Miehet, olette ihania. Mutta on pari juttua mitä me naiset emme vaan tajua. Eli voitteko selittää?!

Mies, miksi et tee mitä lupaat?

Mies sanoo, että öljyää makkarin oven saranat tai hakkaa naulan seinään tai pesee ikkunat. Kahden viikon päästä nainen kysyy että milloinkohan se tapahtuu? Ihan just, vastaa mies. Nainen kysyy puolen vuoden päästä ihan vienosti, että mites se saranoiden öljyäminen, mihin mies vastaa, että älä koko ajan jankuta! Kaksi kysymystä: 1. Mikä siinä kestää?, 2. Miksi lupaat jos et aio tehdä?

Mies, miksi et chattaa?

Jätetään kuvioista ne ”mä soitan sulle” -miehet, ja ne, jotka yhtäkkiä vaan jättävät vastaamatta viesteihin. Puhutaan miehistä, joilla on vakiintunut suhde naiseen. Naiseen, jolle tämä mies ei chattaa. Mies ei chattaa kavereilleenkaan! Eikä lähetä meemejä! Ei linkkaa hassuja tai tärkeitä uutisia! Mihin sinä muka edes tarvitset puhelinta, mies?!

Mies, miksi kaivelet muniasi?

Tätä ei tarvitse tämän enempää avata. Mutta miksi oi miksi sitä haaroväliä täytyy kouria koko ajan? Pännii katsella kun äijä räplää muniaan kuin satiaisista kärsivä Michael Jackson.

Mies, miten et palele?

Naisilla on aina kylmä (paitsi silloin kun naisilla on kuuma), mutta miehillä ei ole koskaan kylmä. T-paita, takki ja farkut riittävät asuksi ympäri vuoden. Eikä miehillä ikinä ole kylmiä varpaita, naisilla on joka yö, ja ne tungetaan miehen alle lämpenemään. Mikä on salaisuutenne hyvät herrat?!

Kuva Ben White.

Mies, miten et kestä flunssaa?

Miehet käyvät armeijan ja eivät itke ja tulevat yöllä mukaan vessaan kun nainen ei uskalla jos siellä vaikka on se kauhuleffan mörkö, mutta miehet eivät kestä pientä lihassärkyä ja nuhaa! Miten te olette noin heikkoja ja nynnyjä? Ja miten entisaikain miehet selvisivät, silloin ennen kuin miesflunssaa oli keksitty?!

Mies, miksi et kestä bestistäni?

Miehet ovat yleensä sosiaalisia joukkuepelaajia ja tulevat juttuun ihan kaikkien kanssa. Kaikkien muiden paitsi vaimon tai tyttöystävän parhaan tyttökaverin kanssa. Hän on sietämätön ämmä, mutta miksi ihmeessä, koska oikeasti hän on ihana ihminen?

Mies, miksi et muista tärkeitä juttuja?

Naisesi, lapsesi ja äitisi ovat elämäsi rakkaudet, mutta et pysty muistamaan heidän syntymäpäiviään tai lempiasioitaan. Miten. Se. On. Edes. Mahdollista?

Mies, mikä tämä juttu ruoan kanssa on?

Mies voi olla syömättä vaikka kolme päivää, koska ei ole nälkä. Ja mies voi syödä kolmen päivän ruoat vartissa, koska oli vähän nälkä. Eikä mies jaksa turhaan keitellä mitään makaroneja, vaan mies paistaa jauhelihan ja kippaa sen lautaselle ja pitää sitä ateriana. Mitä, mitä, mitäääääh?

Mies, miksi aina nukahdat?

Kun mies menee nukkumaan, hän nukahtaa ennen kuin pää osuu tyynyyn, ja kuorsaus alkaa ennen kuin nainen on ehtinyt edes kiskoa peittoa ylleen. Jos miehen kanssa heiluttaa peittoa, tämä nukahtaa kaksi sekuntia sen jälkeen kun akti on ohi. Miten voi väsyttää noin paljon, mies?!

Mies, miksi verkkarit on ok sinulla?

Mies lähtee verkkareissa ja fleecessä ihan mihin vaan. Mutta kun naisella on verkkarit ja fleece, mies valittaa, että kyllä suomalainen nainen on epänaisellinen ja pukeutuu rumasti. Miksi sinä saat pitää pieruverkkareita mutta me ei?! Epistä!!

Mies, miksi kaikki on kilpailua?

Kun miehen kanssa lähtee lenkille, mies ei juokse vieressä vaan vähän edellä. Kun miehen juoksee kiinni, mies alkaa kiriä. Nainen juoksee miehen kiinni – mies lisää vauhtia -homma jatkuu kunnes metikössä kirmataan kuin olisi käynnissä taistelu olympiakullasta. Ja tämä on tietenkin kevyttä siihen verrattuna, kuinka paljon mies kilpailee mieskavereidensa kanssa. Miksi ei voi vaan ottaa rauhallisesti??

