Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Hyvä ystäväni erosi muutama vuosi sitten. Eronsa jälkeen hän on kuluttanut tinderiä varsin ahkerasti ja tapaillut monenlaisia miehiä. Kun yhden kanssa suhde päättyy, on kaksi seuraavaa jo odottamassa. Hänellä on lapsia ja harrastuksia, mutta tuntuu, että hänen kanssaan ei voi enää jutella muusta kuin seksistä tai miehistä. Itse elän pitkässä, vähän ehkä väljähtyneessä mutta silti mielestäni onnellisessa avioliitossa, ja ystäväni tivaa jatkuvasti siitä kuinka paljon meillä on seksiä jne. Kun sitten sanon että nyt on ollut hiljaisempaa, mutta että se on todellakin ihan ok, niin ystäväni pyörittelee silmiä päässään. Koen sen melko syyllistävänä, kun hän sanoo ettei ikinä pärjäisi ilman seksiä ja että ei voisi elää jos ei saisi suhteessa seksiä. Ja koska hän on eronnut niin tuntuu, että minulla ei ole enää ikinä oikeutta harmitella mitään oman parisuhteeni ongelmaa, koska vastaus on heti että ”no itsepähän olet päättänyt että et eroa…”

HOX! Kaalimadon supertarjous voimassa vain NYT!!

Haluaisin keskustella lasten tekemisistä, sisustuksesta, juoruilla muista ihmisistä, ehkä harrastaakin jotain yhdessä, mutta tuntuu että minä nyt vaan olen kiinnostamaton vässykkä kun ei ole hurjia seksisekoiluja enkä niitä nyt just osaa kaivatakaan. Onkohan ystävälläni vaan jokin (melko pitkään kestävä…?) ohimenevä vaihe vai pitääkö alkaa etsiä uusia ystäviä? Onkohan tuo edes ihan normaalia, tuntuu että hän ei voi olla viikkoakaan yksin…”

Nimim. Pettynyt ystävääni

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “Sinkkuystävää ei kiinnosta enää muu kuin miehet ja seksi”

 • Villikko sanoo:

  Jos sinkkuystävää kiinnostaisi vain pitsinnypläys ja telkkarin katsominen niin harmittaisko sitten niin paljon?

 • Ajat muuttuvat sanoo:

  Joskus ajattelin, että miehen pitää olla pitkä ja näyttää hyvältä. Myöhemmin ajattelin että suhteessa pitää olla paljon intohimoa. Nyt ajattelen että parisuhteessa pitää saada olla oma itsensä. Viimeinen pätee myös ystävyyssuhteisiin, mutta niitä voi onneksi olla monta yhtä aikaa ja sen voi valita mitä haluaa jakaa kenenkin kanssa. Ehkä tämä ei ole elämäsi tärkein ystävyyssuhde juuri nyt.

 • Jy sanoo:

  Joskus tuollainen menovaihe tulee. Se on kait sitä uutta nuoruutta. Harva sitä jaksaa kovin kauan. Yritä ymmärtää häntä mutta kaipa sinä hänelle voit sanoa että olet itse tyytyväinen omaan elämääsi. Siksi irtosuhteissa on puhdasta fyysisyyttä. Se että kehuu kokemuksillssm kertoo epävarmuudesta. Hän saattaa myös tuntea itsensä huonommaksi kuin sinä.
  Etäisyyttä voi ottaa välillä.

 • balanssi sanoo:

  Tuollaisella ylenmääräisellä kehumisella voidaan peittää sitä syyllisyyden tunnetta joka monelle lyhyitä suhteita harrastavalle tulee.

  Tiedäthän ryyppyporukassa harvoin ylistetään tipatonta elämää viettävää, vaan yritetään puhua miten hauskaa juominen on ja arvellaan, että tipattomalla on tylsää.

 • Haha sanoo:

  Olin joskus tismalleen samanlaisessa tilanteessa. Ystäväni jutut muuttuivat ihan täysin ja lopulta kun käytiin syömässäkin yhdessä, niin siinä täpötäydessä ravintolassa hän saattoi kuvailla yksityiskohtaisesti minkälainen kokemus hänen ensimmäinen persepanonsa oli ja kuinka pitkään sen jälkeen piti istua vessassa. 😄 Olin itse juuri saanut toisen lapseni, joten elin ihanassa perhe- ja vauvakuplassa, mutta aika harvoin puhuttiin minun suuresta onnestani, vaan yleensä tuin häntä kun hänen kahden viikon ”suhde” meni poikki ja meidän treffailut oli just näitä seksijuttuja ja samaan aikaan piti tekstailla jollekin uudelle äijälle. Parastahan tässä on se, että tämä ystäväni oli ennen pitkässä parisuhteessa, jossa hän pihtasi mieheltään koko ajan. Ja nyt sitten samalla tavalla ihmetteli minun ja miehen ”kuivaa kautta” ja kauhisteli sitä. Kiehuin raivosta joka kerta kun kauhisteli meidän parisuhdetta, vaikka olin tuolloin onnellisimmillani. Mutta puhuttuani siitä miehelleni totesimme, että kyse on todennäköisesti ollut jostain kateudesta ja hänen on tarvinnut ehkä minua tehdä kateelliseksi näillä seksiseikkailuillaan. En tullut, vaan enempi ällötti.

  Meidän ystävyys loppui myöhemmin muiden syiden vuoksi.

 • Voi hyvänen aika sanoo:

  Oho. Mitkä olisi hyviä puheenaiheita? Väljähtänyt parisuhde? Pitkä ja onnellinen liitto? Päivän politiikka?
  Kyllä ystävyyskin on joillakin paineista nykyään.

  • Tindeli sanoo:

   Jos olisit lukenut kirjoituksen huolellisesti, niin olisit bongannut sieltä tämän kohdan jossa kerrottiin se mistä kirjoittaja esimerkiksi haluaisi puhua 😉

   ”Haluaisin keskustella lasten tekemisistä, sisustuksesta, juoruilla muista ihmisistä, ehkä harrastaakin jotain yhdessä, mutta tuntuu että minä nyt vaan olen kiinnostamaton vässykkä kun ei ole hurjia seksisekoiluja enkä niitä nyt just osaa kaivatakaan.”

   • Äiti, ystävä ja voi hyvänen aika sanoo:

    Luin kyllä jutun. Ihmiset, kun tyypillisesti ovat eri elämäntilanteissa ja on erilaisia kiinnostuksen kohteita. Ymmärrän vallan hyvin ettei menovaihetta elävää kiinnosta puhua esimeriksi lasten tekemisististä. Eikö ystävyyssuhteissa pitäisi jokaisen saada puhua siitä mikä itseä kiinnostaa?. Jännä ajatus, että kaikkia pitäisi kiinnostaa esim juurikin toisten lasten tekemiset.
    Ja harrastaa voi vaikka yksinkin. Kannattaako koittaa väkisin ripustautua ihmiseen, jonka intressit ovat ihan muualla. Miksi naisten pitää niin kovaan ääneen paheksua? Joku voi nauttia sinkkuudesta ja sen tuomasta vapaasta seksielämästä. Sallittakoon se hänelle.

    Itse olen sallinut ystävilleni puhua siitä mikä milloinkin on tilanne. Jos toisen kiihkeä seksielämä ottaa nuin hermoon ja saa kirjoittajan tuntemaan itsensä kiinnostamattomaksi vässykäksi niin kannattaa miettiä missä syy on. Ehkä ihan jossain muussa kuin ystävässä.

 • Saman kokenut sanoo:

  Eiköhän hän jossain vaiheessa rauhoitu. Näin kävi hyvälle ystävälle, joka erosi pitkästä liitosta ison kriisin jälkeen. Menovaihe oli jonkinlainen vastareaktio avioliiton pettymykselle. Se, että ystäväsi korostaa sinkkuelämän ”ihanuutta” on todennäköisesti vain kateutta siitä, että olet ok-parisuhteessa ja hän on siinä ”epäonnistunut”. Se, että on jo seuraava mies valmiina ennen kuin edellinen lähtee, kuulostaa enemmän siltä, että ystäväsi ei kestä yksin oloa. Katsele rauhassa ja tosiaan sano suoraan voitaisiinko vaihtaa puheenaihetta. Ystävät ovat kuitenkin tärkeitä, joten älä luovuta. Pientä etäisyyttä voi tietysti ottaa välillä.

  • Vivian sanoo:

   Tai sitten kun on ollut vuosia surkeassa suhteessa joka ehkä ollut jopa seksitön niin ehkä todellakin toinen iloisee villistä vapaasta elämäntilanteestaan.
   Mahtavaa hänelle. Jos kuitenkaan ei itseä huvita kuunnella niin senkin voi sanoa..

 • Eevia sanoo:

  Ehkä ystäväsi on kokenut seksuaalisen heräämisen ja haluaa nyt oikein kylpeä siinä.
  Itse toteasin vain mukava kuulla että sinä viihdyt elämäntilanteessasi, usko tai älä niin minäkin. Minä arvostan suhdettani ja siinä olevia asioita.
  Emme ole sama ihminen, meillä on eri intressit. Haluaisitko nyt puhua muustakin kuin panemisesta, olen kuullut seksitarinoita tarpeeksi.

  Rehellistä, kohtealiasta ja selkeätä. Jos ei mene viesti perille niin etsisin muitakin kavereita seuraksi tähän elämän vaiheeseen.

 • 40 ja risat sanoo:

  Hurjalta kuulostaa ystäväsi meno. Eikä ihan normilta onkohan joku kriisi menossa. Sinun kannattaisi sanoa hänelle, että haluaisit jutella muistakin aiheista. Jos hän ei siihen pysty. Niin ehkä vähän ottaisin etäisyyttä ja näkisin muita ystäviäni enemmän. Kyllä tilanne rauhoittuu kun on humputellut tarpeeksi.

 • Järki käteen. sanoo:

  Ehkä kannattaa alkaa etsiä uusia ystäviä. Sinun ei tarvitse tuollaista sietää.

 • Kukka sanoo:

  Mä voin samaistua tähän.
  Tuntuu että pitkässä parisuhteessa oleva ei voi kertoa sinkulle ongelmista ilman että saa kommentin ” miksi et eroa”. Tms.
  Monesti jääkin omat ongelmat kertomatta kun on helpompi olla hiljaa.
  Mutta täytyy sanoa että kun kuuntelee tinder-elämää niin ei se sinkkuus ainakaan houkuta. Alati vaihtuvat miehet ja panot, ei ehkä oo mun juttu.
  Jokainen tietenkin tavallaan..