Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Rakastan miestäni hirvittävän paljon, meillä menee hyvin lasten kera. Mieheni käy töissä, auttaa lastenhoidossa, siivoaa enemmän kuin minä ja kykenee keskustelemaan asioista. Kuulostaa hyvältä, eikö? Mutta hänessä on toinenkin puoli. Uhmakas, peloton taistelija, joka on varma voitostaan, vaikka eteen tulisi virkavalta ja Suomen laki. Tämä tulee esiin hänen intohimonsa, autoilun kanssa. Hän perseilee liikenteessä.

Kun uhmakas autoilija-moodi aktivoituu, syyllistyy mies törkeään liikenteen vaarantamiseen, jopa rattijuopumukseen. Ja minua hävettää. Hävettää ja nolottaa, ja jos sanon ääneen niin siitä ei ole mitään hyötyä, koska mies ei koe tehneensä mitään väärin. Taas menee muutama kuukausi rauhallisesti, kunnes tulee taas ongelmia. Ja minä koen itseni huonoksi äidiksi, silmätikuksi ja kaikeksi muuksi juorujen kohteeksi, kun ”annan sellaisen rötöstelijän” olla perheenisänä tyytyväisenä. Hänhän on hyvä isä ja puoliso, mutta liikenteessä jotain päinvastaista….

En hae sääliä, enkä tyypillisiä ”minä kyllä näyttäisin ovea” kommentteja. Ehkä vertaistukea tai ehkä vaan halusin purkaa asian jonnekin mielestäni.”

Nimim. Nolottaa

Löytyisikö juuri sinulta vertaistukea kirjoittajalle? Keskustellaan asiallisesti kommenteissa.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “”Puolison p*rseily nolottaa””

 • Mary sanoo:

  Mun mies ei kaahaa, mutta koko ajan moittii ja ”opastaa” muita kuljettajia. On olevinaan niin kuin liikenteen poliisi, vilkuttelee valoja ja tööttäilee, jos joku ”käyttäytyy” huonosti. Huoh, tuota on niin rankka kuunnella ja jos erehdyn kommentoimaan niin kyllä siitä tulee huutoa. HÄN on oikeassa aina ja häntä ei saa neuvoa..
  Täytyy sanoa, että mukavampi ajaa itsekseen ja ilman häntä!

 • Essi sanoo:

  Tiedän mistä puhut. Itse en suostunut menemään ollenkaan mieheni kyytiin eikä hän saanut kuljettaa lapsia. Ikinä. Jos lähdimme johonkin niin minä ajoin aina, poikkeuksia ei ollut. Jos mieheni kiukutteli kun ei saa ajaa, niin annoin lähteä yksinään ja me tultiin vaikka junalla lapsien kanssa perässä. Lopulta taipui aina siihen, että minä ajan. En suostunut siihen, että hän käytöksellään olisi saattanut minut tai lapset vaaraan.

  Myöhemmin meille tuli ero muista syistä. Ex joutui myöhemmin auto-onnettomuuteen, jossa oli syyllinen osapuoli. Kyydissä ollut kaveri kuoli ja toinen halvaantui vyötäröstä alaspäin. Ex selvisi kuin ihmeen kaupalla lähes vammoitta. Mahtaa olla kivaa elää loppuelämä siinä tiedossa, että oma välinpitämättömyys ja ylimielisyys liikenteessä aiheutti kaverin kuoleman.

  Oon iloinen, että pidin pääni enkä koskaan suostunut miehen kyytiin. Tiedä vaikka tuossa tilanteessa olisi kuollut minä ja lapsi halvaantunut.

 • Äksy akka sanoo:

  Meillä on liikenneperseilijä,roikkuu edellä olijan puskurissa ja ohittelee uhkarohkeesti.Häärää kaikkee muuta kuin seuraa liikennettä.Ei tarkasta lasten turvavöitä(paitsi turvaistuimet)ja ottaa nokkiinsa jos sanon että minä ajan kun meillä ei ole kiire.Monet on sakot ukko keräilly ja niistä vinkunut mutta itse on he hankkinut mulle ei tartte valittaa.

 • riinuliinu sanoo:

  Soita poliisit kun seuraavan kerran tiedät että on rattijuoppona liikenteessä. Vaikka olis kuinka hyvä isä jne blaa blaa, niin se voi tappaa jonkun lapsen törttöillessään.

  • YH sanoo:

   Samaa mieltä! Itse näin tehnyt kun ex ukko lähti neljän kaljan jälkeen lapset kyydissä ajelulle. Eipä tarvinnut sen jälkeen enää ajella, ainakaan minun lapseni kanssa.

 • Ri sanoo:

  Miehen törttöillyyn tai perseillyyn otin sen kannan jo alkuaikoina, että aikuinen mies, hänen häpeä ei minun, 20v ollaan oltu yhdessä.
  Liikenteessä parhaiten on toiminut, kun rauhallisella äänellä sanoo ettei meillä ole kiire minnekään.
  Itseni saan kyydissä pidettyä tyynenä, kun ajattelen, että hänen vastuu jos meille jotain sattuu, en suostu pelkäämään etukäteen enkä jäkättämään. 🤷‍♀️
  Peestähän silti tuollainen uho on kaikinpuolin.

 • Miuski sanoo:

  Oi tiedän niin, mistä puhut! Rattijuoppouteen mieheni ei ole syyllistynyt, mutta liikenteen vaarantamiseen ihan koko ajan, viikottain. Tuntuu siltä, että hän purkaa kaiken aggressionsa liikenteeseen. Hän päättää muiden tiellä liikkujien puolesta miten heidän tulee liikkua ja luoja paratkoon, jos he eivät niin toimi. Olemme joutuneet niin monta kertaa todellisiin vaaratilanteisiin, jopa hengenvaaraan. On ollut kausia, kun en ole suostunut hänen kyytiinsä. Hän ei ole ottanut pelkojani todesta, hän kieltää toiminnassaan olevan mitään arveluttavaa.

  Nykyään tilanne on parempi. Hän on saavuttanut töissään aseman, johon hän on tyytyväinen = vähemmän aggressiota purettavaksi. Lisäksi hän ajaa nyt täyssähköautoa, jota kannattaa ajaa tasaisesti, että akun kantavuus riittää. Ehkä emme kuolekaan hirvittävässä liikenneonnettomuudessa.