P.S. Tietysti kaikissa sukupuolissa on kaikenlaisia tyyppejä…ihan tasapuolisesti outoja ollaan!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Selityksen paikka, miehet!”

 • Nimetön sanoo:

  ”Mies, miksi et kestä bestistäni?”

  Koska se on sinun bestis ja ihan helvetin kateellinen kun ei voi olla ykkönen ja ainoa tarpeellinen ihminen sun elämässä. Inhoaa mua vaikka esittää muuta.

 • Randombypasser sanoo:

  ”Mies, miksi et tee mitä lupaat?”

  Itse asiassa pystyn samaistumaan tuohon miehenä hyvin ja olen kieltämättä ihmetellyt sitä paljon. On jäänyt asioita hoitamatta, tuollaisia saranoiden rasvauksia ja muuta pientä, myös joitain isompia asioita.

  Ainoa mitä pystyn tuohon vastaamaan, koska asia ei todellakaan ole selkeä, on se, että miehelle ne asiat ovat toissijaisia, ne eivät häiritse tai haittaa elämää olennaisesti, mies pystyy elämään vaikka kaatopaikalla jos päättää olla välittämättä ympäristöstään. Yleensä aina on jotain paljon olennaisempaa mielessä, käsillä, aika ei vain riitä kaikkeen.

  Naiselle tuo huomauttelu noista asioista on ehkä sitä itseään, ne asiat häiritsevät häntä, mutta nyttemmin olen taipuvainen uskomaan, että kyse on ennemminkin huomion saamisesta ja perheyksikön osasena hyväksytyksi sekä välitetyksi tulemisen tarpeesta. Siitä, että pyydetään jotain, toinen kuuntelee ja kuulee, toinen ottaa sinut vakavasti ja huolehtii sinun tarpeestasi.

  Koska oikeasti, kitisevä sarana ei ole kiva, mutta ellei kyseistä ovea rapata joka jumalan minuutti, ei sillä todellakaan ole mitään väliä, ei yhtään, kyllä se ovi toimii silti. Väliä on vain sillä, otetaanko sinut huomioon parisuhteen tasavertaisena kumppanina, kannetaanko sinun murheitasi myös yhdessä, annetaanko sinun murheillesi hyväksyntää ja tukea. Vain sillä on merkitystä.

 • Huoh sanoo:

  Tuo on sitä, kun on mennyt muuttamaan yhteen naisen kanssa. Ei sekunnin rauhaa sen jälkeen, ainakaan Suomessa ;). Jospa jättäisi sen tekemättä ja seurustelisi ilman mitään saranoiden öljyämis-, naulojen hakkaus- ja timanttien ostovaatimuksia. Se jos joku on nykyaikaa.

 • Jaska sanoo:

  Se on salaisuus 😛

 • Neljän lapsen äiti sanoo:

  Tämä on varmasti kirjotettu pilke silmäkulmassa ja liioitellen, mut täytyy silti kommentoida et ei noista mikään päde mun mieheen, jotku jopa päinvastoin. Esim flunssasena teki pitkän työpäivän hesassa, on yrittäjä eikä voi kukaan sijaistaa.
  Ja kyllä, mulla on suomalainen mies. Ehkä sitten joku poikkeus 🙂

 • Joker sanoo:

  Se miksi niitä pikkujuttuja ei tehdä vaikka on sata kertaa pyydetty johtuu siitä, että ne pikkujutut ei lopu koskaan, Jos teet yhden tulee kaksi muuta tilalle. Fiksulla miehellä on aina vähintään viisi pikkujuttua tekemättä jotta ne voi sitten tehdä kun tulee pakkotilanne päälle. Älä hyvä mies koskaan tee kaikkia pikkujuttuja valmiiksi, Niitä täytyy olla varastossa aina. Jos ne loppuvat, seuraavaksi alkaa keittiö näyttää vanhalta ja kylppärin kaakelitkin on jo vähän outdated.

  • Mies sanoo:

   Tämä on niin totta. Joskus suhteen alkuaikoina yritin täyttää näitä loputtomia toiveita. Aina tuli uusia listoja ja asioita mitä piti tehdä. Isompia ja isompia. Hakkasin päätä seinään, kun yritin toteuttaa rouvan toiveita.
   Jossain vaiheessa onneksi ymmärsin ettei se lista tule koskaan valmiiksi, vaan se on loputon.
   Enää en tee, niitä ja lista lisääntyy nykyään paljon hitaammin ja vain sellaisilla asioilla, joilla on ehkä ihan oikeasti merkitystä ja on hyvä hoitaa.
   Onneksi ymmärsin..

   • Nimetön sanoo:

    Näin mies selittää omaa laiskuuttaan. Niillä asioilla on oikeasti merkitystä. Te miehet vain pidätte vaimoa äitinänne jonka nurkissa asutte kuin pienet lapset.