”Kaikkihan sen tietää että kannattaa ehdottomasti oppia tuntemaan omien lasten kaverit. You know, seura tekee kaltaisekseen. Ja ilman muuta kaverit saa tulla lapsen kotiin, sillä tavallahan sitä just oppii ne kaverit kunnolla tuntemaan. Ja lapsi kokee olonsa turvalliseksi ja onnelliseksi ja viihtyy itsekin kotosalla. Kaikkea sellaista ihanaa.

Vaan entä kun kaverit lusii nurkissa vaivaksi asti. Vanhimpien lasten kaverit tulee meille suoraan koulusta, käyttävät kyllä koirat lenkillä ja tekevät usein läksynsäkin porukassa mutta pyörivät siellä edelleen kun tulet töistä, jollei jollakin ole treenit. Syövät valipalaa, lanittavat, jutustelevat, tubettavat. Hyppivät ehkä trampalla, käyvät pyöräilemässä tai pelaamassa fudista mutta tulevat sen jälkeen takaisin meille.

Nuorimman lapsen kaveri naapurista soittaa usein ovikelloa lauantaina jo ysin maissa. Äiti kutsuu lapsensa lounaalle kotiin mutta lounaan jälkeen tenava on oven takana taas tulossa viettämään meille loppuiltapäivää. Äidille tietty varsin kätevää kun mukula on koko päivän hoidossa naapurissa!

Ei minua tässä ylimääräinen ruoan menekki haittaa, se on melko vähäistä koska usein niin teinit kuin pienemmätkin vieraat syövät kyllä omissa kodeissaan, mutta välillä tuntuu kuin asuisi rautatieasemalla. Aina on joitain ylimääräisiä naamoja sohvilla ja tuoleilla ja vaikkei ne mitään varsinaista häiriötä aiheutakaan (ja itse asiassa toisinaan myös auttelevat hommissa kuten leikkaavat nurmikkoa tms.) niin joskus sitä kuitenkin haluaisi rauhoittaa oman kodin vain omalle perheelle.

Juttelin tästä tovi sitten vanhimman pojan kanssa joka kuunteli kyllä kaiken mutta tuijotti takaisin ihmeissään. ”Mutta missä me sitten oltas jos ei meillä?? Ei me olla porukkana tervetulleita kenenkään muiden kotiin!”. Just.”

Terv. Aina ei vaan jaksa

…..

Naapurin kakaroista on kirjoitettu tässäkin, suosittelen!

Ja perheiden eri lähtökohdista ja ajatusmalleista juttua tässä, kannattaa vilkaista!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia