla on mennyt täysin hermot:

”Kun nämä pikaviestit, messengerit sun muut, tulivat, piti ihan erikseen ilmoittaa jos ei ole hetkeen tai pidempään aikaan viestittelemässä takaisin. AFK sanottiin, jos lähdettiin pois, Away From Keyboard. Nykyään kukaan meistä ei ole AFK eikä poistumista tarvitse erikseen ilmoittaa. Poistuja sitä paitsi tulee kuitenkin pian takaisin, koko ajanhan sitä kännykkää räplätään.

Sitten messengereihin ja whatsappeihin tuli läsnäolotiedot ja lukukuittaukset. Niistä meni pata jumiin aika monella. Että nyt kaikki näkee että milloin olen ollut paikalla! Ja nyt kaikki näkee että en ole vastannut!

Sehän se ongelma onkin! Miksi se viesti pitää lukea mutta siihen ei vastata mitään? YHTÄÄN MITÄÄN? Ei vie edes sekuntia lykätä siihen se peukun kuva, joka kertoo lähettäjälle että olet nähnyt viestin ja tämä on ok. Tai hymiö, josta lähettäjä tietää että sinustakin oli hauska nähdä tämä kuva!!

Jos viesti taas vaatii vastaamista, mutta juuri ei ehdi alkaa kirjoittamaan, menee alle viisi sekuntia että sanoo vaikka palaan myöhemmin. Kenelläkään ei ole niin kiire että viittä sekuntia ei voi käyttää vastaamiseen, jos kerran on aikaa myös lukea viesti!

Kuva Rawpixel, ylin kuva Alvaro Serrano.

Vastaamattomuus on todella epäkohteliasta. Viestin lähettäjälle tulee sellainen olo, että asia ei kiinnosta eikä hän ihmisenä. Joskus se on tarkoituskin. Nythän on tämä uusi ilmiö ”ghostaaminen” jossa viesteihin vaan jätetään vastaamatta ja lopetetaan ihmissuhde sillä tavalla. Se on lapsellista, ilkeää ja epäkohteliasta.

Joskus tietysti käy niin että viestiin vastaaminen unohtuu. Mutta nykyään kuuluu tapoihin että viestiin vastataan jotain jos se on kerran avattukin. Jos et ehdi jutella, sano se, mutta älä jätä viestiä vain nähdyksi. Siitä tulee lähettäjälle paha mieli.

Jos taas et halua nähdä ihmistä enää, on kaikkien kannalta helpointa ja aikaa säästävintä vain sanoa että ei kiitos. Kukaan ei ole niin tyhmä etteikö huomaisi, jos viestittelytahti harvenee tai vastaaminen loppuu, että toista ei kiinnosta. Mutta on paljon yksinkertaisempaa sanoa asiasta suoraan.”

Nimim. Ei se ole niin vaikeaa

Mitä mieltä olet? Onko viestiin pakko vastata edes jotain? Saako yhteydenpidon lopettaa ilmoittamatta? Kerro kommenteissa!

P.S. Säkin varmasti tunnet just tällaisia ikäviä ämmiä..?

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Mikä siinä viestiin vastaamisessa on niin vaikeaa?!”

 • Axeli Ruusu sanoo:

  Itse asiassa on kokemusta. Itse olen mies ja olen tottunut siihen, että edes jotain vastattaisiin, mutta kun ei: Tämä toinen näkee viestini, mutta vastausta ei vaan tule.

 • Yeni sanoo:

  Mua sut taas ärsyttää ne peukut ja hymiöt viesteihin, joissa ei oo kysymystä tai toteamus että nyt ei ehdi mut myöhemmin. Mikset suoraan sit vastaa myöhemmin, en mä oleta kenenkään vastaajan viestiin olevan 20sek. Jos kiireinen asia niin soitan.

  Vielä enemmän ärsyttää jos keskustelu on tavallaan jo ohi, mutta ”viimeisen sanan” saamiseksi pitää laittaa ”okei” tmv ja sit pitää turhaan kaivaa se puhelin esille.

