Haluatko ilahduttaa vaimoasi tai tyttöystävääsi? Unohda kukkapuskat, ja vie hänelle likainen paitasi haisteltavaksi!

Kyyyyllä.

Eipäs epäillä siellä, tämä on tutkittu juttu!

Ruotsalaistutkijat nimittäin selvittivät, että kumppanin hikisen paidan haistelu rauhoittaa naisia. Hikisen paidan nuuhkimisen rauhoittava vaikutus oli suurempi kuin ruusujen nuuskuttamisen vaikutus. Myöskään puhtaan t-paidan nuuhkuttamisella ei ollut samaa vaikutusta kuin hikisen teepparin haistelulla!

Huomattavaa kuitenkin on, että hikinen t-paita nuuhkittavana toimi vain silloin, jos nainen oli onnellisessa parisuhteessa. Jos suhteessa oli ongelmia, kumppanin hien haistaminen lisäsi naisen stressiä. Aijai.

Tutkijat suosittelevatkin, että onnellisissa suhteissa olevien naisten olisi syytä nuuhkutella partnereitaan usein. Näin he pystyisivät madaltamaan stressitasojaan ja voimaan paremmin.

Mutta miksi jättää tämä tähän? Tieto siitä, että kumppanin hien haistelu rauhoittaa naisia, voi olla tarpeen useastikin.


Kuva Jason Leung.

Kokeile esimerkiksi näissä tilanteissa:

– Naisesi on siivoamassa hiki hatussa kun yrität itse vähän rentoutua. Naisesta alkaa kuulua häiritsevää mäkätystä ja hän alkaa vaatia että teet osasi kodin siisteyden eteen. Hätä ei ole tämän näköinen! Kaapaise nopeasti sylillinen likaisia paitojasi (hikisukat, likaiset treenivaatteet ja käytetyt alusvaatteet toimivat varmasti nekin) ja käy heittämässä ne naisen eteen. Jos epäilet odöörin riittävyyttä, voit myös tunkea ne suoraan naisen syliin tai jopa vähän tuoksuttaa sukkaa naisen nenän alla. Kummasti akka rauhoittuu ja saat jatkaa lepäilyäsi!

– Naisesi on ollut vähän mökö-kökö-köntys viime aikoina. Ilahduta naistasi käärimällä likaisia vaatteitasi samanlaiseen tötteröön, johon ruusupuska pakataan kukkakaupassa. Ilmesty paketin kanssa kotiin tai treffeille. Kun naisesi avaa paketin, sieltä tuoksahtaa ilmoille ihastuttava hien haju, joka siis tutkitusti tehoaa paremmin kuin ruusujen tuoksu tehoaisi! Tadaa, siinä sinulla on ilahtunut ja leppoisa nainen, ja ihan ilmaiseksi vielä!

– Naisellasi on tulossa jokin stressaava sosiaalinen tilanne, kuten työhön liittyvä edustustilaisuus, jonne otetaan puoliso mukaan, tärkeät sukujuhlat tai kenties tulossa on jopa teidän omat häät. Haluat toki helpottaa naisesi oloa tässä jännittävässä tilanteessa, jossa olette kaikkien arvioinnin kohteena, eikö? No onneksi se on helppoa! Muista muutamana päivänä ennen tilaisuutta, että et peseydy. Varmista vaikuttava tuoksu myös käyttämällä samaa paitaa kaikki nämä päivät putkeen.


Kuva Rawpixel.

– Jos sinulla ei vielä ole naista, kokeile edellisen kohdan vinkkiä niin, että et peseydy etkä vaihda paitaa ennen treffejä tai tilaisuutta, jossa saatat tavata kiinnostavia sinkkunaisia. Anna rauhoittavan tuoksusi houkutella kimulit luoksesi!

– Onko naisesi stressaavaa sorttia noin ylipäätään? Kurja juttu, mutta onneksi voit vaikuttaa siihen tällä kätevällä niksillä. Muista aina treenin jälkeen jättää hikiset treenivaatteesi suljettuun treenikassiin tai vaikka muovipussiin, jotta sinne tiivistyy tymäkkä tuoksu. Aseta sitten kassi tai pussi avattuna naisesi puolelle sänkyä lattialle. Se toimii ikäänkuin potpour-kulhona ja näin naisesi voi lepäillä sängyssä hikiaromiesi ihanan rentouttavassa atmosfäärissä. Mitä hemmottelua!

– Alkaako joskus ruokapöydässä tunnelma kiristyä? Vältä riita nostamalla hikiset jalkasi ruokapöydälle. Et joudu edes poistumaan paikaltasi, ja nainen rauhoittuu silmänräpäyksessä saadessaan nuuhkutella hikivarpaittesi hajua! Käytä tätä niksiä tarpeen vaatiessa myös ravintolassa ja vältät ikävän kohtauksen!

– Onko nainen pyytänyt sinua tsemppaamaan häntä kuntoilussa? Onko hän kenties osallistumassa urheilukilpailuun? Tai kenties olet katsomassa, kun hän esiintyy? Muista ottaa mukaan likainen paita, sukka tai alusvaate, ja törkkää se kiinni naisen nenään viime hetkellä. Tiedäthän sinä, että ei hän kuitenkaan kehtaa vaatia että tsemppaat ja tuet tällaisena hermostuttavana hetkenä, tee se oma-aloitteisesti! Kyllä sen jälkeen treeni tai kisa luistaa!

– Alkaako naistasi stressata julkisessa paikassa, kuten asuntonäytössä, auto-ostoksilla tai vaikkapa oopperassa? Helpota hänen oloaan välittömästi nostamalla käsivartesi ylös ja kehottamalla häntä haistelemaan kainaloitasi! Jos nainen ujostelee, toista pyyntö kovempaan ääneen ja tarvittaessa ala tunkemaan kainaloitasi kohti naisen nenää.

– Muista, että ei kannata 1. peseytyä liian usein, 2. ajaa kainalokarvoja, 3. käyttää deodoranttia. Näin haiset voimakkaammin ja naisesi pysyy rauhallisempana koko ajan!

– Ehkä naisesi harmittelee, että et tee tarpeeksi romanttisia eleitä? Vie hänet ulos syömään. Valitse oikein tunnelmallinen ja romanttinen, hämyinen ravintola. Kenties ranskalainen. Tilaa samppanjaa, kuiski kauniita sanoja ja sitten kun alkaa näyttää siltä, että nainen rupeaa pikkuisen jännittämään että mitä tässä tapahtuu, polvistu hänen eteensä…ota naisen kädet käteesi, katso häntä silmiin ja ojenna hänen nenänsä alle tolloksi taittelemasi hikisukka! Mmmm, nuuhkaisun jälkeen nainen on jälleen rauhallinen ja onnellinen ja voitte jatkaa romanttista iltaanne!

P.S. Siltä varalta, että jostain kumman syystä nainen ei rauhoittunut, muista lisäniksi: Aina kun nainen on vihainen ja raivoaa, kannattaa hänelle sanoa ”rauhoitu”. Jos se ei toimi, lisää lausahdus ”sä ylireagoit”. Ja kas: nainen on taas tyyni kuin Muumimamma!!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia