Äitienpäivässä on muutama pikku lainalaisuus, jotka on syytä tuntea, jotta äitienpäivä ei pääse yllättämään. Nämä neuvot ja selitykset kannattaa lukea tarkasti eritoten, jos äitienpäivä osuu kohdille ensimmäisiä kertoja:

1. Tekonukkuminen. Tekonukkuminen on nukkumisen teeskentelyä omassa sängyssä. Ihan vaan makaat siinä silmät kiinni ja annat muun porukan säätää niin vimmatusti keittiössä. Huom! Vaikka kuulisit keittiöstä, miten kahvinkeitin ladataan väärin, astiat hajoaisivat tai vaikka miten tekisi mieli antaa pari pikku ohjetta – sitä et muuten sitten tee. Sinä tekonukut. Tuliko tämä nyt selväksi?

2. Kahvi sänkyyn. Jos joku vaivautuu tuomaan kahvit sänkyyn, sinä sitten juot sen kahvin sängyssä. Aivan sama läikkyykö, onko kuumaa, väärää maitoa kaadettu tai muuta yhtä merkittävää. Kahvi juodaan sängyssä epämukavassa asennossa kyynerpäähän nojaten, koska se juodaan epämukavassa asennossa kyynärpäähän nojaten!

 

3. Lahjat. Jo tässä kohtaa on syytä ymmärtää, että äitienpäivä on lasten juhla. Jos lapsi on itse askarrellut äidille nenäliinatollosta kaalinpään, se on muuten sitten maailman hienoin kaalinpää se. Näytä, että arvostat lapsen lahjaa, katso sitä perusteellisesti ja ihmettele sen hienoutta. Pysähdy hyvä ihminen!

4. Miehen ostamat lahjat. Jos saat äitienpäivänä mieheltä imurin tai muun kotitalouskoneen, vaadi myös kuponki, jossa VAIN mies sitoutuu käyttämään sitä. Ei muuta lisättävää tähän kohtaan.

5. Kännykän käyttö. Kännykän käyttö ja Facessa roikkuminen + selfieiden ottaminen eivät ole lasten mielestä äitienpäivän kohokohta. Yritetään välttää eiks ni?

Lisätään vielä ruukkukukat. Ne on tosi haasteellisia, koska ne pitää saada pysymään hengissä. Tähän mulla ei oo mitään ohjetta, koska mulla ne ei koskaan pysy hengissä.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Äitienpäivää aloittelijoille, sanasto ja selitykset”

 • Paska mutsi sanoo:

  Ei ole juhlimisen arvoinen asia. Tänäkään vuonna. Jos haluan kahvit niin ihan ite saan keittää.

 • Äiti 74 sanoo:

  Nää vinkit pitäisi suunnata lasten isälle 🙄. Hän ei opettanut mitään äitienpäivä viettoa lapsille. Minua ei kuulemma tarvinnut muistaa mitenkään, koska en ole hänen äitinsä. Yleensä häipyi äitienpäivää vietetään oman äitinsä luokse. Minä sain itse keittää kahvin ja ostaa itselleni kukan , jos halusin. Lapset antoivat mitä koulussa oli tehneet. Isä näytti esimerkillään, että äitienpäivä ei ole mitään, äiti ole mitään. Jos joku ei hoksannut, niin on ex. Nyt saa ihan rauhassa viettää miten haluaa.

 • Lh sanoo:

  Tästä syystä taidan olla aina töissä…..

 • Se insinööri sanoo:

  Ruukkukukkasista sen verran että niin rouva kuin anoppi saavat jo perinteeksi muodostuneen amppelitomaatin joka antaa satoa myöhemmin kesällä. Tämä myös motivoi pitämään kasvin hengissä 🙂

  Yllätykseksi jää siis aina se tomaatin väri ja maku…

 • Mimmeli sanoo:

  Kiitos vinkeistä. Olen onneksi niin väsynyt tapaus, ettei tarvitse tekonukkua. Vaikka pommi räjähtäisi keittiössä, minä nukun.