Mitä olisi joulu ilman kunnon kilpavarustelua!

Kenellä on parhaat itsetehdyt joulukortit? Kuka on siivonnut komerot tarkimmin (mehän vedettiin avaimenreiästä piippurassia – miten sitä muka rauhoittuu juhlaan jos siellä on pölyä!!)? Kuka on kutonut eniten, leiponut eniten ja nikkaroinut eniten? Kenen pihalta tai parvekkeelta löytyy eniten valoköyttä? Kuka saa suurimman hermoromahduksen?!

Nyt on kuule sinulle tässä kampaus, joka lopettaa kiistelyn saman tien. Tällä sinä et ole kruunaamaton joulun kuningatar, vaan kruunattu! Kas tässä: joulukuusitukka!

Joulukuusitukan väsäät käden käänteessä siinä samalla kun survot lanttuja lanttulaatikkoon ja leipaset pipareita ja käärit itsetehtyjä lahjoja käsintehtyyn paperiin ja kuuntelet miehen huokailua, kun sen raukan ainoana hommana on lisätä kuusenjalkaan vettä!!

Parhaan joulukuusitukan saat tietenkin aikaan värjäämällä hiukset vihreiksi! Mutta kampaus onnistuu kyllä muunkin värisiin hiuksiin, jos nyt et sen vertaa viitsi panostaa vaikka on joulu. Lapsetkin tykkäisi enemmän, mutta jos et jaksa niin ei kai siinä mitään..!

Kampaukseen tarvitset:

– Talouspaperirullan hylsyn (tai lyhyempiin hiuksiin wc-paperirullan hylsyn)

– Pieniä joulupalloja

– Pattereilla toimivan led-valonauhan

– Kakkukynttilöitä

– Pienen tähden tai pahvia ja foliota

– Pinnejä, hiuslakkaa ja huomaamattoman hiuslenkin

Tee näin: ruttaa hylsy toisesta päästä. Tupeeraa hiuksia volyymin aikaansaamiseksi. Aseta hylsy keskelle päätä, vedä hiukset ylös niin että hylsy peittyy, ja kiinnitä kumilenkillä. Lisää reippaasti hiuslakkaa.

Asettele koristeet kampaukseen. Kiinnitä joulukuusenpallot esimerkiksi tulitikuilla, pinneillä tai muulla vastaavalla. Voit myös yrittää metsästää kaupoista partaan kiinnitettäviä joulupalloja (kyllä, sellaisia on!) ja käyttää niitä.

Työnnä led-valojen paristo-osa rintsikoihin tai teippaa se niskaan. Asettele valot kiertämään kuusta. Kuusenkynttilät saat, kun leikkaat kakkukynttilöitä pohjasta hieman lyhyemmiksi. HUOM. Älä missään tapauksessa sytytä niitä!!!

Lisää kuusikampauksesi latvaan pieni tähti. Jos et löydä sellaista, päällystä pahvia alumiinifoliolla!

Ja sitten: nauti upeasta kampauksestasi ja katso kuinka anoppi/ vävy/ velipoika/ naapuri/ äiti/ käly/ bussikuski on kerrankin hiljaa, koska sinä, SINÄ olet selvästi kaikkein eniten juhlamielellä ja joulun kuningatar!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia