Nyt parisuhdeneuvoja pyytää mies:

”Rakastuin tulisesti ja perustimme nopeaan tahtiin perheen. Nyt meillä on 3 ihanaa lasta, joita rakastan yli kaiken. Suhde vaimoon on kuitenkin alkanut rakoilla. Syy on enimmäkseen minussa. Minulla on raskas työ ja teen pitkää päivää ja sen lisäksi autan kotitöissä, maksan kaikki menot ja hoidan pieniä lapsia joka toinen ilta työpäiväni jälkeen.

Ongelmana on etten osaa kommunikoida vaimoni kanssa, jos tunnelma on pikkulapsiarjessa kireä. Olen lopenuupunut työpäivän jälkeen ja siinä kun alkaa hoitaa lapsia, niin pitäisi pystyä henkisen yhteyden luomiseen vaimon kanssa. Ennen harrastimme yhdessä urheilua, katsoimme elokuvia ja seksiä oli joka päivä. Nyt arki on selviytymistä päivästä toiseen ja parisuhde ei enää toimi. Tuntuu, että poltan kynttilääni molemmista päistä ja kovalla vauhdilla.

Vaimoni tulistuu helposti ja on todella pitkävihainen. Valmiiksi itse väsyneenä hänen luonteensa käsittely aiheuttaa minulle vaikeuksia ja vaikka olen käynyt parisuhdekursseilla, en aina osaa selviytyä tilanteesta. Hormonit yhdistettynä herkkään luonteeseen ovat kova haaste. Yleensä riitamme tulevatkin juuri ennen hänen kuukautisiaan lähes poikkeuksetta.

Kuva Nik Shuliahin. Ylin kuva Bantersnaps.

Minulla oli keväällä viikon loma Lapissa ystävieni kanssa, jota olin odottanut kauan ja hoitanut lapsia ekstraa loman ansaitakseni. Lomani meni puhelimessa viesteillessä vaimon kanssa vanhoista kaunoista ja hän ei ymmärrä, että pilasi ainoan hengähdystaukoni aiheuttamalla minulle suunnatonta stressiä viesteillään ja puheillaan eroaikeista yms. Ystäväni ja henkilääkärini ovat hyvin huolissaan jaksamisestani ja itse olen myös.

Päivittäinen jatkuva parisuhdepaine yhdistettynä pikkulapsiarkeen ja rankkaan työhön on ajanut minut kuilun partaalle. Siihen yhdistettynä korona-aika ja suljetut liikuntamahdollisuudet, jotka ovat olleet minulle henkireikä, niin paketti on valmis. Liiallinen alkoholin käyttö rentoutumiskeinona on vain pahentanut kaikkea ja masentumisen tai sairauskohtauksen tapahtuminen on vain viikkojen kysymys.

Olen hyvin pettynyt itseeni, että minusta on tullut isäni kaltainen tuppisuu mököttäjä ja pohdin ulospääsyn keinoja. Jättääkö työpaikka, onko perheellä parempi ilman minua vai helpottaako pikkulapsiarki kohta ja asiat korjaantuu ennen kuin romahdan täysin?”

Nimim. Onko perheellä paremmin ilman minua

Olisiko juuri sinulla lohdun sanoja, neuvoja tai vertaistukea tarjota kirjoittajalle?

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 59 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

59 vastausta artikkeliin “Mies miettii: Onko perheellä parempi ilman minua?”

 • Tinuli sanoo:

  Minkälaisen kuvittelitte 3 pienen lapsen perheen arjen olevan? Se on varmasti teillä aivan samanlaista kuin kaikilla muillakin. 😉

  Milloin vaimollasi on ollut viikon loma ystäviensä kanssa Lapissa?

  Mitä hänen henkilääkärinsä sanoo hänen henkilökohtaisesta mielenterveytensä tilanteesta?

  Milloin olette olleet yhdessä lomalla, tai viettäneet yhteisen lapsivapaan viikonlopun?

  Kun lapset ovat pieniä, se vaatii sitä että yhteistyö toimii ja aikuiset tekevät töitä toistensa hyvinvoinnin hyväksi.

  Helpointa on vaan pakata kamat ja jättää koko paletti toisen hoidettavaksi.

  Yleensä jompi kumpi ehtii ensin…

 • Terapiaan sanoo:

  Parisuhdeterapiaan. Vaimollasi on varmasti myös vähintään yhtä raskasta ja ilmeisesti vielä joutuu katselemaan miehensä liiallista juomista.