Naimisissa ollessani ajattelin, että olisipa kiva koittaa Tinderiä. Ajattelin, että sen täytyy olla jonkinlainen mies-karkkikauppa. En uskonut muiden naisten turhautuneita juttuja. Kliseelistoja tindermiehistä löytyy vaikka kuinka, mutta pitävätkö ne paikkansa?

Tuli avioero. Joidenkin kuukausien päästä alkoi tuntua siltä, että olis kiva löytää jotain sutinaa.

Rakentelin Tinder-profiiliani kokonaisen päivän. Kysyin kuvista kavereiden mielipidettä, harkitsin tunnusbiisiä pitkään ja hioin profiilitekstin sanatarkasti. Tuloksena nätti kasvokuva, arkinen meikitön kasvokuva, kokovartalokuva ja kuva minusta harrastamassa, lempparibiisini (sisältää piiloviestin) sekä totta kai näppärä teksti, olenhan huippuhauskaa seuraa.

Arvatkaas, mitä miehillä on? Pari suttuista, kaukaa otettua kuvaa (naamalla toki aurinkolasit) ja kuva koirasta ja/ tai moottoripyörästä. Profiilitekstissä lukee 182 cm, Vantaa. Ah, tasan 182 senttiset miehet ovat suosikkejani, ja erityisesti pidän vantaalaisista! Enkä etsi treffiseuraa vaan olen hankkimassa lemmikkiä ja motskaria, kuinkas sattuikin! Koska tykkään jännityksestä, olen erityisen iloinen siitä, että en ole nähnyt kasvojasi!

Osa miehistä on jaksanut raapustaa jonkinlaisen kuvauksen. Siinä lukee Liikunta. Ruoka. Harrastukset. Luonto. Huumori. Kaverit. Hillitse itsesi hyvä mies, vaikutat niin persoonalliselta tapaukselta, että säikäytät joka eukon! Sen verran harva kuitenkaan tykkää ruoasta, luonnosta, harrastuksistaan tai kavereistaan. Huumorista nyt puhumattakaan, sehän on vain joidenkin outojen pervojen juttu.

Ne miehet, jotka kirjoittavat tätä tarkemman kuvauksen, ovat kaikki hyvin kärttyisiä. Älä tykkää jos et aio jutella! Ei matchien keräilijöille! Ei sille, tälle ja tuolle! Olethan tällainen! Sinulta odotan että!

Oma luokkansa ovat hiukan leppoisammat kotikokkipojat. Teen sellaista pizzaa, että sinulla pyörii sukat jaloissa. Lasagneni on pohjoisen pallonpuoliskon parasta. Kokkaan elämäsi herkullisimmat köyhät ritarit. Ruoalla hekumoijia on niin paljon, että pitkästä parisuhteesta sinkkumarkkinoille tupsahtanut alkaa epäillä, että kyseessä on pakko olla koodikieli.

Jos Tinderistä on saanut kaivettua jonkin verran valokuvaamaan ja kirjoittamaan kykenevän, vähän vähemmän kärttyisen yksilön, ja vielä matchattua tämän, jää homma lähes aina siihen.

Mikäli mieheltä tulee viesti (1/10 tapauksesta), se on muotoa Moi. Seuraava kysymys on Mitä kuuluu? No kuules täysin tuntematon ihminen, työkaveri on mulkero ja mummo jotui ohitusleikkaukseen, mutta ruokalassa oli tänään muikkuja, eli ihan kivasti menee, kuinkas sulla? Pelimiehen kolmas viesti ehdottaa seksiä, enemmän herrasmiestyyppi aloittaa puuduttavan työstään jaarittelun. Sama työstä jauhaminen jatkuu myös treffeillä, mikäli sinne asti päästään (yleensä ei).

9/10 miehistä ei reagoi oma-aloitteisesti syntyneeseen matchiin, ja naisen aloittamaan keskusteluun vastaa äärimmäisen harva.

Poikkeuksena mainittakoon itseä 10-15 vuotta nuoremmat kollit. Match, match, match. Viesti, viesti, viesti. Liekö sitä nuoruuden intoa sitten?

Jep, tiesin kaiken tämän jo etukäteen kuulemani perusteella. Siitä huolimatta yllätyin. Että te tinderseikkailujen perään kaihoavat vaimot: tämän ja täsmälleen tämän te vain menetätte. Että ei kummoinen harmi.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 28 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

28 vastausta artikkeliin “Sinkkuäiti paljastaa totuuden Tinderistä”

 • Tinder-mies sanoo:

  Tinderin kanssa on oltava kärsivällinen, minulla ainakin kuluu aikaa ja satoja profiileja ennen kuin löytyy nainen jonka kuviin voi ihastua, ja joka ihastuu minun kuviin, ja jonka kanssa lopulta halutaan tavata, ja joka on tavatessa kuviensa kaltainen.
  Naiset löytävät paljon miehiä tinder-pariksi, joista aniharva on oikeasti kiinnostunut, ja miehet löytävät hyvin vähän naisia pariksi, mutta näistä suurempi osa on oikeasti kiinnostunut, koska suurin osa miehistä pyyhkäisee suurimman osan profiileista oikealle, ja naiset on valikoivia tykkäyksissään. Alla hyvä linkki, kannattaa lukaista ennen Tinder-maailmaan menemistä
  https://treffimaisteri.com/tinder-kokemuksia/

 • Tinder-mies sanoo:

  Tinder-profiilissa ei kannata ujostella kuvien kanssa, mutta ei toki paljastellakaan, ”porno-kuvat” eivät anna hyvää kuvaa kenestäkään, ja ensimmäisen kuvan pitää olla hyvä, sellainen että se erottuu ja sen perusteella kiinnostuu vaikka tinder-pareja on tuhansia ja niitä selailee, itselläni on satoja sellaisia tinder-pareja joiden profiilia en ole edes avannut katsottavaksi, koska ensimmäinen kuva ei houkuttele, ja satoja jotka ovat lähettäneet jonkin viestin, mutta en ole avannut heidänkään profiilia tai vastannut, huonon ensimmäisen kuvan vuoksi, hyvässä profiilissa on hyvä ensimmäinen kuva, ja itse otetut muokkaamattomat ”selfiet” on ihan parhaita, ne on aitoja, ja ensimmäisen kuvan lisäksi on hyvä olla muita kuvia itsestä, joissa näkyy sekä kasvot että vartalo ilman laskettuluhaalaria ja aurinkolaseja, profiilitekstissä voisi olla jotain tietoa, edes pituus naisesta itsestään, eikä kukat, maisemat, eläimet, autot, moottoripyörät tai veneet kuulu tinder-profiiliin, jos haluat houkutella miestä itsellesi

 • Tinder-mies sanoo:

  Naisten yleisin aloitus Suomessa on ”Moi”, ja muualla maailmassa ”Hi”, Latinalaisen Amerikan tytöt lähettävät sydämiä, tai ”Hola, amor”, ”Hola corazon”, ”Hola Guapo”, eikä noissa aloituksissa ole mitään vikaa, ihmisiä yleensä tervehditään ensin. Jotkut, aika harvat onneksi, lähettävät pitkän viestin, missä kertovat kaikenlaista elämästään ja haluistaan, eihän siinä ole mitään järkeä, kun ei olla edes päivää sanottu ei mistään puhuttu eikä tavattu. Mukava on tietysti jos kehuu, itsekin aloitan lähes aina, jos jollekin kirjoitan, kehumalla naista, jos se on mahdollista, eli jos on sellaiset kuvat että voi kehua, ja aivan varmaa että haluan mieluummin tavata shortseissa ja topissa esiintyvän nätin tytön joka kirjoittaa ”Hi you must be the sexiest man alive” kuin jonkun joka laittaa 30 riviä pitkä kertomuksen elämästään, ilman kuvia tai huonoilla kuvilla

 • Tinder-mies sanoo:

  Naisilla on tinderissä, jos on kokovartalokuva niin useimmiten vanhat ja kaukaa otetut kuvat, päällä toppatakki tai löysät ja täysin peittävät vaatteet, aurinkolasit, laskettelu- tai moottoripyöräkypärä, tai kuva takaa niskasta, tai kukkien kuvia, tai maisemia, tai kissoja, koiria, lehmä, kirahvi, alpakka, oranki, simpanssi, jonkun filmitähden kuva, tai jos on kuva itsestä niin pelkkä rankasti käsitelty kasvokuva, tai lähikuva silmästä, ja monella on tekstissä ”en näe tykkäyksiä”, tai vaatimuslista, ”pitkä, tumma, komea, rikas, intohimoinen, haluan kuuman miehen, ja pitkä lista siitä mitä miehessä vihataan, ja monilla ”en hae seksiseuraa”, tiedoksi naisille, tyttöystävä, kihlattu tai vaimo ON seksiseuraa miehelle, mutta itsellä ei ole mikään järkevää kuvaa eikä kuvausta, pienellä osalla, yleensä nuorilla 18 (16)-30 vuotiailla naisilla on hyvät kuvat, trikoot, shortsit tai tiukat farkut ja toppi, joillakin uimapuku tai jopa alusvaatteet, ja latinalaisen amerikan naisilla on parhaat kuvat, koska ovat siinä asussa miten tropiikissa liikutaan, shortsit ja bikinit, tai toppi. Tulkitsen profiilit niin että ne joilla on surkea profiili jolla ei voi houkutella ketään järjellistä miestä eivät ymmärrä miehistä mitään, tai eivät välitä mistä miehet on kiinnostuneita, tai heillä ei ole mitään mies voisi kiinnostua, niin ei niihin sitten viitsi vastata, ja sellaisia tinder-pareja on tuhansia. Tinderin kautta en kyllä ole kovin montaa tavannut, ja tavatessa yleinen ongelma on profiilin ja todellisuuden ristiriita, vanhojen kuvien vuoksi