Sanotaan se nyt suoraan: aikuisten lomat on ihan kauheita.

Aikuisten lomilla kurkitaan salaa tai julkisesti tai ainakin ahdistuneesti työsähköposteja, ja sitten uskotellaan itselle että ollaan tärkeitä kun vastataan niihin. Tai esitetään puolisolle, että sentään joku on minusta kiinnostunut kun saan näitä viestejä, olkoonkin niin että se on IT-puolen Jarno ja Jarnoa kiinnostaa vaan se, että olen aiheuttanut jonkun tietoturvaongelman.

Lisäksi aikuisten lomilla suoritetaan niin maan helkutisti kaikkea: sukujuhlia, kitkemistä, puistojumppia, mansikoiden itsepoimintaa, kulttuuritapahtumia, terassireissuja, kotimaanmatkailua ja grillausta.

Muun puuhan päälle harrastetaan rentoa lomaseksiä hampaat irvessä ja kirjoitetaan elokuun alkajaisiksi avioerohakemus.

JO RIITTÄÄ!

Mitä jos viettäisit ankean aikuiskesän sijaan TEINIKESÄN?

Tee näin:

Nuku niin pitkään kuin haluat. Todennäköisesti pitkään nukkuminen onnistuu, koska olethan toki valvonut niin pitkään kuin olet halunnut!

Jos joku yrittää laittaa sinua hommiin, kuten hakkaamaan halkoja tai kitkemään, sano joojoo ja vetkuttele niin kauan, että mitään tehtävää ei enää ole. Sitten laahusta paikalle ja sano että niiq mitä hommii tääl olikaa?

Jos joudut olemaan kesällä töissä, muista käyttää osa työajasta somettamiseen. Se on nykyaikaa, sinun pitää pysyä kärryillä! Myös esim. siitä, miltä naamasi juuri nyt näyttää selfiessä!

Käytä kesällä työnteosta saamasi rahat ihan mihin lystäät. Hyviä kohteita ovat mm. kesäalessa olevat vaatteet, äkkilähtö etelään, videopelit, roskaruoka.


Kuva Belinda Fewings, ylin kuva Tim Graf.

Jos on hyvä sää, mene uimaan. Älä kuitenkaan varsinaisesti ui, vaan keskity tiirailemaan silmääsi miellyttäviä ihmisiä ja miellyttämään muiden silmää. Voit myös hakea huomiota kiljumalla kylmässä vedessä, räiskyttämällä sitä ja hyppimällä uimahyppytornista.

Unohda aikuisten ankeat ruoat ja elä energiajuomilla, karkeilla, jäätelöllä, sipseillä ja pikaruoalla. Muista juoda limua ettei tule nestehukka!

Älä stressaa säästä. Aina on hyvä aika maata sängyssä katsomassa Youtube-videoita tai pelata.

Sano ei oo motii kun on aika lähteä sukujuhliin. Jos kuitenkin joudut sukujuhliin, maleksi johonkin mukavaan paikkaan ja ala chatata kavereittesi kanssa. Käy välillä katsomassa josko tarjolla olisi vaikka limua ja lihapullia, niin et nälkiinny. Mikäli joku sukulainen alkaa udella kuulumisiasi, mutise jotain epämääräisiä vastauksia.

Säästä kaikki energiasi kaikkeen kivaan. Olitpa sitten töissä tai perheen kanssa, älä näe vaivaa, vaan puhkea kukkaan vasta kun pääset hengaamaan kavereiden kanssa. Näin varmistat, että hauskanpitoon on oikeasti tarpeeksi virtaa!

Älä sovi mitään ohjelmaa perheen äläkä kavereiden kanssa. Tekemiseksi riittää se, että tapaatte ulkona ja notkutte ympäriinsä. Jos on liian kuuma, notkumisen voi hoitaa kauppakeskuksessa. Jos sataa, notkumisen voi hoitaa kauppakeskuksessa. Jos on kylmä, notkumisen voi hoitaa kauppakeskuksessa. (Huom. jos menet myös kauppoihin, niin muista että ostat tavaroita vain itsellesi!)

Kinua tai hanki jostain rahaa, että pääset huvipuistoon ja vesipuistoon, mielellään monta kertaa. Huvipuistossa aja kaikissa laitteissa niin että meinaat oksentaa, syö jotain överimakeaa ja aja lisää. Siis HALOO miksi sinun pitäisi tehdä kesällä mitään muuta kuin esim. ajaa hilavitkuttimessa pää alaspäin? NIINPÄ.

Lähde viikonlopuksi festareille. Telttamajoitukseen. Jos joku, esim. puoliso, sanoo että et sinä voi minnekään festareille lähteä, pyörittele silmiä ja huuda että et sä mua määrää! Voit myös vetää ihan täysmittaiset raget. Festarit on sun oikeus!

Kieltäydy mökkireissuista jos et saa kaveria mukaan. Mökillä valtaa kaverisi kanssa vierasmökki, ja ilmesty sieltä tai auringonotosta paikalle ainoastaan syömään. Hei teillä on L O M A.

Ja kerrankin aaah niin rentouttava loma!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia