Syyllisyys. Se on huipussaan silloin, kun ei jaksa täyttää itse itselleen asettamia vaatimuksia:

”Miten suuren syyllisyyden kanssa voi selvitä elämässä? Kuinka moni äiti tuntee piston sydämessään lapsille suuttumisen jälkeen? Kenellä iskee totuus päin naamaa, kun tajuaa valinneensa kaikki väärät tavat hoitaa vastaanhangoittelevien lasten nukkumaan meneminen? Ne hetket,kun uskoo, että kaikki kasvatuskirjat ovat joko valtion salaliitto äitejä kohtaan tai alieneiden tieteellinen koe. Kumpi vaihtoehto on parempi?

Se hirvittävä tunne, kun harkitsee lähettävänsä lapset niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, mutta tajuaa ajattelevansa väärin…. Mutta oikeasti, mikä on väärin. Voiko omia ajatuksiaan padota? Kuinka julmia me äidit olemmekaan itseämme ja muita äitejä kohtaan.

Itse tajusin tänään, että latasin äitienpäivään hirveän paljon oletuksia siitä millainen sen pitäisi olla. Sitten,kun näin ei tapahtunutkaan niin meni vain hermot ja tuli melkein itku. Mitenköhän nuo lapsiparat siitäkin ajattelevat? Minun olisi pitänyt osata paremmin… vai olisiko?

Some on täynnä kuvia/onnitteluita ja hehkutusta. Kuinka monen kuvan takana on kuitenkin äiti, joka hetkeä ennen istui lukkojen takana itkemässä, kun ei vain meinaa pystyä olemaan, vaikka niin kovaa haluaisikin.”

”Itseensä pettynyt äiti”

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Äiti pettyi itseensä äitienpäivänä”

 • Helena sanoo:

  Niin,tunne siitä että jonkinlainen etäisyys kohtaa äitienpäivänä kun oletus on että edes kahvilla ehditään käymään,ei välttämättä sunnuntaina,lauantaikin käy,mutta jos kaikki muu menee edelle niin ymmärtää tietysti arvojärjestyksen.Miltä sinusta rakkaani,tyttäreni tuntuu kun sama tulee eteesi

 • rouvatalonmies sanoo:

  Äiti keitti ite omat kaffensa ja nautiskeli aamun hiljaisuudesta ,kun teini veteli hirsiä ja isäntä oli koiran kanssa metsäretkellä. Äitienpäivälahja oli se metsäretki, jota äidin ei tarvinnut suorittaa. Lapsi oli askarrellut kortin koulussa ja ojensi sen herättyään. Iltapäivällä syötiin Lidlin pakastekakkua. Kun ei odota mitään, tulee iloisia ylläreitä.

 • Bad Mom sanoo:

  Kuin olisin itse kirjoittanut tuon tekstin… Ei kovin kummosia odotuksia päivältä ollutkaan, mutta se että meni itkuksi ja tappeluksi sekin päivä. Ei kovin hyvä äiti fiilis.

 • TAT sanoo:

  Uskoisin että Äiti itse ne asettaa.