Haluaisitko, että miehesi on komea vai mukava? Persoonallisuus on tärkeintä, sanotaan. Mutta tutkimus väittää, että näin ei ole. Nainen haluaa ennemmin komistuksen kuin valjunnäköisen huipputyypin, he eivät vain kehtaa tunnustaa sitä.

Connecticutissa tehdyssä sosiaalipsykologisessa tutkimuksessa 15 – 29-vuotiaille naisille sekä heidän äideilleen näytettiin kuvia miehistä ja kuvauksia näiden luonteenpiirteistä. Tytärten tuli valita mieluisia treffikumppaneita, ja äitien tyttärilleen sopivaa treffiseuraa.

Sekä äidit että tyttäret suosivat komeita miehiä ennemmin kuin niitä tavallisemman näköisiä miehiä, joita kuvailtiin kunnioittavasti käyttäytyviksi, rehellisiksi ja luotettaviksi. Aiemmissa tutkimuksissa naiset ovat kertoneet, että sisin ratkaisee, mutta tästä saatiin eri tulos. Ehkä naiset eivät kehtaa sanoa, että ulkonäkö merkkaa enemmän kuin luonne?

Tai sitten juttu ei ole ihan niin kuin tutkimuksessa väitetään. Sillä eikö jokainen ihan oikeasti halua mieluummin hyvän kuin hyvännäköisen miehen, ainakin jos elämänkumppanuudesta puhutaan?

Ja että nuo tutkimuksen 37–61-vuotiaat äidit lähettäisivät tyttärensä mieluummin deittailemaan tosi komeaa kuin kunnioittavaa ja luotettavaa miestä? Hei vastanneet mutsit, mitä te oikein ajattelitte? Toki lapselleen haluaa parasta, mutta tämä äiti ainakin on ehtinyt huomata, että rinnalla seisominen ja rehellisyys merkitsevät paljon enemmän kuin kauniit kasvot.

Tietysti tykkään itsekin lepuuttaa silmiäni komistuksissa. Mutta tositilanteet ovat erilaisia kuin teoreettinen tutkimus. Elävässä elämässä kivat tyypit alkavat myös näyttää kivoilta, kun taas epäluotettavasta ketkusta ei jaksa kauaa viehättyä.

Lähde Livescience.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 12 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

12 vastausta artikkeliin “Nainen haluaa hunksin, ei hyvää miestä”

 • Mammeli sanoo:

  Tutkimus on tehty Connecticutissa, ja USAssa ulkonäkö on tosiaan huipulla toivelistoilla. Tytöt kirjoittavat miten tapasivat ”gorgeous looking man” eikä sanaakaan siitä millainen tämä on ihmisenä. En tiedä sanoa onko Suomessa asiat samoin?

 • JP sanoo:

  Mielestäni on kummallista, miten jonkun äiti haluaa edes valita lapselleen seksikumppania. Kun jokainen nainen kokemusten kautta oppii, minkälaisen ihmisen kanssa seksi on nautinnollista eikä mitään mitäänsanomatonta pakkopullaa tai pahimmillaan kivuliasta ja ahdistavaa. Kukaan ei voi valita sitä, kenen kanssa seksi tuntuu hyvältä ja kenen kanssa se ei tunnu miltään tai kenen kanssa se sattuu. Voin sanoa suoraan että luulin kärsiväni itse jostain terveysongelmasta kun seksi oli kivuliasta, mutta mitään ongelmaa ei tullut kun vihdoin löysin ihmisen jonka kanssa kiihottui tarpeeksi. Enkä aio häpeillä sitä että siihen vaaditaan mieheltä tietynlainen ulkonäkö ja asenne seksiin ja myös miehen luontainen tuoksu merkitsee todella paljon. Jos voisin valita kumppaniksi miehen jonka kanssa viihdyn kaikin muin tavoin paitsi sängyssä, valitsisin hänet heti. Kukaan ei voi valita seksuaalisuuttaan. Halata tykkään lähes kaikkia ihmisiä, mutta suurin osa miehistä pitää halailuseuraa turhana.

 • John Doe sanoo:

  Ei se pelkkä komeus näytä sytyttävän, vaan pitää olla muutakin kuten mm. statusta ja varakkuutta. Jos olet ”vain” komea ja mukava sekä jopa hauska, niin ei nämä asiat yleensä riitä. Minua on sanottu komeaksi, hyvän näköiseksi, söpöksi, kuten myös mukavaksi, älykkääksi ja hauskaksi… mutta yksinpä olen kun en saa tasoistani seuraa.

 • Nimetön sanoo:

  Nuorempana oli vaikeuksia kelvata likoille. Nyt kun ikää on 50 niin vanhat ihastukset tekis mitä vaan että saisivat minut ja ainoa syy on siinä että olen onnistunut hankkimaan komean talon isolla tontilla, pihalla muutama mersu ja paljon rahaa. No oikeasti olen yrittäjä ja teen hulluna töitä mutta on sitä pikku holjaa jotain jäänyt, rahaa nyt ei tosiaan ole niin paljoa kun nuo luulee mutta hassua kuinka nyt haikaillaan.

 • Viisikymppinen sanoo:

  Itse haluan miehen, joka miellyttää minun silmääni. En pidä stereotyyppisen komeista miehistä, mutta kasvoissa täytyy olla jotain, mitä haluan katsella (vaikka kauniit silmät). Hyvä fyysinen kunto on kiihottavaa, mutta se voi tarkoittaa ihan sellaista arkista jaksamista ja pystymistä kohtuulliseen urheiluun, ei mitään ironman-tasoa tai bodaria. Iloinen ilme, huumorintaju ja pieni yllätyksellisyys ovat plussaa. Yllätyksellisyys ei tarkoita arvaamattomuutta arjessa tai tekoja, vaan älyllistä leikittelyä ja hoksottimia. Ihminen josta pitää, näyttää hyvältä omissa silmissä.

  • Samma här sanoo:

   Kirjoitit aivan naulan kantaan! Itselläni on ollut sekä yleisen mielipiteen mukaan todella komeita miehiä, että suorastaan rumia mutta vahvan persoonan omaavia hemmoja. Itselleni tärkeä kiihoke miehessä on äly ja riittävä ulospäinsuuntautuneisuus. Miehen ulkonäkö alkaa näyttää sitä paremmalle, mitä kiinnostavampi hän on persoonana. Ehkä jotain saapastyhmää miestä on nuorempana jaksanut katsella hetken aikaa, mutta pidemmän päälle ulkonäkö ei riitä. Nykyään kun itse olen 46-vuotias ja äärimmäisen eläinrakas, lopahtaa mielenkiinto nopeasti miehen puhuessa eläimistä ei-arvostavasti. Samoin on itsestään huolehtimisen kanssa: risahampainen kaljamaha ei kiinnosta, kun itselleni on itsestään selvää esim. hampaista huolehtiminen, kuntoilu ja asiallisesti ja eettisestikin syöminen. Täytyy ymmärtää, että mielenkiinnon fokus vaihtelee ihmisen kehitysvaiheen mukaisesti.

 • Nimetön sanoo:

  Kyllä tosi kovasti haluan komean miehekkään, pitkän, parrakkaan, älykkään ja menestyneen miehen. Joka näistä ominaisuuksistaan huolimatta on vielä se hyvä mies. No, täytyy myöntää, että nykyinen mieheni ei varmasti täytä kaikkien naisten toiveita ja odotuksia. Hän ei ole mikään kodinhenki, eikä perheenisä. Olisi ihan turha kuvitella, että hänestä saisi osallistuvan miehen lapsiperhearkeen.

  Omaksi onnekseni oma lapseni on jo niin iso, että en edes suhteemme alussa halunnut häntä meille koti-isäksi. Enkä todellakaan halunnut itse enempää lapsia. En edes tiedä, että haluanko asua hänen kanssaan yhdessä, kun oma lapseni muuttaa pois. Mutta miehestäni kyllä pidän, ja haluan pitää jatkossakin 😉

 • DrPhil sanoo:

  Niin. Minäkään en ole ikinä lyönyt kumppaniani tai ahdistellut ketään, silti en menisi kieltämään naisten kokemuksia.

  Tässä tulee jännästi esille myös naisten kommunikaatiotaidot, asioitahan ei sanota kuten ne ovat, vaan ajatusten lukua odotetaan. Monille naisille riittää kunhan on pitkä mies, mutta toki sosiaalisella statuksella (= rahalla) mies voi kompensoida mitä tahansa, jopa ikävän luonteensa. Naisilla tätä mahdollisuutta ei ole ja tästä aiheutuukin nykyisin paljon hämmennystä, kun jokaiselle _omasta mielestään_ upealle uranaiselle ei kiintiöstä löydy 190cm aivokirurgi barbiekeniä.

  Riittävän hyviä miehiä toki on pilvin pimein, mutta kuten menneisyyden miehillekään ei heidä fantasioistaan huolimatta kuulu sexipalveluita tarjoavaa piikaa, ei näille hypergamisten fantasioidensa runtelemille naisillekaan kuulu elämässä yhtään mitään.

  • Aika kovaa tekstiä sanoo:

   Kovasti huokuu huono itsetunto ja yksinkertainen ajattelumaailma, edellisen kommentin (miehen?) kirjoituksesta. Aika ja viisaus parantaa nuokin mielipiteet.

   • Nimetön sanoo:

    No minä ainakin olen nainen, ja usein huomannut saman naisissa. Naisella on melko kovat ulkonäkövaatimukset miehelle, vaikka todellisuudessa he eivät itse ole mitään kukkasia. Sitten nämä samat naiset kertovat kaikille, kuinka ongelma on se, että miehet eivät uskalla lähestyä heitä, koska he ovat vahvoja ja menestyneitä naisia. Todellisuudessa he piilottavat löysillä paidoilla roikkuvaa mahaa, joka tunkee housujen alta. Ja meikillä epäonnistuneesti vanhenemisen merkkejä ja roikkuvia poskia. Rinnoista en uskalla edes puhua.

    Minä olen myös ”vahva, itsenäinen ja menestynyt” nainen, mutta minulla ei koskaan ole ollut ongelmaa saada miesten huomiota, tai seurustelukumppania. Mistä se sitten johtuu? No pääosin siitä, että iästäni huolimatta (36v) näytän edelleen kaksikymppiseltä. Ja siitä, että olen huomattavan nätti, erittäin hoikka, eikä vartalostani näy raskauden tai iän merkkejä. Olen myös herkästi hymyileväinen, enkä yleisesti käyttäydy hyökkäävästi ketään kohtaan. Minua on siis helppo lähestyä.

    Minulla on nyt mieheke, jonka kanssa olemme seurustelleet noin 5 vuotta, enkä missään tapauksessa haluaisi häntä vaihtaa pois. En kuitenkaan voi olla jatkuvasti huomaamatta muiden miesten katseita. Ja ihan etenkin niiden, joilla on se pian 4-kymppinen erittäin ikäiseltään näyttävä raskauksista kärsinyt, lihonut, roikkuva ”vahva, itsenäinen ja menestynyt” nainen siinä rinnalla. Vaikka kuinka sisimmän pitäisi merkitä eniten, silti miehet kaipaavat sitä ulkoista kauneutta.

    • N20 sanoo:

     Et ole hyökkäävä, mutta haukut muut naiset lihaviksi ja rumiksi ja samalla kehut itseäsi? 😂

     • Nimetön sanoo:

      Juuri noin
      Ja tuo kirjoittajahan on esimerkki naisesta jonka kanssa kukaan mies ei oikeasti halua olla nimittäin läpeensä ilkeä.
      Ja niin naisen kuin miehen silmää hivelee kaunis ihminen eli tottakai miehet katsoo hyvännäköisiä naisia ja päin vastoin. Se ei kuitenkaan tarkoita ettei viihtyisi sen iän mukaana muuttuneen puolisonsa kanssa.
      Miehet ovat samanikäistä naista vanhemman näköisiä ja huonokuntoisempia. Tästähän oli tutkimuskin eli mies on fyysisesti 5 v ikäistään naista vanhempi.