Selaapa puhelimesta kuvia tai katselee albumista niitä paperikuvia mitä on joskus saanut teetettyä, on kuvissa isä ja lapset tai pelkästään lapset. Äiti on kuvissa oikeastaan vain synnärillä ja ristiäisissä.

Jos kuvissa on äiti ja lapsi, se on selfie tai automaattilaukaisimella otettu kuva. Samalta näyttävät kavereidenkin kuvat: lapsi äidin sylissä, ja äiti kädet oikosenaan mahduttamassa molempia samaan selfieen. Se tuntuu tyhmältä ja turhamaiselta, mutta kun ei ketään muuta kiinnosta ottaa sitä kuvaa.

Onko kuvien ottamisesta tullut joku naisten juttu, vai miksi isät eivät spontaanisti nappaa lapsistaan ja äidistä kuvia? Ja lapsia tai ei, en muista kertaakaan, että mies olisi sanonut annas kun otan sinusta kuvan. Ei, känny pitää antaa kuvaustilassa valmiiksi käteen ja pyytää nätisti, josko sopisi ottaa yksi räpsy.

Dokumentaatio perheen arjesta on tärkeää, varsinkin kun lapset ovat pieniä. Jonain päivänä lapsillekin on tärkeää, että heillä on kuvia lapsuudestaan – ja sellasia kuvia, joissa on myös äiti.

Joten isit napatkaa meistä enemmän kuvia, ihan oma-aloitteisesti! (Ja me lupaamme olla syyttämättä teitä siitä, miten hirveiltä kuvassa näytämme.)

Lähde Essential Kids.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Onko äidistä yhtään kuvaa?”

 • mies sanoo:

  Vaimo ei halua että otan hänestä kuvia. Paitsi silloin kun hän haluaa nähdä kampauksensa takaapäin tai miten vaatteet istuvat. Silloin pyytää ottamaan kuvan omalla kännyllään, toteaa että huonosti otettuja, ja tarkistettuaan sen tukkansa tai outfittinsä poistaa kuvat (paitsi jos sattuu olemaan tarpeeksi hyvää niin laittaa faceen).

  Minulla on hänestä häämatkalta kuva jossa hän kieltäytyi olemasta kuvattavana. Otin kuvan kumminkin, että siaisi edes yhden. Jäi tosi hyvä muisto paikallisesta nähtävyydestä kun kuvassa hän on selin ja kävelee poispäin. Ei hänestä sitten muita kuvia matkalta taida ollakaan. Hyvin ennusti tulevaa.

 • Juuri näin sanoo:

  Niinpä. Mies ei ottanut kuvia ennen lapsia, ei heidän ollessaan pieniä eikä heidän ollessaan isoja. Ei siis lapsista eikä varsinkaan äidistä. Ennen tätä miestä oli monta muuta miestä (ei lapsia), heistä kukaan ei myöskään ottanut kuvia, ikinä, kenestäkään :D. Ehkä he eivät sitten vaan tajua eikä aloitekykyä ole. Vaan naisen pitäisi aina ohjata tekemään. Ei p…le. Kyllä ne kuvat sitten kuitenkin kelpaa, kun joku on ne ottanut, käsitellyt ja toimittanut miehelle.

 • KaijaSalla sanoo:

  Eipä se tämäkään äiti loista albumien paljoudella, tosin tämä äiti on saatu inhoamaan niin totaalisesti kuvaamista, ettei ole tosikaan. Kiitän tästä anoppikokelasta, joka suuressa viisaudessaan pyrkii dokumentoimaan kaiken kokoajan ja jatkuvasti joko kuvin tai videolla.
  Albumeihin päätyneistä kuvista tosin voin kiittää lasten isää ja toisen naperon kummisetää, joilla on tilannetajua ja kuvaussilmää napsia tästä perheestä välillä ihan edustaviakin kuvia muistoksi tulevia miniä ja vävykokelaita varten 🙂

 • Mies vailla vertaa.. sanoo:

  Meillä kyllä isä on ottanut 99% kaikki kuvat ja niitä on paljon. Ei varmaan olisi kuin 3 kuvaa per vuosi, jos tämä homma jäisi mamman kontolle!

 • Miehiin pettynyt sanoo:

  Niimpä.. On se kumma kun niitä ei kiinnosta ikuistaa kauniita lasten äitejä ja vaimojaan kuviin.. Minun poikani otti mahakuvanikin 6-vuotiaana pikkuveljeä kun odotin. Isää ei kiinnostanut vaikka pyysin Erotessa ollaan poikien kanssa toisistamme otettu kuvia ja omia kuvia olen heille albumeihen myös lisännyt.

 • Bansku sanoo:

  Niin samaa mieltä. Minä vastaan kuvien ottamisesta. Mies ei ehdota koskaan että otetaanpas kuva susta ja lapsesta. Se ois oikeesti kiva mut ei.