Joulunpyhät ja osalla meistä pitkät lomat… Mitäs meinaat tehdä??!

Joko polttelee pepun alla ja syyhyää kämmenissä, että josko sitä alkaisi vaatehuonetta raivaamaan?

Meinasitko käyttää vapaat siihen, että teetät paperikuvat kaikista digikuvista alkaen vuodesta 2006 ja täytät kaikki vauvakirjojen tyhjät kohdat?

Vai pitäisikö siivota vinttikomero ja heittää turhat tavarat menemään nyt kun on aikaa?

Olitko jo lenkillä mutta meinasit tänään vielä vetää kuntopiirin ja lähteä uimaan kun kerrankin ehtii?

Pitäisikö vielä käydä kyläilemässä? Jos juoksisi edes mummot, kummit, serkut ja naapurit läpi tämän päivän aikana?

Jäikös jotain työsähköposteja hoitamatta? Nythän sitä olisi aikaa!

LOPETA!

Jos sinä olet vapaalla nyt, niin sulla on kerrankin aikaa…LEVÄTÄ. Anna niiden rojujen olla, anna maanisen treenaamisen olla ja anna varsinkin työasioiden olla. Kyllä, sinä saat tehdä niin! Käytä vapaa-aikasi kerrankin siihen, että otat oikeasti rennosti etkä suorita.

Jos ihan aidosti nautit ja rentoudut siivotessasi, niin siivoa, mutta muista myös nostaa jalat ylös.

Käy ihmeessä lenkillä jos saat siitä hyvän olon, mutta jätä se siihen hyvään oloon äläkä paina pakolla veren maku suussa.

Lähde kyläilemään, jos siitä tulee sinulle ja toiselle hyvä mieli, mutta varaa aikaa myös siihen, että voit olla vaan ja tuijotella kynttilää.


Kuva Jeshoots.com, ylin kuva Kelly Sikkema.

Ja mitä tahansa teetkin, tee se sillä tavalla kun et ehkä arkisin ehdi: ole läsnä. Siivoa niin että keskityt, siivoa koska haluat ja se rauhoittaa sinua. Treenaa niin, että nautit siitä mitä teet, iloitse siitä mihin pystyt. Jos menet kylään, katso toista silmiin, kuuntele ja kosketa. Kotona ota perhe syliin ja olkaa vaan.

Tule tähän hetkeen, äläkä mieti mitä pitäisi silloin ja tällöin ja ihan just nyt tehdä.

Pistä kännykkä pois ja ota vaikka nokoset. Rapsuttele lemmikkiä, puolisoa, lasta tai vaikka omaa päänahkaasi. Käy kävelyllä katsomassa jouluvaloja tai sauno. Ehkä sitä on hiukan nälkäkin jo? Tuijota telkkarista sitä samaa elokuvaa jonka olet nähnyt 15 kertaa.

Lepää. Edes tänään.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia