Voi kääk, ero tuli ihan puun takaa, en yhtään osannut ounastella. Just joo – ei pidä paikkaansa. Näillä Huffington Postin tunnusmerkeillä osaat valmistautua siihen, että kohta sinkkuus jysähtää omalle kohdalle:

1 Kumppanisi on liian tuttu

Jos joskus innostuitkin siitä, mitä kaikkea uutta ja kiehtovaa kumppanissasi oli, on hän nyt liian ennalta arvattava. Vitsit kuulostavat samoilta ja iltaisin nukkumaan mennessä toistuvat samat rituaalit. Osaatte arvata toistenne ajatukset ja olette siitä toisaalta salaa ylpeitä, mutta samalla aivan tylsistyneitä. Useimmiten tämä tarkoittaa sitä, että kynnys hypätä suhteesta on merkittävästi alentunut. On siis ryhdyttävä toimiin, mikäli mielii pitää suhteen kasassa. Mutta sekä hämmennyksen välttämiseksi, että muutenkin onnistumisen varmistamiseksi on hyvä muistaa, että pelkkä toisen osapuolen muutos ei tässä tilanteessa riitä.

2 Keskustelun puute

Tämä on suomalaisittain vaikea tikki. Meillehän periaatteessa riittää sana silloin toinen tällöin. Tuoreessa suhteessa on muita mielenkiinnon kohteita kuin puhuminen, mutta vähänkään pidemmässä suhteessa puhe on yksi tärkeimmistä liimoista. Se saa ihmiset ymmärtämään toisiaan ja virittymään oikealle taajuudelle. Se mikä uutuudenviehätyksessä saatetaan ajan kanssa menettää, voidaan osittain korvata puhumalla. Kun vain muistamme, että ystävälle puhuminen ei riitä parantamaan parisuhdetta. Puhuminen ja kuuntelu pitää kohdistaa omaan kumppaniin.

3 Seksi on muuttunut velvollisuudeksi

Siinä vaiheessa kun makuuhuoneessa noudatetaan tilaajavastuulain ja kuluttajasuojalain säännöksiä, on aika herätä. Ydinongelma on usein siinä, että mies voi rakastua naiseen jolta saa seksiä, kun taas nainen voi haluta seksiä miehen kanssa, jota rakastaa. Jos näiden asioiden välille ei löydy toimivaa tasapainoa, ollaan ongelmissa. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että miehen kannattaisi panostaa hieman enemmän siihen, että hän on viehättävä makuuhuoneen ulkopuolella ja naisen taas on hyvä ymmärtää, että ei ole väärin olla haluttava makuuhuoneessa.

4 Olet mieluummin kavereiden kanssa.

Tai vielä pahempaa, jos kaikki kiinnostuksesi kohdistuu koiraan. Mikäli puhut mieluummin kavereillesi ja tunnet saavasi niistä keskusteluista enemmän, olet menossa kohti vaikeuksia. Erityisen paha tilanne on, jos kavereiden kanssa puhuessasi kerrot omasta suhteestasi vain negatiivisia asioita. Toivoton tilanne on sitten se, että puhut vain sille koirallesi. Mikäli haluat pelastaa liittosi, käytä enemmän aikaa kumppanisi kanssa.

5 Kirja voittaa kumppanin, aina

On hyvä että viihdyt välillä itseksesi ja teet omia juttuja. Mutta siinä vaiheessa kun kirja voittaa säännöllisesti keskustelun kumppanin kanssa, sinun kannattaa miettiä mikä on suhteenne laatu. Mikäli kumppanin hyvät ominaisuudet eivät riitä voittamaan yksinäisyyttä, on asialle tehtävä jotakin. Te olette joskus pitäneet toisistanne, kun teistä on tullut pari. Mikäli jotakin siitä on vielä jäljellä, sitä kannattaa puhaltaa uuteen liekkiin. Muussa tapauksessa on molemmille ehkä viisainta lukea kirjat ja katsoa elokuvat omissa osoitteissa.

Lisää täältä.

Oletko muuten lukenut tämän jutun avioliittoleiristä tai osan 2?

— Huono Äiti

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Oletko kohta sinkkumarkkinoilla?”

 • Emäntä sanoo:

  Tunnistan myös kaikki kohdat omasta elämästä 🙁 En tiedä, mitä tekis..ahdistaa.. Arvostuksen puute isännän suunnalta ehkä yks isoimmista ongelmista. En asetu samaan muottiin kuin äitinsä emäntänä ollessaan, luulen. Kaupungissa kasvaneena olen,oppinut toisenlaiset tavat

  • anonyymi sanoo:

   Vaihtoon vain. Löydät kyllä paremman, etsiköön miehesi äitinsä kaltaisen, jos sellaista halajaa. Et ole velvollinen kuin itsesi onnellisuudesta.

 • Mimmeli sanoo:

  Apua! Kaikki kohdat tunnistan. Pitäisikö oikeasti olla huolissaan???

 • antti sanoo:

  okei. Eli AVIn perseilyä tukeva kommentti oli vain katsojien kalastelua blogillesi. Hämmentävää miten yle on tähän langennut, luulisi että niillä olisi rahoituksen varmistuttua vähän korkeammat kriteerit. Hyvää duunia silti, en minäkään tätä paskablogia olisi ikinä katsonut ilman surkeaa lapsiin vetoavaa mukabloggaustasi.

  p.s. en löytänyt mistään blogia. ehkä koska join viskiä?

 • äiti ja ent vaimo sanoo:

  Joopa joo, kuulostaa hurjalta ja ikävältä…vähän toisenlainen tarina itsellä…
  ei kai se periaatteessa vois tulla yllätyksenä jos toinen on asioista ja epäkohdista yrittänyt puhua vuosia mutta toinen ei ole ymmärtänyt…
  Mies on sitä mieltä että kaikki oli hyvin eikä ymmärrä miksi halusin eron…kuulemma ihan puskista tuli…
  pieni näkemysero miehen ja naisen välillä tässä(kin) asiassa
  Eikä mukana ole kolmatta osapuolta!

 • Päivätär sanoo:

  Niin minäkin luulin, ettei ero voi tulla yllätyksenä. Elin elämäni onnellisinta aikaa. Vaan toisin kävi. Lauantai iltana perheen kanssa retkeilemässä, sunnuntaina mies jo asui toisen naisen luona.