Olet valmistautunut iltaan koko päivän. Sheivannut, kuorinut, rasvannut, nyppinyt, kammannut, meikannut, ja olet valmis kun deitti saapuu hakemaan sinut romanttiselle illalliselle italialaiseen ravintolaan. Eikun hetkinen.

Viesti kilahtaa ”olen alhaalla”. Tule ylös, vastaat. Tässä on vielä töitä kesken! Deitti lojuu sohvalla näpräämässä puhelinta kun hoidat ne pari pakollista sähköpostiviestiä ja sshhh vilkaiset ihan tosi tosi nopeasti Facebookin. No googlataan samalla se ravintolakin – ai katsos sehän menee puolen tunnin päästä kiinni.

Lisää googlausta, ja toinen vaihtoehto löytyy. Melkein valmis lähtöön! Teoriassa olisit voinut pukeutua nätisti, mutta et ehtinyt, joten trikootunika ja leggingsit kelvatkoon. Mulla on tämä fleecetakki, deitti esittelee. Tässä iässä asuvalinnat naurattavat, vuosikymmen tai pari taaksepäin olisi fleeceasuinen tapailukumppani olisi saanut lähteä syömään itsekseen. Haittaako sua jos en meikkaa, kysyt toiveikkaasti. Deitti ei ainakaan kehtaa myöntää että haittaisi, ja saat skipata senkin!

Melkein pääsette jo lähtemään, paitsi että ne pyöräthän piti merkitä että eivät lähde kellarista kierrätykseen. Hoidetaan se ihan nopeasti jooko? Hiki valuu selkää ja käämit kärähtävät ihan justiinsa: missä se kirottu maalarinteippi on? Eikö tässä asunnossa ole yhtäkään toimivaa kynää!

Matkalla ravintolaan menee hermo joka asiasta, koska päivällä oli niin kiire, ettet muistanut syödä ja verensokeri on nollalukemissa. Siis mitä sinä tarkoitit että minun työni on helpompaa kuin sinun? Häh?! Siitä vaan, yritä itse samaa!

Ruoat ja viinit tilataan, ja vieläkin pännii ja väsyttää. Selität yksinkertaista asiaa eikä deitti tajua. Nälättää ja kaikki maailman asiat stressaa, ei jaksa selittää! Ja kuka sen viininkin jo kulautti, ennen kuin ruoka ehti edes pöytään? Deitti tiiraa puhelinta hoidan ihan nopeasti tämän yhden jutun! Mitäs omassa puhelimessa, eipä muuta kuin lasten isä purkaa tyytymättömyyttään viestitolkulla. Täältä tunnelmallisesta kynttilöin valaistusta ravintolasta on mukava tapella parilla viestillä takaisin!

Ruoan saapumisen jälkeen tilanne rentoutuu, ja alatte höpistä toisillenne hempeyksiä. Tai siis avaudutte vuorotellen siitä kuinka eksä on hullu ja eksän nyksä vielä hullumpi kun otti moisen vaivoikseen, ja minä se saan täällä kaiken hoitaa kun eihän se eksä jaksa lapsia eikä ymmärrä mistään mitään!

Sitä mukaa kun viinilasi ja lautanen tyhjenevät, alkaa uni hiipiä silmään. Kommunikaatio hiipuu mä olen niin väsynyt – niin mäkin – nukuin kuusi tuntia – mä viisi -huokauksiksi.

Syömisen jälkeen on aikaa tunnelmalliselle iltakävelylle, ei tässä nyt niiiiin paljoa väsytä. Kuljette käsi kädessä syysillassa keskustellen henkeviä ja nauttien luonnosta. Paitsi että molemmilla on niin kylmä että vedätte huput päähän ettekä kuule oikeastaan mitään. Eiköhän mennä sisään!

Sisällä lojutte sohvalla ja kurkitte vielä Wilmaviestit ja sometilit ja sähköpostit. Kantaisin sut sänkyyn ja rakastelisin jos jaksaisin, deitti sanoo. Se olisi kivaa, vastaat. Jos mä jaksaisin.

Nimim. Ruuhkavuosimutsi

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia