Haluaisitko, että miehesi on komea vai mukava? Persoonallisuus on tärkeintä, sanotaan. Mutta tutkimus väittää, että näin ei ole. Nainen haluaa ennemmin komistuksen kuin valjunnäköisen huipputyypin, he eivät vain kehtaa tunnustaa sitä.

Connecticutissa tehdyssä sosiaalipsykologisessa tutkimuksessa 15 – 29-vuotiaille naisille sekä heidän äideilleen näytettiin kuvia miehistä ja kuvauksia näiden luonteenpiirteistä. Tytärten tuli valita mieluisia treffikumppaneita, ja äitien tyttärilleen sopivaa treffiseuraa.

Sekä äidit että tyttäret suosivat komeita miehiä ennemmin kuin niitä tavallisemman näköisiä miehiä, joita kuvailtiin kunnioittavasti käyttäytyviksi, rehellisiksi ja luotettaviksi. Aiemmissa tutkimuksissa naiset ovat kertoneet, että sisin ratkaisee, mutta tästä saatiin eri tulos. Ehkä naiset eivät kehtaa sanoa, että ulkonäkö merkkaa enemmän kuin luonne?

Tai sitten juttu ei ole ihan niin kuin tutkimuksessa väitetään. Sillä eikö jokainen ihan oikeasti halua mieluummin hyvän kuin hyvännäköisen miehen, ainakin jos elämänkumppanuudesta puhutaan?

Ja että nuo tutkimuksen 37–61-vuotiaat äidit lähettäisivät tyttärensä mieluummin deittailemaan tosi komeaa kuin kunnioittavaa ja luotettavaa miestä? Hei vastanneet mutsit, mitä te oikein ajattelitte? Toki lapselleen haluaa parasta, mutta tämä äiti ainakin on ehtinyt huomata, että rinnalla seisominen ja rehellisyys merkitsevät paljon enemmän kuin kauniit kasvot.

Tietysti tykkään itsekin lepuuttaa silmiäni komistuksissa. Mutta tositilanteet ovat erilaisia kuin teoreettinen tutkimus. Elävässä elämässä kivat tyypit alkavat myös näyttää kivoilta, kun taas epäluotettavasta ketkusta ei jaksa kauaa viehättyä.

Lähde Livescience.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta.
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.