Etsitkö vappuheilaa tai uutta elämänkumppania? Siinä tapauksessa kannattaa opetella lukemaan rivien välistä, että mitä ne ”huumorintajuinen, rento ja eläinrakas” -jutut deitti-ilmoituksissa oikein tarkoittavat.

Tutkimuksen mukaan deitti-ilmoissa käytettävät sanat paljastavat, millä tavoin ilmoittaja kiintyy ihmisiin, kuinka luottavainen hän on, ja kuinka varautunut hän on.

Naiset, joiden ilmoituksissa oli negatiivisia ilmaisuja, kuten ”vihaan”, olivat varautuneita ja epäluuloisia. Kiintymyssuhteissaan he olivat taipuvaisia ahdistuneisuuteen. Tulos ei oikeastaan yllätä.

Sen sijaan miehet, jotka käyttivät positiivisia tunneilmaisuja, kuten ”rakastan” tai ”kiva”, olivat samanlaisia kuin negatiivisia ilmaisuja käyttäneet naiset. Mitä mitä herrat, ihan kuin tässä olisi pieni ristiriita?

Sukupuolesta riippumatta epämääräisiä termejä, kuten ”ehkä” tai ”kenties”, käyttävät olivat hekin varautunutta ja ahdistuneesti kiintyvää porukkaa.

Eli joko tarkkana analysoimaan ilmoituksia tai väsäämään omaa kieli keskellä suuta. Nainen: ole positiivinen! Mies: Ole negatiivinen, tai älä ainakaan sano olevasi kiva! Molemmat: Puhu varmasti ja epäröimättä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia