Elän unelmaelämää! Minulla toinen viikko vapaana lapsista, ja kun ei ole parisuhdettakaan, olen vapaa kuin taivaan lintu tekemään just sitä mitä itse haluan. Koko viikko omia harrastuksia, kuumia treffejä ja villejä bileitä!

Lisäksi lapsi ei ole vaatimassa ruokaa, vaipanvaihtoa, pukemista tai riisumista, eikä mies seksiä ja huomiota. Eikä minun tarvitse siivota toisten jälkiä! Kyllä tätä sinkkuäidin arkea jokainen ruuhkavuosiäiti kadehtii.

No totuus ei ole ihan tämä. Arki on arkea, vaikka jokaisen äidin himoamaa omaa aikaa olisikin enemmän kuin muilla äideillä.

Millainen oikeasti on sinkkuäidin lapseton viikko?

Päivä 1. Aika menee ihmetellessä, kun on niin hiljaista ja tyhjää ilman taaperoa. Tuntuu oudolta katsoa telkkaria ilman, että kukaan pyytää leipää, leluja, leikkikaveria, kylpyä, unilelua… Haahuilen kotona enkä osaa tarttua tekemättömiin hommiin.

Päivä 2. Työpäivän jälkeen suuntaan kauppaan, missä meneekin koko ilta. Autottomana paikkakunnalla, jossa palvelut eivät ole lähellä, on iso homma hankkia vaipat, maidot ja ruuat. Kuljetan parin viikon tavarat kuormajuhtana pyörällä kotiin, sillä vielä hankalampaa olisi käydä yhdessä taaperon kanssa ostoksilla.

Päivä 3. Istun töissä viimeisenä rästitunteja tehden, toimisto on hiljainen ja ulkona pimenee jo. Lapsellisella viikolla tulee väkisinkin miinustunteja, jotta ehdin hakemaan lapsen ajoissa päiväkodista.

Päivä 4. Ah antakaa mun levätä! Nyt on kotona ruuat hankittuna, töissä miinustunnit kuitattuna ja koti siivottu taaperon jäljiltä. Olisi hyvä hetki toteuttaa omia intohimoja ja harrastaa. Jos siis jaksaisin edes pitää silmiäni auki!

Päivä 5. Tänään voisi olla treffipäivä, mutta sohva ja Netflix houkuttelee enemmän ylipitkän työviikon jälkeen. Jään sohvalle viinilasin kanssa – ja simahdan siihen.

Päivä 6. Lauantai. Suunnittelen sitä kuuluisaa sinkkuäidin villiä bileiltaa, mutta järki voittaa. En lähde ulos, jotta en olisi väsynyt sunnuntaina lapsen saapuessa.

Päivä 7. Taapero saapuu kotiin. Ensimmäisen päivän tyhjyys, toimettomuus ja hiljaisuus on muisto vain!

Näin hurjissa merkeissä sujuu sinkkuäidin lapsivapaa viikko! Seuraavana on edessä yh-äitiviikko – pakko tunnustaa, että meno on paljon villimpää silloin!

Nimimerkki Eräs yh-äiti.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Villiä menoa – totuus sinkkuäidin lapsivapaasta viikosta”

 • Yh mutsi sanoo:

  Lapset 24/7 mulla eli totaaliyh.lla ei tätä elämää ole. On silti jaksamista harrastaa myös itse. Vaikka ulos ei juuri pääse en sinne haluakaan.
  Omaa aikaa on silti. Nautin yksinäistä iltahetkistä. Juuri ostamistani ihanista vaatteista, siitä silloisesta kimonostakin. Ainaisesta kiireestäkin. Lasten harrastuksista. Arjesta ja omista tavoitteistani. Urastani.
  Tsemppiä kaikille!

 • Pariskunta sanoo:

  Meillä mies tekee enimmäkseen iltavuoroa ja minä haen lapsen töiden jälkeen hoidosta. Ei tule ikinä sen vuoksi miinusta töistä, että on minun haku. Miksi sinkkuäidille tulee?

  • Juptd sanoo:

   Kun sen sinkkuäidin pitää myös viedä lapsi hoitoon. Ja huonolla tuurilla työmatkaankin menee aikaa.

 • Satsu sanoo:

  Viikko ilman lasta voi olla täynnä epämääräistä huonoa omaatuntoa ja pahaaoloa, kun ei saa olla lapsen kanssa. Se korostuu etenkin jos tapaa viikon aikana kavereiden lapsia.

 • Sanna sanoo:

  Juuri noin se menee. Tosin mun taapero on poissa kotoa vaan joka toinen viikonloppu. Ja niinä muutamana päivänä kuussa täytyy kuitata kertyneet rästityöt niin töissä kuin kotona. Haastavaahan tämä vaihe on, mutta en kyllä vaigtvaihtaisi poiskaan.

 • karski sanoo:

  Komppaan täysin. Lapsivapaa ”viikonloppu” to/pe – su menee ihmetellessä tyhjää epäsiistiä kotia ja keksiessä tekemistä-yleensä siivousta, sekä nauttiessa siitä hiljaisuudesta, vapaasta ajasta. Loput 26-27 päivää kuukaudesta sujuvatkin sitten vauhdikkaammin