Sanotaan nyt suoraan, että aina sitä ei etsi mitään enempää, vaan kaipaa ihan vaan munaa. Sen hankkimiseen on tietysti monenlaisia ratkaisuja. Klassikkohan on yllätysmuna, esimerkiksi sellainen Tindermuna. Mutta mieluummin lähden munajahtiin ihan elävässä elämässä, on helpompi arvioida mitä olisi saamassa kun kohtaa livenä.

Baareista ei oikein jaksa etsiä munaa. Olisi sitä runsaasti tarjolla, mutta suoraan sanottuna vähän pilaantuneen oloista usein. Tai vaikka olisi freesimpääkin ollut, niin vähän sellainen ellottava olo on jäänyt.

Netissä neuvotaan, että pitää vaan lähteä kotoa ja rohkeasti koettaa onneaan ihan arkisissa tilanteissa. Vaikka kauppareissulla voi tiirata sillä silmällä, että löytyisikö jotain kiinnostavaa.

Valmistautumatta ei kannata lähteä, joten ekaksi mieti kriteerejä. Keskikokoinen tai isompi, moni ei tykkää pienistä. Varsinkin miehet sanoo että riippuu taidosta kuinka hyvää munaa saa, mutta ei kyllä ole. Iso muna on jo silmälle ilo!

Ulkonäöstä puheenollen valkoinen on kiva tai miksei ruskeampikin. Kypsemmän puoleinen saisi olla, kun ei tässä itsekään enää mitään punastelevia tyttösiä olla. Kova pitää kyllä olla, ilman että pitää lämmitellä tai vatkata pitkään. Ja vapaata munaa etsitään,  ei jaksa mitään ongelmia nyt. Suht luomuakin mielellään, semmoiset hormoonihörhöt on pelottavia.

Okei sitten koittamaan ihan ostosten lomassa, että saisiko täältä sinkkumunaa mukaan! Perjantai-iltapäivä isossa marketissa on näemmä ihan hyvä aika munajahdille, tarjontaa on ainakin paljon.

Yritän mennä rohkeasti vaan, vaikka oikeasti kyllä nolottaa ja paljon. Kysellä nyt tällä tavalla munan perään… Mutta minkäs teet kun on pakko saada, ja eikö se niin ole että kysyvälle annetaan. Eli suu auki ja moi 😉

Pidempi tarina lyhyesti: munaa tarttui mukaan, vieläpä ihan kotiin asti. Hetken kyllä harkitsin, että josko siitä olisi nauttinut vaikka jo autossa, mutta onhan sisällä nyt mukavampi.

Tämä kun oli äkkiseltään hoidettu juttu, ja kävi niin onnellisesti että käsikopelolla ja silmämääräisesti arvioituna muna oli heti valmiina,. Testiryhmämme kaivoi munan esiin ja kova se tosiaan oli, ja liukas. Mukavasti liukui suuhun, ja sillä tavalla siisti oli, että ei valunut mitään mähmää pitkin leukaa. Kyllä tällaista munaa ihan mielellään nauttii. Helppoudesta plussaa, vaikka vähän vieläkin nolottaa sinkkumunaan turvautuminen.

Sinkkumuna on Euroopan markkinoilta tuttu välipalatuote. Pakkaus on helposti avattava ja sen voi napata kaupasta mukaan joko sellaiseksi nautittavaksi, salaattiin tai lisäksi muihin ruoka-annoksiin tuomaan hyviä ravintoarvoja. Kyseessä on aito kananmuna, joka on vain valmiiksi keitetty ja kuorittu Laitilassa, kertoo Munaxin tiedote.

Testaajamme on sinkkumunaa kohtaan hivenen ennakkoluuloinen. Valmiiksi keitetty muna tuntuu erikoiselta ajatukselta, mutta on periaatteessa hirveän hyvä välipala.
Suutuntumassa valmiiksi kova sinkkumuna on kostea päältä, mutta kova sisältä. Se on samantapainen kuin keitetty kananmuna, jonka voi ostaa salaatin komponettina. Hirmuinen määrä munassa tulee pakkausjätettä, koska muna on yksittäispakattu. Nähtäväksi jää, miten sinkkumuna jää suomalaisten sydämiin.

PS. Te kuitenkin luulitte, että tässä testissä testataan ihan muuta sinkkumunaa. Sori siitä, Darlings!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Testasimme kuinka helposti saa sinkkumunaa – K18!!”

 • mummeli sanoo:

  Minä keitän mieluummin itse ne munat, laita muutaman munam kattilaankylmäänveteen, levyn päälle ja kellon hälyttämään 15 minuutin päästä ja valmista on. Pikajäähdytän ensi kylmellä vedellä. syön yhden jaloput jääkaapineenmistä sitten yksitellenniitä aamuisin syön. Se aika voi ollaerilanen helasta riippuen, vaikkan näyttäisivät hellat samalta niin ei aina samat ajat ole oikein.

 • Eräs suivaantunut sanoo:

  Blääh!!

 • KT sanoo:

  Tuo oli kylläkin Munax Sinkku… Ei nyt sarkasmi toiminut niin hyvin kuon ehkä toivottiin. 😉

 • Yli yksi sanoo:

  Näin miehenä haluan vastata tähän, että 2x on baarissa tultu ihan suoraan kysymään ns.panoa ja kummatkin olivat taksin valmiita maksamaan ja toinen olisi halunut hotelliin, mutta olin todennäköisesti liian selvä kun oikein en vastausta saanut aikaiseksi 🙈 Toinen kysyi aluksi melkein heti, että monta senttiä löytyy ja vastasin vain, että yli yksi jonka voin luvata (en siis tiedä oikeata vastausta), mutta ei tainnut olla osuva vastaus kun katse oli outo ja ilmoitin meneväni vessaan, jonka jälkeen ei ollut enää kyseistä naisimmeistä näkyvillä kun palasin, mutta ehkä hyvä niin, koska paineita asettaa tuommoinen kysymys.

 • ÖÅÄ sanoo:

  Kannattaa muistaa myös legendaarinen Pitkä Muna.

 • Raivostunut sanoo:

  Raivostuttavaa! Valmiiksi keitetty muna on ihan hieno juttu välipalaksi, mutta miksi se on kuorittu ja pakattu muoviin, kun kananmuna tulee jo valmiiksi helposti avattavassa rasiassaan, omassa kuoressaan! Ihan sama juttu kun kaupoissa oli niitä valmiiks kuorittuja banaaneja muovipakkauksissa. Tämä maailma hukkuu muoviin. :,,,(

  • Höh sanoo:

   Samaa mieltä. Keitetään, kuoritaan ha pakataan muoviin. Järjetöntä. Banaani vielä järjettömämpää. En periaatteesta osta.