Että ällöttää ihmisten valokuvat, joissa koko perhe hymyilee onnellisena. Teinitkin ovat aina niin iloisia. Ei oikeissa perheissä ole sellaista.

Facessa poseerataan yhdessä hymyillen, mutta oikeassa elämässä et saa teiniä edes mukaan tekemään mitään tai lähtemään minnekään. Jos teini suostuukin, on meno muuten kireää. Ero väijyy kulman takana tai liittoon on jääty vain siksi, että ei uskalleta erota.

Kas siinä pariskunta hehkuttaa viidentoista vuoden yhteistä taivalta halipusukuvalla. Tekstissä ei kerrota, että onko kuoliaaksi vaietusta asumuserosta päädytty saman katon alle vai halutaanko edes päätyä.

Tuossa hymyilee perhe yhdessä ulkona reippailemassa. Ihana viettää aikaa yhdessä, äiti julistaa tekstissä. Sitä emme tiedä, viettäisikö hän mieluummin aikaa rakastajansa kanssa.

Tuon kaverin perheeseen on syntynyt hartaasti toivottu esikoinen. Kaikissa kuvissa vaaleanpunainen perheonni on rikkumaton. Sitä ei horjuta edes perheen isän tuurijuoppous. Somessa hän on maailman paras isi!

Hyvä isi on hänkin, joka julkaisee kuvia lapsistaan pulkkamäessä ja metsäretkellä. Harmi, että hän joutuu olemaan ylitöissä niin paljon, mutta kyllä vaimo ymmärtää. Ymmärtää varmaan senkin, että ei mies missään työpaikalla ole, vaan tapailee muita naisia.

Yksikään näistä esimerkeistä ei ole keksitty, vaan kaikki ovat aitoja tilanteita. Saahan sitä tietysti julkaista millaisia kuvia haluaa. Saahan sitä pitää yllä sellaisia kulisseja kuin haluaa. Ehkä itkuselfieiden ja yksinäisten kuvien julkaiseminen olisi outoa ja sopimatonta. Mutta miksi julkaista kuvia, jotka ovat kaikkea muuta kuin todenmukaisia.

Oikea elämä on rumaa ja sottaista. Ei sitä tarvitse hävetä. Toki kivojen kuvien julkaiseminen voi helpottaa omaa oloa, kun silloin voi ajatella, että ehkä kaikki on hyvin. Ehkä hävettäisi myöntää, että meillä menee tosi huonosti tai on tällainen tragedia tai meidän perhekuviot ei toimi nyt yhtään.

Haluaahan sitä näyttää muille, että tässä on meidän perhe ja ainakin me yritetään että meillä olisi kivaa yhdessä. Mutta kun me kaikki katsomme kuvia, joissa kaikilla menee vähän paremmin kuin oikeasti, helposti luulemme, että kenelläkään muulla ei mene huonosti.

Uskomme, että kenenkään muun puoliso ei petä. Että kenenkään muun rahat eivät ole loppu. Että kaikkien muiden teini tykkää olla vanhempiensa kanssa ja käyttäytyy hyvin. Että kenenkään muun perheessä ei ole päihdeongelmaa. Mutta se ei ole totta.

Vaikka missä, vaikka kenellä ja vaikka kuinka paljon käy sitä, että kun kamera räpsähtää, hymy hyytyy.

Nimim. Feikkielämä

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 23 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

23 vastausta artikkeliin “Hittoon ne iloiset perhekuvat somesta”

  • Bitter sanoo:

    Erittäin moni asia somessa on osin feikkiä. Selfiet manipuloituja, tarinat liioiteltuja, kuvien hetket teennäistä asettelua. Ei sen enempää eikä vähempää perheisiin liittyvät sisällöt. Jostakin syystä kommentoijan ilkeys kohdistuu perheisiin liittyvään sisältöön eli joku ongelma siinä, että perheistä sometetaan.