Voivotteletko mielesssäsi, että ai kamala kun astut autoosi?

Valtaako häpeä mielen kun joku vieraampi on tulossa kyytiin, ja joudut paniikilla kaapimaan penkeiltä pois papereita, nenäliinoja, tyhjiä limsapulloja, pikaruokaravintoloiden roskia ja suklaapatukoiden kääreitä?

Viskaatko hädissäsi jonkun huovan takapenkille peittämään kura- ja mehutahrat sekä keksinmurut?

Ahdistaako lasten klähmäämät ikkunat ja autoon raahaamat äärimmäisen tärkeät kivet ja kepit?

Selitteletkö nolona koirankarvoja ja ummehtunutta hajua autossa?

Et ole ainoa!

Brittikyselyn mukaan 53% vanhemmista häpeää kyydin tarjoamista ihmisille siksi, että heidän autonsa on niin sotkuinen. Ja 45% oli jopa kieltäytynyt kyydin tarjoamisesta sotkuisen auton takia!

Monilla auto on ennemmin roskis kuin auto. Itse siitä ei jaksa niin paljoa stressata, mutta sitten kun joku tulee kyytiin…voi ei!

Autossa on se etu verrattuna asuntoon, että sitä ei joudu katselemaan koko ajan. Sen takia on huomattavasti helpompaa jättää ne sotkut ja roskat niille sijoilleen kuin siivota auto. Kotona ympäriinsä lojuvaan ryönään on usein helpompi puuttua. Ja totta puhuen eihän moni meistä jaksa kotiakaan kovin usein siivota, joten ei ole ihme että autot ovat sotkuisia.

Koska auton sotkut voi jättää taakseen, siivoaminen helposti unohtuu loputtomalta to-do-listalta.

Lisäksi auton siivoaminen on harvan tärkeysjärjestyksessä ykkössijalla. Autolla pitää päästä paikasta toiseen, monesti vähän kiireellä ja kenties saada siinä samalla vähän lapsiakin ruokittua. Se, miten siistiä autossa on, ei yksinkertaisesti ole kovin merkityksellinen asia pohtia.

Ja sitten on tietenkin ne lapset. Lapsilta tunnetusti jää tavaraa juuri niille sijoilleen. Mehut läikkyvät, viinirypäleet kierivät karkuun, rusinat liimautuvat kiinni, keksit murustuvat ja kuraa potkitaan selkänojaan. Tämän estää vain autossa syömisen tiukalla kieltämisellä. Kurajälkiä ei silläkään! Eikä niitä pikku kätösten tahmajälkiä ikkunoissa ja selkänojissa.

Autoa koskee lisäksi sama kuin kotona siivoamista…lasten kanssa se tuntuu usein olevan täysin turhaa työtä. Kun yhdestä kohtaa siivoaa, niin toisessa on täystuho meneillään.

No onneksi helpottaa tietää, että ei ole ainoa. Ja kenties nekin, joiden auto on siisti, ovat juuri siivonneet sen siksi, että hävetti se sotku niin paljon!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ajatko autoa vai roskista?”

  • Midge sanoo:

    Apua, en anna lasten syödä jäätelöä autossa juuri tuon takia. Eväsleipiä ja muita ”kuivia” juttuja vaan. Pulloista ja mehutetroista saa juoda. Kerään itse roskat lapsilta tai sitten laitan heille oman roskapussin. Olen kontrollifriikiksi kutsuttu äiti ja valvon, että sitä roskista todella käytetään. Kotipihassa muistutan lapsia ottamaan tavaransa mukaan. Ja ei, meillä ei ole uutta hienoa autoa vaan yli kymmenen vuotta vanha perheauto.
    Itsehän sitten toki saan tehdä mitä mieleen juolahtaa, juon Take-away kahvia autossa ajaessani ja olen läikyttänyt kahvia penkille, itseni päälle ja keskikonsoliin. Siitä vasta hyvä mieli tuleekin…