Jos raskaat elämänvaiheet, valvominen, kiire ja hormonit tuovat liikakiloja, onko pakko alkaa kituuttamaan ja vihata itseään?

Pitäisikö lihoneen pysyä kodissaan kaapuun pukeutuneena kunnes hän on laihtunut ”sopivan” kokoiseksi – jos siis onnistuu laihtumaan? Näitä kysymyksiä pohtii tämä kirjoittaja, joka ei enää jaksa inhota itseään:

”Saako lihava olla kaunis? Voiko niin ajatella? SAAKO niin ajatella? Vai tuleeko täystyrmäys?

Olen kolmen pienen lapsen kotiäiti ja kyllä, jokaisesta lapsesta olen kiloja saanut. Jännä juttu että ihra tulee muttei ymmärrä mennä! Liikun, syön säännöllisesti pieniä aterioita, syön paljon kasviksia/vihanneksia/marjoja/hedelmiä (todella, nam.) juon vettä, en ole herkutellut kohta kahdeksaan kuukauteen, yritän nukkua minkä pystyn mutta EI.

Kilot ne vaan komeilee minun 44 koon vartalossani. Se on musertanut minut kaikilla niillä tavoin joihin kolme poikaa ei pysty…

Vihaan itseäni ja tätä löllökroppaa, joka ennen lapsia oli liikkuvainen, solakka 40 koon vartalo. Musertaa. Vituttaa.

Kun tarpeeksi inhoaa ja vihaa se latistaa. Ihan kuin itse potkusi itseään ojaan, noin niinku kuvainnollisesti. Eihän se kannata.

Joten minun uuden vuoden lupaukseni on opetella hyväksymään itseni ja että oppisin nauttimaan siitä mitä teen, oli kyseessä sitten mikä hyvänsä. Tekeekö se minusta nössön? Luovuttajan? Kun en enää halua enkä jaksa vihata läskiä kroppaani?


Kuva Jeremy Cai, ylin kuva Jorge Zapata.

En jaksa enää ajatusta etten ansaitse mitään kivaa tai nättiä koska olen läski. Sitten olen, mutta pitääkö pukea kaapu? Ei helvetissä! Minulla on oikeus olla silti minä, pukeutua, harrastaa, olla ja elää juuri sitä mistä tykkään, elää omannäköistäni, onnellista elämää.

Jos joskus saavutan painonpudotuksellisen tavoitteeni, upeeta, mutten jaksa enää orjallisesti elää näin että teen paljon mutten saa mitään.”

Nimim. Takaisin minuksi

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia