Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Algamaris.

Amerikkalaistutkimuksessa selvisi, että yleisesti käytettyjen aurinkosuojatuotteiden ainesosat päätyvät verenkiertoon jo yhden käyttöpäivän jälkeen. Tutkimuksen toteutti US Food and Drug Administration ja se julkaistiin Jama-tiedejulkaisussa.

Verenkiertoon päätyneiden aineiden pitoisuudet nousivat kun tuotteen käyttöä jatkettiin, ja pysyivät elimistössä käytön päättymisen jälkeen 24 tunnin ajan.

Tutkimuksessa tutkittiin ainesosaluettelosta nimillä avobenzone, oxybenzone, ecamsule ja octocrylene löytyviä aineita. Näitä käytetään yleisesti aurinkosuojatuotteissa. Tutkimuksen tekijät ovat sitä mieltä, että vaaditaan lisätutkimuksia ennen kuin voidaan sanoa, miten hyödyllisiä ja turvallisia nämä ainesosat ovat.

Tutkimus toteutettiin niin, että vapaaehtoiset käyttivät aurinkosuojatuotteita neljä kertaa päivässä neljän päivän ajan. Heiltä otettiin viikon aikana 30 verinäytettä, jotka sitten osoittivat, että kemikaaleja aurinkosuojatuotteista päätyi nopeasti verenkiertoon.

Varsinkin oxybenzone eli suomeksi oksibentsoni imeytyi kehoon tehokkaasti. Oksibentsoni on aiemmissa tutkimuksissa mahdollisesti yhdistetty muun muassa hormonaalisiin muutoksiin miehillä ja pojilla sekä lyhyempiin raskauksiin ja matalampiin vauvojen syntymäpainoihin. Tutkijat huomauttavat kuitenkin, että kyseessä on vasta oletus.

Monille kosmetiikan käyttäjille oksibentsoni on tuttu esimerkiksi yleisesti suosituista amerikkalaismerkkien huulirasvoista, ja monet kokevat että ne toimivat tarkoitustaan vastaan eli kuivattavat huulia. Tämä johtunee siitä, että oksibentsoni on tyypillinen allergian aiheuttaja: 10-vuotisessa tutkimuksessa on todettu, että se aiheuttaa allergisen reaktion testissä 70% ihmisistä.

Mitä tästä nyt pitäisi sitten ajatella? Pitääkö aurinkosuojatuotteiden käyttäminen lopettaa?

Ei missään tapauksessa!

Vaikka aurinkosuojatuotteiden turvallisuudesta ihmiselle ja ympäristölle on herännyt kysymyksiä, liika auringolle altistuminen on todistetusti vaarallista. Syöpäriski on ihan todellinen, eikä melanoomalta suojaa esimerksi nuori ikä.

ALGAMARIS AURINKOVOIDESPRAY SK50+ Yli 50 suojakerroin Helppo suihkuttaa kasvoille ja vartalolle Kosteuttava, hypoallergeeninen ja hajusteeton aurinkosuoja

Aurinkosuojatuotteet eivät anna 100% suojaa, mutta harva meistä oikeasti haluaa tai pystyy viettämään kaikkea aurinkoista aikaa sisällä tai päästä varpaisiin vaatetettuna. Luonnon ja oman sekä lasten kannalta fysikaalinen aurinkosuoja on hyvä vaihtoehto. Fysikaaliset suojat muodostavat ohuen suojaavan kerroksen iholle, joka torjuu auringon säteet. Kemialliset suodattimet, kuten nuo edellä mainitut aineet, reagoivat iholla ja ihon kanssa. Kemialliset suodattimet läpäisevät orvaskeden ja luovat suodattavan kerroksen, joka imee UV-säteet. Nämä suodattimet ovat aktivoituneet vasta 20- 30 minuutin kuluttua levittämisestä. Lisäksi niiden siis epäillään muuttavan hormonitasapainoa miehillä ja saastuttavan ympäristöä.

Mineraalisuojat ovat hienoja jauheita, joilla on korkea peittävyys. Niiden toiminta on siis puhtaasti fyysinen. Nämä pigmenttijauheet koostuvat titaanidioksidista ja sinkkioksidista. Nämä pigmentit ovat hyvin siedettyjä ja ei-saastuttavia. Luonnolliset suodattimet suojaavat monenlaisia ​​UV-säteilyjä vastaan ja ne ovat aktiivisia heti levittämishetkestä lähtien. (Tämä on kätevää, kun voidetta pitää lätkiä pakoon juoksevaan taaperoon!)

Algamaris-tuotteet ovat luonnollinen vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojatuotteille. Ne sisältävät vain mineraalifilttereitä, joten ne eivät saastuta vesistöjä ja sopivat erinomaisesti myös lapsille. Algamaris-tuotteet käyvät myös tuoksuherkille ja herkkäihoisille, sillä SK50-tuotteet ovat hajusteettomia ja SK50+ -tuotteet myös hypoallergeenisia.

ALGAMARIS AURINKOVOIDE LAPSELLE SK50+ Hajusteeton aurinkovoide Ecocert -sertifioitu ja turvallinen lapsen iholla Korkea suoja SK50+ suojaa UVA – ja UVB-säteiltä

Algamaris-sarjan tuotteissa on tehokas UVA/UVB suoja, joka perustuu mineraalifilttereihin. Tuotteet eivät jätä valkoista pintaa iholle, eivätkä sisällä nanopartikkeleja.

Eikä tässä vielä kaikki! Algamaris-aurinkotuotesarja on Ecocert-sertifioitu. Tuotteissa käytetään 100% luomutuotettuja kasviöljyjä.

Sarjasta löytyy aurinkosuojatuote joka tarpeisiin: valikoimassa on suojakertoimet 30, 50 ja 50+.

Varsinkin lapsille sopii erityisesti lasten herkälle iholle suunniteltu hajusteeton Algamaris aurinkovoide, jossa on korkea SK50+ -suojakerroin.

ALGAMARIS AURINKOVOIDE LAPSELLE SK50+ Hajusteeton aurinkovoide Ecocert -sertifioitu ja turvallinen lapsen iholla Korkea suoja SK50+ suojaa UVA – ja UVB-säteiltä

Spray-muotoiset tuotteet ovat helppoja levittää varsinkin rasvailua vastustavien lasten (ja puolisoiden…) iholle. Algamaris aurinkovoide sprayta löytyy suojakertoimilla SK30 ja SK50+, ja niitä voi levittää sekä kasvoille että vartalolle. Kuivaöljymäinen koostumus imeytyy hyvin.

Kasvoja ei kannata unohtaa, jos ei halua kurtistua ennen aikojaan (jostain syystä tämä ajatus motivoi monia meistä helpommin kuin ajatus siitä, että liika auringossa oleminen on terveydelle vaarallista…). Algamaris-tuotteiden joukosta löytyy sävyttävä voide SK30 kasvoille, ja myös SK30- ja SK50-voiteet ilman sävyä.

Ja jos sinäkin olet meitä, jotka meinaavat aina unohtaa aurinkovoiteen tai unohtavat sen lisäämisen, niin hyvä apu tähän on aurinkovoidepuikko! Kun se on aina mukana laukussa, ei tule sellaista tilannetta, että alkaa vaikka rannalla tai pyörälenkillä ahdistaa, että rasvaus unohtui tai suoja ei enää riitä! Kätevä aurinkovoidepuikko löytyy suojakertoimella SK50+, ja se on suunniteltu erityisesti vesiurheiluun, eli toimii äärioloissa!

Sarjasta löytyy toki myös after sun, jossa aloe vera rauhoittaa ihoa ja sheavoi kosteuttaa.

ALGA MARIS AFTER SUN EMULSIO – Hoitaa, rauhoittaa ihoa, kosteuttaa ja uudistaa ihoa Kevyt kookoksen tuoksuinen ja nopeasti imeytyvä after sun. Kaikille ihotyypeille. Sopii sekä kasvoille että vartalolle.

Muista myös perusohjeet:

– Vältä keskipäivän aurinkoa! Vietä aikaa mieluummin varjossa kuin paahteessa!

– Suojaudu ja suojaa lapset vaatteilla voiteiden lisäksi!

– Käytä voidetta riittävä määrä! Suojakerroin ei pidä paikkaansa jos vain sipaiset voidetta. Oikea määrä keskikokoiselle aikuiselle on noin 35 g voidetta koko vartalolle – se on noin 1/6 200 ml pullosta, oho!

– Käytä aurinkovoidetta riittävä määrä! Jotta suoja on taattu fysikaalistakin aurinkovoidetta pitää käyttää riittävästi joka puolelle ihoa. AlgaMariksen voiteiden koostumus on kuitenkin hyvin riittoisa, joten suuria määriä voidetta ei tarvitse läträillä. Aikuisen koko vartalolle pitäisi riittää runsas ruokalusikallinen aurinkovoidetta tuomaan hyvän suojan, joka imeytyy iholle nopeasti eikä iho jää tahmaiseksi. Voidetta tulee muistaa myös lisäillä muutaman tunnin välein, erityisesti jos hikoilee runsaasti tai käy uimassa.

!Tärkeää!: Fysikaaliset aurinkovoiteet pitää pestä pois päivän päätteksi. Parhaiten ne lähtevät öljyisellä puhdistustuotteella ja apuna voi käyttää puhdistuskinnasta. On tärkeää muistaa myös kosteuttaa ihoa kesällä.

– Muista suojata myös silmät aurinkolaseilla, pää hatulla ja levittää aurinkovoidetta helposti unohtuviin kohtiin, kuten niskaan, korviin, kämmenselkiin…

– Tiedosta riskit, jos ottamalla otat aurinkoa.

Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Algamaris.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tutkimus: aurinkorasvan aineet voivat imeytyä verenkiertoon”

  • ihmettelen sanoo:

    Sinkkioksidi on erittäin myrkyllinen vesistöille ja kaikille pieneliöille. Ei saa laskea viemäriin. On ongelmajätteenä käsiteltävä. Ihmettelen, miten sinkkioksidia sisältävät tuotteet väitetään olevan ympäristöystävällisiä. Jauhemaisessa muodossa (mineraalimeikkisuojat) on myrkyllistä hengitettynä, vaurioittaa keuhkorakkuloita.Tämä on tiedetty jo kauan. Netistä löytyy ttieti haulla: sinkkioksidi myrkyllinen.