  Samalla tunnustan että olen just tää ärsyttävä tyyppi joka vastailee satunnaisesti, koska vastaan vasta sitte kun on aika ja paikka että ehtii ja välissä voi unohtua koko homma.

  Jos joku pitää ystävyyden mittarina viestiin vastaamista, niin en oo sitten oikea ystävä hänelle.

 • Marit sanoo:

  Luen kyllä yleensä heti viestit kun jollain voi oikeesti olla tärkeetäkin asiaa, mutta jos oon esim. kyläilemässä niin en ala sillon siinä paikassa vastailla mihinkään vitseihin tai työpäivävalituksiin. Saman päivän aikana silti niihinkin. Ghostaaminen on moukkamaista, mutta kun muutaman kerran on laittanut jollekin viestiä saamatta vastausta, niin eikö sen verran pitäs olla itsekunnioitusta että antaa sitten olla. Ite en ainakaan alennu tyrkyttämään seuraani jos ei kiinnosta. Kyseinen henkilö hittoon yhteystiedoista ja eteenpäin.

 • Neeni sanoo:

  Itseäni ainakin ärsyttää kaikki ”kato kiva meemi” -viestit. En reagoi, sillon ne onneksi loppuu lyhyeen. Kovin montaa kertaa ei jaksa edes vastailla saman ihmisen lähettämään ”mitä kuuluu?” -viestiin, jos henkilön kanssa ei koskaan saa aikaiseksi tapaamista/kahvitteluhetkeä missä voisi kuulumisia oikeasti vaihtaa. Tälläiset tyypit on usein liian kiireisiä näkemään. Mielummin yritän elää elämää puhelimen ulkopuolella ja puhelimen käytölle on päivässä tietyt pienet hetket, kuten tämäkin. Mutta ymmärrän kirjoittajan tuohtumuksen: todennäköisesti viestit ovat henkilön ainoa sosiaalinen kontakti ja hän käyttää mielellään aikaa näpytellen ärsyttäviä puhelimen näppäimiä kuin oikeasti tapaamalla ketään. Paras viesti minkä voi ystävälle laittaa: soita kun ehdit ♥️

 • Juu! sanoo:

  En minäkään hupiviesteihin reagoi. Mutta jos jollekin viestin asiaa ja viestissä on kysymyksiä, niin harmittaa, jos toinen ghostaa. Itse laitan aina edes että palaan, nyt kiire.

 • Hoitotäti sanoo:

  Saatan lukaista viestin ohimennen lasten leikkiessä tmv
  Silloin se on todellakin pikainen vilkaisu ettei asia ole oikeasti kiireellinen…. Jos vaikka joku ilmoittaa hakevansa lapsen 15 min päästä ja ollaan metsässä.
  En vastaa ennenkuin tauolla tai illalla.
  Jos se on jollekin ongelma niin ei voi mitään.

 • Nimetön sanoo:

  Maailma on menny sekaisin kun koitetaan viestitellä messengerillä, tekstiviestillä ja milloin milläkin. Lopputulos on että näistä syntyy chat tyylinen keskustelu ja asiat ei kuitenkaan tule hallintaan. Soittamalla viellä tänäpäivänäkin saa asioita hoitumaan ja kirjallisesti käytetään sähköpostia. Kakki muut on hupituotteita jotka ei ole kauhean vakavia. Niin siis ainakin pitäisi olla.

 • böö sanoo:

  Itse vastaan aina ja sanon ”ei kiitos”. Käytöstavat haluan säilyttää omassa käyttäytymisessä. Ketään ei voi mihinkään pakottaa, mutta näen epäkohteliaana jättää toinen vain hiljaisuuteen ghostaamalla.

 • Voi se olla vaikeaa sanoo:

  No ei oikeesti oo aikaa joka pikku ripsaukseen vastata. Kumminkin voi olla tärkeää vilkaista mikä viedti tuli jos vaikka on joku oikea kiire jollain. Kissafilmi ei ole tämmöinen. Illalla kun päivän tohinat laantuu on aikaa vastata, mutta aina ei siinä koomassa enää muista että ai niin MaijaJormalta tuli hupiviesti.. miksi pitäisi olla aina tavoiteltavissa?