Huoh, ihmiset tuppautuvine kysymyksineen…

Usein puhutaan siitä, kuinka pariskunnilta udellaan, että koskas menette kihloihin, joko on hääpäivä lyöty lukkoon ja milloinkas sitä perheenlisäystä on tulossa. Ja kun kaikki tämä on”suoritettu”, utelu jatkuu: mites pikkukakkonen, vieläkö teette kolmannen lapsen, täytyyhän teidän toistakin sukupuolta saada…ja niin edelleen.

Toinen ihmisryhmä, joka joutuu kuuntelemaan henkilökohtaisuuksiin menevää jankkausta, on työttömät. Etkö ole vieläkään löytänyt töitä? Oletkos lähettänyt hakemuksia? Miten saat päiväsi kulumaan??

Mutta tunkeilevien kysymysten kohteena eivät ole ainoastaan pariskunnat tai työttömät.

Myös sinkku joutuu vastailemaan ihmeellisiin uteluihin. Seksielämästä kysellään ihan avoimesti, ilman mitään tapoja. Sen lisäksi seuraa vielä paritusyrityksiä ja mustasukkaisuuskohtauksia.

Sinkku kertoo:

”Olen omasta tahdostani sinkku ja viihdyn hyvin näin.

En ole etsimässä itselleni kumppania. Sen takia sinun ei myöskään tarvitse kantaa huolta minusta! Kun olemme vaikkapa firman pikkujouluissa, sinun ei tarvitse etsiä minulle kumppania oma-aloitteisesti juhlijoiden joukosta. Se on loukkaavaa ja kiusallista.

nainen retkeilemässä, riippumatossa
Kuva Priscilla du Preez, ylin kuva Katrina Berban.

Minun kanssani voi puhua muustakin kuin parisuhteesta ja udella ”joko olet löytänyt jonkun?”. Sinun ei tarvitse kantaa huolta siitä, kuka lastani nyt hoitaa kun olen viihteellä. Se, miten lapseni tapaa toista vanhempaansa ei myöskään ole sinun asiasi.

Minun seksielämäni ei myöskään kuulu sinulle, teet vain tilanteesta todella kiusallisen, kun ihmettelet ääneen, miten se puoli hoituu.

Jos minä puhun tai jopa hymyilen puolisollesi, teen sen ystävällisyyttäni, en siksi, että minua kiinnostaisi kumppanisi. Älä siis turhaan ole mustasukkainen.

Terveisin sinkku, joka haluaa jatkossakin nukkua yksin, ja on kyllästynyt vakuuttelemaan puolitutuille ihmisille ettei kärsi yksin olemisesta!”

Nimim. Anni

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “”Vaikka olen sinkku, seksielämäni ei kuulu sinulle””

  • Toivottavasti emme tunne sanoo:

    Mistäs me sitten juteltaisiin? Politiikasta? Susien metsästyksen sallimisesta?

    • Nimetön sanoo:

      Ihan samoista asioista kuin muidenkin kanssa. En usko että kyselet parisuhteessa olevalta onko he eroamassa tai onko heidän seksi jo loppunut niin kuin parisuhteessa tahtoo käydä tai onko heidän lapset varmasti puolison.