Vauvan saaminen muuttaa parisuhdetta – ja myös parisuhteen osapuolia. Muutos ei aina ole hyvästä. Tässä erään isän kertomus:

”Olen mies ja isä. Lasten saaminen ei ole ihan yhtä juhlaa, mutta tästä puolesta ei paljon saa puhua.

Menin aikoinani naimisiin hyvän näköisen, keskikokoisen – jopa hoikan iloisen, pitkätukkaisen naisen kanssa. Meillä oli hauskaa ihan kahdestaan, teimme juttuja yhdessä, kävimme laskettelemassa, vaeltamassa, kaupunkilomilla ja kaikkea mahdollista – kunnes saimme tosi nopeassa tahdissa kaksi lasta. Ja kaikki muuttui:

– Vaimoni leikkasi pitkät hiuksensa, lihoi ja vain imetti koko ajan. Tiedän, vauvoja pitää imettää, haluan sanoa tuon sellaisena symbolisena kuvauksena siitä, miten hän muuttui naisesta imettäjäksi. Hänen koko elämänsä oli se vauva, imetys ja lasten hyssyttäminen. Minunkin koko elämäni olivat tietenkin ne lapset, mutta yritin silti käydä lenkillä ja ostaa uusia vaatteita. Vaimoni muuttui ulkonäöllisesti niin paljon, ettei häntä tunnista vanhoista valokuvista. Hänen kätensä ulottuvilla on aina suklaata ja hän kulkee hirveissä telttamaisissa vaatteissa.

– Lasten nimissä vaimoa alkoi väsyttää koko ajan. Hän ei kiinnostu enää mistään asiasta, jos asia ei koske lapsia (lapset ovat jo päiväkoti-ikäisiä). Eritoten mikään aikuisten yhdessä tekeminen ei kiinnosta häntä tippaakaan. Minä olen hänelle lähinnä vitsi.

– Sehän on selvää, että mitään seksielämää ei todellakaan. Kun oikein kinuaa, vaimo tarjoutuu ”tekemään palveluksen” eli helpottamaan minua tai suostuu seksiin ”joka kestää maximi minuutin”. Hän ei itse halua enää seksiltä mitään, eikä seksi merkitse mitään. Miehelle, joka haluaa, että vaimo nauttii, tämä kierre on hirveä. Mieluummin menen oman käden kautta onneen kuin suostun noihin armonpaloihin.

Että näinkin voi käydä. Ero käy mielessä silloin tällöin, mutta tiedän vaimoni luonteen sen verran hyvin, ettei siitä hyvä seuraa. Löydän itseni yksiöstä ja saan tavata lapsiani joka toinen viikonloppu 24 h. Ei kiitos. Tässä sitten lusitaan hamaan onnettomaan loppuun asti. Miten tässä näin kävi, en tiedä.”

Nimim. Vissiin Huono Mies

P.S. Vauva voi viedä tullessaan myös kaverit.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 282 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

282 vastausta artikkeliin “Lapsi tuli, vaimo muuttui”

 • Isovanhemmat, hoitakaa välillä lastenlapsia eikös? sanoo:

  Kun vauva oli kahden viikon ikäinen, lähdimme kavereiden kanssa mökille viettämään juhannusta 2vrk ajaksi. Oli hauska juoda ja bilettää. Usein kävimme elokuvissa tai ravintolassa syömässä. Lapset olivat 3v ja 8kk ikäisiä kun lähdimme etelään viikoksi. Lasten kasvaessa kiersimme 16 maata. Meillä isovanhempien apu pelasti suhteemme. Emme eläneet koskaan missään vauvakuplassa. Moni unohtaa oman elämän kokonaan eikä elämässä ole muuta kuin lapset. Ei ihme että väsytään. Toki monilla ei ole tukiverkostoa. Meillä oli kaksi mummoa jotka molemmat halusivat ottaa lapsia yökylään. Aion olla samanlainen mummo. On lapseni aika hoitaa parisuhdettaan. Lasteni isä kuoli kauan sitten ja olen yksinäinen mummo jolla on aikaa lastenlapsille

 • Nimetön sanoo:

  Juuri taas hetki sitten katselin yhtä pariskuntaa, jossa nainen on lasten saamisen jälkeen lihonut ihan täysin tunnistamattomaksi läskimöykyksi. Myöskin naimisiin mennessä vielä ihan hoikka nainen. Minä olen nainen, enkä minäkään sen enempää katselisi omaa miestäni, jos hänestä tulisi samanlainen ”möykky”. Kyllä sitten tiet eroaisi. En tiedä miten tämä pari edes harrastaa seksiä, kun nainen on niin lihava.. Muutenkin sama tarina, nainen syö ihan lakkaamatta ja hyysää lapsia. Naisen mielestä kaikkeen lasten tekemiseen pitää jatkuvasti puuttua, vaikka lapset ei mitään pahaa tai väärää olisikaan tehneet. Heistä en toki tiedä sen enempää, voihan se olla, että tämän pariskunnan mies on ihan tyytyväinen muuttuneeseen naiseensa. Mutta ymmärrän todella hyvin, jos huomattavasti muuttunut ulkonäkö ei enää miellytä puolisoa.

 • mummuvaan sanoo:

  Kauneus on katoovaista, rumuus sen kun lisääntyy.
  Kyllä lapsettomatkin naiset ja miehetkin rupsahtavat. Ehkä se kestää vähän kauemmin, tai sitten ei.
  Minusta on kuitenkin hauskempi rupsahtaa, kun minulla on lapsia kuin ilman lapsia.