Tiedäthän kliseen miehestä, joka huokailee tuskastuneena odottaessaan vaimonsa laittautumista jo toista tuntia? Totuus on kuitenkin se, että miehiä vasta saakin odottaa!

Naiset tietävät, kauanko valmistautumiseen menee. Aika pitää tuplata, koska lapsetkin pitää sukia kuntoon, ja mies on kuitenkin päässyt unohtamaan, missä pitää kravattejaan.

Päivä etenee aikataulun mukaisesti. Rullat päähän, kynsilakkaa, koko perheen vaatteiden silitys, välipalatankkaus, lilaa luomeen, sukkikset ylös, lasten hiusten kampaaminen ja ei kun menoksi! Mutta mies ei ole valmis.

Mies istuu sohvalla verkkareissa. Hän ei ole valmistautunut, koska ”sinulla kestää niin kauan”. Muu perhe hikoaa juhla-asuissa eteisessä, kun mies ajaa partaa ja etsii sukkiaan.

Entäpä, kun lähdetään matkalle? Sitä väsää listan, missä on kaikki pakattava, ja ennen matkaa hoidettavat sekä hankittavat asiat. Laukkua alkaa täyttää tiistaina, jos lähtö on lauantaina. Jääkaapin ovessa on valmiiksi lapussa lentokenttäjunan aikataulut, tai taksi on tilattu ennakkoon.

Lähtöpäivän aamuna äiti pukee ja ruokkii lapset, kaikki on valmista, eiköhän mennä! Ai mutta mies ei ole vielä edes pakannut. Ehtiihän tässä, kone lähtee vasta parin tunnin päästä! Taas hiotaan eteisessä, tällä kertaa pääasiassa siitä jännityksestä ehditäänkö lennolle ollenkaan.

Ehkä sitä ollaan menossa treffeille viettämään laatuaikaa kaksin. Sano kun olet valmis, mies huikkaa. Sheivaus, hajuvettä, hääpäivälahjakorvakorut, valmista on! Ja mies ilmoittaa menevänsä suihkuun, ihan pikaisesti. Puolen tunnin päästä mies on valmis, ja tulee patistamaan: Eikö me mennä jo! Aina rouvaa saa odottaa!

Juu, me naiset ollaan niitä vitkastelijoita, joilla kestää ja kestää…

P.S. Oikeasti häsliä, hitaita ja odotuttajia löytyy tietenkin joka sukupuolesta.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia