Naimisissa ollessani ajattelin, että olisipa kiva koittaa Tinderiä. Ajattelin, että sen täytyy olla jonkinlainen mies-karkkikauppa. En uskonut muiden naisten turhautuneita juttuja. Kliseelistoja tindermiehistä löytyy vaikka kuinka, mutta pitävätkö ne paikkansa?

Tuli avioero. Joidenkin kuukausien päästä alkoi tuntua siltä, että olis kiva löytää jotain sutinaa.

Rakentelin Tinder-profiiliani kokonaisen päivän. Kysyin kuvista kavereiden mielipidettä, harkitsin tunnusbiisiä pitkään ja hioin profiilitekstin sanatarkasti. Tuloksena nätti kasvokuva, arkinen meikitön kasvokuva, kokovartalokuva ja kuva minusta harrastamassa, lempparibiisini (sisältää piiloviestin) sekä totta kai näppärä teksti, olenhan huippuhauskaa seuraa.

Arvatkaas, mitä miehillä on? Pari suttuista, kaukaa otettua kuvaa (naamalla toki aurinkolasit) ja kuva koirasta ja/ tai moottoripyörästä. Profiilitekstissä lukee 182 cm, Vantaa. Ah, tasan 182 senttiset miehet ovat suosikkejani, ja erityisesti pidän vantaalaisista! Enkä etsi treffiseuraa vaan olen hankkimassa lemmikkiä ja motskaria, kuinkas sattuikin! Koska tykkään jännityksestä, olen erityisen iloinen siitä, että en ole nähnyt kasvojasi!

Osa miehistä on jaksanut raapustaa jonkinlaisen kuvauksen. Siinä lukee Liikunta. Ruoka. Harrastukset. Luonto. Huumori. Kaverit. Hillitse itsesi hyvä mies, vaikutat niin persoonalliselta tapaukselta, että säikäytät joka eukon! Sen verran harva kuitenkaan tykkää ruoasta, luonnosta, harrastuksistaan tai kavereistaan. Huumorista nyt puhumattakaan, sehän on vain joidenkin outojen pervojen juttu.

Ne miehet, jotka kirjoittavat tätä tarkemman kuvauksen, ovat kaikki hyvin kärttyisiä. Älä tykkää jos et aio jutella! Ei matchien keräilijöille! Ei sille, tälle ja tuolle! Olethan tällainen! Sinulta odotan että!

Oma luokkansa ovat hiukan leppoisammat kotikokkipojat. Teen sellaista pizzaa, että sinulla pyörii sukat jaloissa. Lasagneni on pohjoisen pallonpuoliskon parasta. Kokkaan elämäsi herkullisimmat köyhät ritarit. Ruoalla hekumoijia on niin paljon, että pitkästä parisuhteesta sinkkumarkkinoille tupsahtanut alkaa epäillä, että kyseessä on pakko olla koodikieli.

Jos Tinderistä on saanut kaivettua jonkin verran valokuvaamaan ja kirjoittamaan kykenevän, vähän vähemmän kärttyisen yksilön, ja vielä matchattua tämän, jää homma lähes aina siihen.

Mikäli mieheltä tulee viesti (1/10 tapauksesta), se on muotoa Moi. Seuraava kysymys on Mitä kuuluu? No kuules täysin tuntematon ihminen, työkaveri on mulkero ja mummo jotui ohitusleikkaukseen, mutta ruokalassa oli tänään muikkuja, eli ihan kivasti menee, kuinkas sulla? Pelimiehen kolmas viesti ehdottaa seksiä, enemmän herrasmiestyyppi aloittaa puuduttavan työstään jaarittelun. Sama työstä jauhaminen jatkuu myös treffeillä, mikäli sinne asti päästään (yleensä ei).

9/10 miehistä ei reagoi oma-aloitteisesti syntyneeseen matchiin, ja naisen aloittamaan keskusteluun vastaa äärimmäisen harva.

Poikkeuksena mainittakoon itseä 10-15 vuotta nuoremmat kollit. Match, match, match. Viesti, viesti, viesti. Liekö sitä nuoruuden intoa sitten?

Jep, tiesin kaiken tämän jo etukäteen kuulemani perusteella. Siitä huolimatta yllätyin. Että te tinderseikkailujen perään kaihoavat vaimot: tämän ja täsmälleen tämän te vain menetätte. Että ei kummoinen harmi.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 17 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

17 vastausta artikkeliin “Sinkkuäiti paljastaa totuuden Tinderistä”

 • Slim75 sanoo:

  Täysin samaa mieltä. Tinder on täyttä ”bullshittia! Kukaan ei oo omaitsensä, todettu on. Ruotsalaiset kiinnostaisivat, ovat paljon hyväntuulisempia ja mielenkiintoisempia kuin nämä suomen pöliät…

 • Voitoimia sanoo:

  Tapasin mieheni Tinderissä. Ihan hyvin se menee jos jaksaa nähdä vähän vaivaa oikeasti tutustua ennen kuin lähtee ekoille treffeille. Tässäkin kannattaa vähän luottaa omiin vaistoihin.

 • jackZ sanoo:

  Ei se tinderi nyt noin paha ole? Itse olen löytänyt hyviä kavereita naisista ja myös seksiseuraa. Olen profiilissani ultrarehellinen ja kuvat on tuoreita. Olen aika perusjätkä ja fyysisesti ja psyykkisesti kunnossa, elän tasapainoista elämää ja kiinnostukseni kohteet ovat näitä normeja miesten juttuja. Ongelmani on varattomuus ja velkaisuus. Olen niin köyhä että en voi aloittaa tasapainoista suhdetta. Tästä varoitan jo profiilissani. Yritystoiminta on riskipeliä enkä osannut pelata sitä, fiksummat vei mua niinku litranmittaa…;) Vaikka olen hyväksynyt tilanteen realismiin perustuen, niin parisuhteen muodostamiselle varattomuus on selkeä este. Koska olen ikäiseksini erittäin hyvässä kunnossa ja poikkeuksellisen tyylikäs ja ok-näköinen , saan kyllä seuraa baareista tai mistä vaan, mutta toimivaa parisuhdetta ei voi muodostaa jos toisella osapuolella on vain negatiivista omaisuutta. Tinderistä löytyy silti seuraa tansseihin, purjehdukseen, prätkäilyyn, teatteriin, baariin, taidenäyttelyihin…seksiinkin löytyy seuraa jos sitä hakee(ja minähän haen myos sitä)…ei se ny niin paska oo…siellä törmää jopa työkavereihin ….

  • Celia sanoo:

   Parisuhteeseen liian köyhä, mutta varaa sentään on prätkään, taidenäyttelyyn, purjehdukseen ja teatteriin. Parisuhde taitaa olla muutaman nollan verran kalliimpi investointi kuin uskoinkaan.

 • Vierailija007 sanoo:

  Kokenut itse sekä huonot että lähtökohtaisesti hyvät mutta huonoksi muuttuneet. Jos et saa ekassa viestissä tietää, että toinen runkkaa toisessa päässä tai perääsi vihaista miestä, jonka mielestä työpäivän aikana vastaamatta jättäminen on törkeää käytöstä koska sun pitäisi olla heti alusta jo tiiviisti kiinnostunut, niin tulee vastaan parisuhdetta etsivä mies, joka ehdottaa sun koeajamistasi tai mies, joka ei vastaa viikkoon ja poistaa sitten matchin sanomatta mitään. Jos naisena aloitat keskustelun, todennäköisyys on ettei juttu onnistu, koska mies on kerännyt matcheja eikä ole kiinnostunut keskustelemaan. Jos mies aloittaa keskustelun, todennäköisyys treffeihin on olemassa.

  Suurin osa miehistä odottaa, että juokset toiselle paikkakunnalle heidän luokseen, muutama on juuri eronnut ja niin innoissaan, että lopulta ahdistuu ja syyttää sinua, kun voit mahdollisesti olla väärä kahden päivän viestien perusteella. Osa vastailee hymiöillä ja kertoo sitten, kuinka keskustelutaidoton nainen on. Yksi tekee oharit ja huutelee sen jälkeen mikrofoniin suomi24:ssa luotettavan naisen perään. Yksi vinkuu siitä, että joutui tekemään aloitteen, koska ”Tinderin sääntöjen mukaan jälkimmäisen tykkääjän kuuluu aloittaa keskustelu”.

  Sitten on nämä joiden kanssa pääset treffeille, joko siellä on a) mies joka peruu ekat treffit krapulan takia ja toisille tulee myöhässä, b) mies joka tulee pieruverkkareissa ja puhuu pelkästään omista asioistaan, haukkuu puolen sukua ja edelliset työnantajat. Ajattelet kuitenkin antavasi uuden mahdollisuuden, kun juttu sujui muuten hyvin ja oli hauskaa. Mies ei kuitenkaan tuntenut suurempaa kipinää kun sen oikean kuulemma tunnistaa siitäkin huolimatta, että edelliset ”oikeat” ovat kaatuneet, että hän ei järjellä puolisoa valitse. No, et sinäkään miehen vihjailuista huolimatta, minkä vuoksi jätätkin miehen siihen, vaikka kuitenkin tämä olisi voinut sittenkin toisille treffeille lähteä. C) Sitten on tämä, joka maalaa jo tulevaa kesää yhdessä, kun sun kanssa on niin helppo ja hyvä olla, että tulevaisuuskin näyttää valoisammalta, mutta yhtäkkiä hän katoaa, kun on työstressiä ja talostressiä ja lapsistressiä, kun ketään ei koskaan auta. Tarjoudut auttamaan, mutta toinen vetää liinat entistä tiukemmin kiinni, lupaa olla unohtamatta ja parin viikon päästä heiluu kännissä festareilla toisen naisen kanssa. D) Mies joka ei saa sanaa suustaan tai veetuilee päin naamaa, ilmoittaa valvovansa yöt ja nukkuvansa päivät ilman vakituista työsuhdetta.

  Sitten tulee se mahdollinen lottovoitto, miehellä on huono maine mutta päätät antaa mahdollisuuden, kun toisen profiiliteksti on niin maanläheinen ja olet hänet nähnyt monesti oikeassakin elämässä. Käytte treffeillä ja mies haluaa nähdä uudestaan, tulee toiset ja kolmannetkin treffit. Kaikki hyvin, kunnes mies alkaa vältellä, huomaat hänen tulleen kaikille treffeille myöhässä ja että tosiasiassa sinä olet maksanut ja järjestänyt suurimman osan näistä treffeistä. Olet hyvistäkin keskusteluista ja toisen alkuun hyvinkin vahvasta kiinnostuksesta huolimatta huomannut jälkeenpäin kuunneltuasi lähes yksipuolisesti kaikki miehen menneisyyden ongelmista ja saavutuksista ja eksistä ja hoidoista, mitä tämän elämään kuuluu milläkin hetkellä ja mikä harvinainen tauti hänellä on, joka ei ole pitkään aikaan aktivoitunut mutta aktivoituu sillä hetkellä, jotta hän välttyy vastaamasta, kun sanot että susta tuntuu kiinnostuksen olevan liian yksipuolista että haluaako hän jatkaa tutustumista vai lopettaa siihen. Kuuntelet, kuinka hyvä tyyppi hän on, kuinka toiset huomioonottava, vaikkei mies muutaman viikon jälkeen ole enää ollut kiinnostunut tietämään mitään sinusta. Lopulta väsyt soutamaan ja huopaamaan ja kysyt, missä mennään ja mies ei itsekään tiedä, mutta ei haluakaan enää mitään vakavaa alun väittämistä huolimatta, koska ihastui aiemmin tyttöön, joka ei häntä halunnut, muttei kykene siirtymään eteenpäin vaikkei kyseessä ollut mitään vakavaa, niin nyt pelottaa, että käy samoin, vaikka olet osoittanut olevasi kiinnostunut ja sanonut sen ääneenkin yksipuolisesta yrittämisestä huolimatta. Tuskastut huomattuasi olleesi jälleen yksi 2kk:n terapeutti ilman, että sun tarpeita huomioitiin kertaakaan, ja sitten toinen päättää, että se hänet hylännyt oli kuitenkin enempi parisuhdemateriaalia tai että ongelmissa roikkuminen on paljon parempi vaihtoehto kuin sinä turvallista ja tukevaa parisuhdetta tarjotessasi.

  Päätät jutun siihen, koska näitä on ollut ja näitä näköjään tulee. Myöhemmin kuulet kaveriltasi, kuinka tämä mies kirjoittelee julkisesti, että olisi kiva löytää joku jonka kanssa keskustella ja katsella tähtiä. Niinpä niin, mutta kun ne teot ja sanat eivät toteutuneet siinä vaiheessa, kun teillä oli hauskaa ja viihdyitte toistenne seurassa, sarkastisen huumorintajun osuessa yksiin.

  Että ehkä vielä joskus Tinder, mutta ei enää ikinä tosissaan, kun ”olet niin kaunis että mikä vika sussa on kun et seurustele,olet lähestyttävä, energinen, iloinen, mukava, atleettinen, mutta liian intensiivinen” alkaa olemaan liian tuttu litania. Mutta kun se yksi juttu aina pilaa kaiken, vaikket kaada huoliasi toisen niskaan, kuuntelet, tuet ja tsemppaat, järjestät toisen mieleisiä treffejä, olet läsnä ja pidät hauskaa, niin se pieruverkkareissa treffeille tullut sukuaan vihaava, haiseva, iho-ongelmista kärsivä, mielenterveydeltään epävakaa ja sovinistisia juttuja heittelevä pikkupoika ei kuitenkaan tunne riittävää seksuaalista vetoa sinuun.

 • Hasan sanoo:

  Etsin nainen 18-35 haluasin seurustella ottaa yhteyttä.

 • Elsa sanoo:

  Mitä ihmettä? Mulla on ollut välillä ihan älykkäitä keskusteluja, missä mies on aktiivinen useamman miehen kanssa samaan aikaan. Olisin päässyt 4 treffeille saman viikon aikana eikä mitään ongelmia.

 • Tinder mom sanoo:

  Tästä puuttuu ne ”upeat” treffit kun odotat sitä komeaa miestä kauppakeskuksen aulassa ja sinua lähestyy joku oudon näköinen vanha setä.. sit tää setä sanoo oletko neiti x? Mä olen herra x.
  Mitä %$£¥??? Ei hän ole se komistus jonka juuri näin.. tai paljastuu että hän se on, mutta kuvat ovat 10v. Ja 30kg sitten.. muuten kiva mutta fiilikset meni samantien ja sitä miettii että kuinka nopeasti voi hörppiä kahvikupin ja häipyä ja toivoa vielä ettei kukaan tuttu näe sinua.
  Jatkossa kai pyydettävä kuva päivän lehti kädessä jotta saa ajan tasalla olevan kuvan.

 • bvyfyciv sanoo:

  Noh,eipä paljon tunnu eroavan suomi24 treffeistä vuosia sitten. Mutta tod.näk. nämä yksilöt,joilla lukee juuri jtain :” Hyvä ruoka. Harrastukset. Ystävät.” -tyylistä,eivät kykene mihinkään monimutkaisempaan,ei kertakaikkiaan ole eväitä,ja silloinhan se on erittäin hyvä tietää heti aluksi. Samoin naamattomat kuvat ja muut, suoritetaan vaan luonnonvalinta heti alkuun: Ei eväitä jatkoon

 • Miesman sanoo:

  Voisi sanoa samat sanat naisille. Kuvia löytyy aurinkolaseissa paljon, sitten tietysti nainen hyppäämässä ilmaan ja nainen, jolla on huivi kätkemässä kaksoisleuan ja tietysti nainen makaamassa selällään, jotta rypyt silenisivät.

  No 99 % matchestä ei tule edes sitä moita. Miehenhän pitää olla itsevarma ja aloitteellinen ja määrätietoinen, että ansaitsee sellaisen jalokiven kuin sinä.

  Suurimmalle osalle miehistä pariutuminen on myös numeropeliä, joten mitä useammalle vastaa, sitä suuremmat mahdollisuudet on.

 • Haukku sanoo:

  Tinder on hyvä juttu jos hakee mitä hakeekin itse hain parisuhdetta. ja sain sitä mitä halusin 2 vuotta tinder matchista.sain kyllä yhdenillan juttujakin mut oma aktiivisuus on kaiken perusta mitä kirjoitat mitä sanot teet sitä mitä sanot.

 • Aino sanoo:

  Eipä ole tarvetta moiselle

 • Jokke sanoo:

  Minkä ikäinen nainen tässä kyseessä?
  Montako lasta ja minkä ikäisiä?
  Oletko pitänyt huolta itsestäsi ja kuinka kiinnostavana pidät omia kuviasi?
  Olisiko ilmoituksen laittajalla realistiset ajatukset haettavan miehen suhteen vs oma profiili?

 • Qwe sanoo:

  Ei ole tainnut päästä erostaan yli tämän kirjoittaja…katkeraa tilitystä

 • Lenita sanoo:

  Ihan täsmälleen juuri näin. Osa tykkää laitella vaan kikkelikuvia, mutta muu ei kiinnosta. Sitten on vielä ne, jotka suostuu treffeihin, mutta eivät tule. Paikalle tulleista taas löytyy kaikenlaisia outoja.

 • Elämänsä Rakkauden Tinderistä löytänyt sanoo:

  Ai, että tämä kirjoitus osuu niin oikeaan! Omakin kokemukseni oli juuri tätä samaa useammallakin Tinder-kokeilullani. Juu, pitihän sitä aina välillä sinne palata, että josko nyt löytyisi muutakin kuin sutta ja sekundaa niiden miesten joukosta, joiden kuvat ovat juuri näitä lemmikkejä, moottoripyöriä ja suttuisia aurinkolasien peittämiä kasvoja.

  Ja kappas vain! Eräs kaunis ilta tulikin semmoinen match, joka vei jalat alta ja sydämeni.. Nyt asumme jo yhdessä ja kihlatkin on vaihdettu tämän elämäni rakkauden kanssa <3

  Että kärsivällisyyttä vain kaikille Tinder-viidakossa seikkaileville sinkuille!