Babyshowerit ovat jo tuttu juttu, mutta miksi vain vauvan saamista pitäisi juhlia? Nyt tulevat teinishowerit, jotka pidetään vanhemmalle, jonka lapsi on tulossa teini-ikään!

Teinishowerit ovat tärkeät, jotta vanhempi osaa valmistautua tulevaan, kun hän on uuden ja ennenkokemattoman haasteen edessä. Haasteitahan on todellakin luvassa!

Showereissa vihitään vanhempi tulevan teinielämän saloihin. Kätevä tapa tähän on viihteellinen ohjelma ja kokeneempien vanhempien (kauhu-)tarinoiden kuunteleminen!

Olennaisia seikkoja teroittaa teinin vanhemmalle ovat esimerkiksi:

Sotkuisuus ja sotkun huomiotta jättäminen

Teinin huone näyttää siltä kuin kaupungista puuttuva kierrätyspiste
olisi perustettu teinin huoneeseen. Tilassa vyöryvät karkkipaperit, juomapullot joissa vähän juomaa pohjalla, koulukirjat joiden välissä vanhoja kokeita sekä erinäiset ruoanjämät. Petaamattomassa sängyssä on vaihtaamattomat lakanat jos vanhempi eli palvelija ei niitä vaihda ja kasan päälimmäisenä on erilaisia pelikoneita.

> Lahjaidea sotkuteemaan: ”vaippakakku” roskapussirullista!

Pukeutuminen

Jos kuvittelet että taaperon pukeminen on vaikeaa…harkitse vielä. Teinin pukeminen on 100 kertaa haastavampaa. Säänmukainen pukeutuminen ei koske teinejä, ajattelevat teinit vaikka kukaan muu ei. Tulevaisuudessa menetät hermosi joka aamu, joka päivä ja joka ilta, kun väittelet teinin kanssa vaatteista.

> Lahjaidea pukeutumisteemaan: kutimet ja lankaa, jotta vanhempi voi tehdä pipoja sekä säärystimiä lämmittämään teinin nilkkoja! Kumpiakaan teini ei ikinä suostu käyttämään!

Syöminen

Tuleepa teini syömään ruoka-aikana tai ei, hän pyytää joka tapauksessa jatkuvasti välipalarahaa ja kaikkea muutakin rahaa. Teini syö jääkaapin tyhjäksi päivittäin riippumatta siitä kuinka paljon ruokaa on tarjolla ruoka-aikoina. Valmistaudu siihen että hankit koko hyväpalkkaisen työn tai sivutuloja jotta voit ohjata suoraa kaikki tulosi teinin tilille. Vaikka ei sekään riitä.

> Lahjaidea ruoka ja raha -teemaan: Energiajuomaa (ja rauhoittavia). Vanhemman omaan käyttöön.

Teinishowereiden ohjelma:

Valokuvia tai muuta ei tarvitse katsella, koska vanhempi katselee koko ajan sielunsa silmillä katkeamatonta nauhaa kaikista kasvatusvirheistään. Koska teinin sukupuoli monissa tapauksissa jo tiedetään, voidaan alkaa arvausleikkiä siitä, minkä ikäisenä teini aloittaa terapian ja syyttääkö hän siellä enemmän äitiä vai isää. (Vinkki, kannattaa veikata että äitiä!)


Kuva Melvin Thambi. Ylin kuva Victor Forgacs.

Tätä kaikkea silmällä pitäen teinishowereissa pitää ottaa pari drinkkiä ja syödä suklaata hermojen rauhoittamiseksi!

Ohjelmaksi sopii nolouskilpailu, joka koostuu tanssimisesta, somettamisesta ja slangin puhumisesta. Osallistujat tanssivat ja lähettävät tanssista videon teinilleen, kommentoivat teininsä somea ja lähettävät teinille viestejä joissa käytetään hip ja pop -slangisanoja. Noloin vanhempi voittaa!!!

P.S. Ihaniahan ne teinit on!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Joko teillä on vietetty teinishowerit?”

 • Tina sanoo:

  Voi, luoja… Luulin etten selviä 3 pojan teini-iästä hengissä, ja läheltä on pitänytkin. Jos olisin etukäteen tiennyt, olisin hankkinut sterilisaatio. Vauva-aika koliikkeineen, rahavaikeuksineen ja kaksosraskauksineen ei ollut YHTÄÄN mitään teini-ikään verrattuna.

 • Elämä kasvattaa :) sanoo:

  Siis kerta kaikkiaan! Tää ois niin loistava ja pitää muistuttaa, että kyllä tää ainakin puol vuotta varmasti kestää. Ja useamman ipanan hankkineena huomaa melkein yhden rauhoittuneen, ni tadaa! Toinen vetää teiniöverit täysillä käyntiin.
  Ja kyllä, olen keskellä teinielämää 😂😝🤔😢🐵

 • Suski sanoo:

  Mä olen niin IN! Omani on nyt 10vee ja alkaa olemaan kohta pahat paikat….
  Vinkkejä ja tsemppejä otetaan vastaan!