Ai mikä ruokakauppasuhde? Jos sinulla ei ole sellaista, sinulla tuskin on lapsia.

Ennen vanhemmuutta ruokakauppasuhdetta ei välttämättä ole. Silloin käy kaupassa kun tarvitsee tai haluaa, eikä asialla ole sen suurempaa merkitystä. Lastensaannin jälkeen tämäkin muuttuu. Ruokakaupassa käynnistä tulee iso juttu.

Alkuraskaus

Alkuraskaudessa kauppareissu on koettelemus. Siellä HAISEE. Pullonpalautuslaite haisee. Kalatiski haisee. Juustotiski haisee. Voiko täällä oksentaa jonnekin?!

Toki asiat kaupassa myös tuoksuvat. Jo ovelta haistaa, onko tänään hyviä mansikoita. Tältä varmaan tuntuu olla koira!

Loppuraskaus

Miksi käytävät ovat niin pitkiä?! Miksei täällä ole penkkejä?? Onko jossain vessa, missä vessa on, eihän sinne ole jonoa!

Eteenpäin raahustaa hitaasti kuin vanhus. Kaikkialla juilii.

Muutenkin kaikki on kirjaimellisesti RASKASTA. Asioita pitää kantaa ja nostella. Pitää tehdä niin paljon valintoja. Ja mitä nyt saikaan syödä…mutku haluan maksalaatikkoa!!

Synnytyksen jälkeen

Hidas raahustus jatkuu vielä synnytyksen jälkeenkin. Hyllyiltä joutuu etsimään ihan uusia tuotteita. Millaisia vaippoja? Missä on tuttipulloja? Liivinsuojuksia?

Hermostuneen uuden vanhemman tunnistat siitä, että heijaa ostoskärryjä kuin nukuttaisi vauvaa samalla kun hän tutkii vaippapaketteja, äidinmaidonkorvikkeita ja kuivattuja luumuja.

Hermostus nousee uusiin sfääreihin jos mukana on vauva. Mihin se laitetaan? Voiko sen jo viedä kauppaan? Mitä jos tulee kakka? Tai jos vauvalle tulee nälkä? Niin hermostuttavaa!!

Vanhempana

Kauppa. On. PARATIISI!! Sinne on ihanaa lähteä! Siellä saa hetken omaa aikaa! Siellä on kiehtovaa! Siellä on VAPAA! Antakaa minä lähden yksin kauppaan katsomaan kaikkia kiehtovia tuotteita!!

Edelleen heiluttaa niitä ostoskärryjä eestaas, mutta sentään saa olla rauhassa ja issekseen. Mikä mieletön luksus reissu lähikauppaan voikaan olla, peittoaa suorilta jonkun karibianristeilyn tai vastaavan!!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ruokakauppasuhde kertoo vanhemmuutesi tason!”

  • Thoudellakin. sanoo:

    Just näin! XD

    Kyllä se ruoka kauppa oli ihana paratiisi lasten ollessa pieniä, siellä sai ihan yksin olla ja rauhassa keskittyä erilaisiin purnukoihin ja purkkeihin. Voi sitä autuutta. Viikon ruoka ostokset teki ihan mielellään, hyvin usein siinä samalla hoidettiin sosialisoinnit äiti ystävän kanssa. Mukavasti rupatellen, ilman että kukaan roikkuu lahkeessa ja huutaa pää punasena. Reissun kruunasi jäätelö tahi suklaapatukka, ah että se maistui hyvältä❤