Suhde päättyi, äkkiä tänne jostain uusi!! Monilla eronneilla on ihan hirveä kiire löytää uusi kumppani ja aloittaa seurustelu.

Pikavauhtia etenevät perustelevat toimintaansa sillä, että ”ei tunteille voi mitään” ja ”eihän se odottaminen mitään ratkaise”. Pikasuhdekin voi onnistua, mutta monesti niissä sattuu ainakin viattomiin osapuoliin, jos ei lopulta kaikkiin.

Tietenkään eronneen ei tarvitse istua kotona tutkiskelemassa sydäntään, mutta jos eroa ei lainkaan käy läpi, siitä seuraa ongelmia jatkossa. Ja ei, eroa ei voi kokonaan käsitellä ennen sitä: myös jättäjä joutuu käsittelemään eron herättäneitä tunteita ja siihen johtaneita syitä vielä eron jälkeenkin.

Deittiseurasta voi olla iloa ja valoa raskaassa tilanteessa, eikä laastarisuhdekaan ole paha juttu, jos kaikki osapuolet tietävät missä mennään. Mutta usein näin ei ole. Vaikka kuinka kaipaisi seuraa, syliä ja seksiä, joskus kannattaa pistää jäitä hattuun ja miettiä, onko omassa touhussa mitään järkeä, osoittavat nämä kertomukset:

”Viestittelin deittipalvelussa tapaamani miehen kanssa. Keskustelu oli alkanut mukavasti ja mies vaikutti kivalta. Sitten yhtäkkiä sain viestin, jossa mies huoritteli minua. Siis huoritteli! Kysyin häneltä, että mitä ihmettä? Miehen vastaus viipyi pari päivää, ja oli sitten se, että hänen eksänsä oli päässyt käsiksi puhelimeen ja lähettänyt minulle sen viestin. Jos edelleen viettää eksän kanssa aikaa niin, että tämä pääsee käyttämään puhelinta ja suuttumaan lukemistaan viesteistä, ei ole selvillä vesillä edellisestä suhteesta ja valmis aloittamaan uutta. Lopetin yhteydenpidon saman tien.”

”Erostamme oli kulunut melko vähän aikaa, kun exäni oli tavannut uuden. Hän oli nähnyt tämän naisen vasta pari kertaa, kun hän jo toi hänet tapaamaan lapsiamme. Lapset itkivät minun luonani hämmennyksissään, että he eivät halua naista äitipuolekseen. Minä jouduin sitten selittämään asioita joista en tiennyt mitään ja lohduttamaan lapsiamme. Oman tapailukumppanini en ollut antanut tavata lapsia lainkaan, ja oletin että ex myöskin antaisi lapsille aikaa toipua erostamme. Kaiken kukkuraksi ex vieläpä sanoi että ei rakasta uutta naista, vaan haluaa vain jonkun kun ei viitsi yksin olla. Rakastuneen kiirehtimisen vielä ymmärtäisin, mutta en tätä.”

”Aloin seurustelemaan nopeasti uuden kanssa eroni jälkeen. Rakastuin voimakkaasti ja uskoin että tunne on aito ja molemminpuolinen. Mieskin oli vastaeronnut, ja sovimme että puhumme avoimesti kaikesta annamme toisillemme aikaa käsitellä erojamme. Suhtauduin tulevaisuuteen luottavaisesti, mutta kävi ilmi että miehen tapa käsitellä eroa oli ottaa muutaman kuukauden kuluttua taas uusi nainen. Opinpa ainakin sen, että itsellä ei eron jälkeen ole kunnolla arvostelukykyä ja sen, että toista kertaa en vastaeronneen matkaan lähde!”

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia