Jos olet nainen tai nukut sellaisen kanssa, tiedät tämän ongelman: nainen voi olla kuinka kuuma tahansa, mutta varpaat sillä on jääkalikat ja monesti pakarat myös.

Ulkoa tultua samat kohdat ovat viileät, eikä siihen auta edes treeni. Juoksevat naiset kutovat villasortseja pakaroiden peitoksi, kun ne pysyvät palelevina vaikka muu kroppa huokuisi hikeä. Kotona hipsutellaan töppösillä ja nukutaan unisukat jalassa, tai sitten tungetaan ruumiinkylmät varpaat viattoman partnerin alle.

Naisten kylmät pakarat ja varpaat ovat monille miehille säikähdyksenkin paikka. Mikä ihme vaihtolämpöinen olio nukkuu vieressäni? Ovatko naiset tosiaankin alieneja Venuksesta? Monissa makkareissa käydään päivittäin romanttista sananvaihtoa tyyliin ”lämmitä mun varpaita” ja ”enkä lämmitä laita ne jääkalikat pois!!”.

Mutta miksi naiset palelevat, varsinkin joistain kohdista? Palelevia kohtia varpaiden ja pepun lisäksi ovat monilla vatsa ja reidet, jotka alkavat oikein kutista kylmästä ulkona reippaillessa, vaikka muuten olisi ihan lämmin.

Syitä on muutama:

Naisten ulkolämpötila on kylmempi kuin miesten. Se johtuu naisten pienemmästä koosta, vähäisemmästä lihasmassan määrästä ja hitaammasta aineenvaihdunnasta kuin miehillä. Myös naisten verenkierto on hitaampaa.

Lisäksi naisilla on enemmän rasvakudosta, mikä se johtaa kylmempään ihoon alueilla, joilla rasvaa on. Verenkierto on erilaista lihas- ja rasvakudoksessa, minkä takia peppua paleltaa.

Nenä, sormet ja varpaat sojottavat ulos kehosta, joten ne palelevat samoin helpommin. Ehkä pyllyäkin paleltaa siksi, että se niin terhakasti ulkonee kehosta?

Lähde.

Kaupallinen yhteistyö Jalostajan kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Kylmä pylly, lämmin sydän!”

  • Mania345 sanoo:

    Tai sitten se on raudanpuute, joka aiheuttaa tätäkin… yleinen nimenomaan naisilla. Lukekaa oireet vaikka netistä, raudanpuute.fi