Mieheni on jo vuosia kertonut että haisen hirveälle, kun poltan. Haju lähtee hänen mukaansa ” varmasti keuhkojen alaosasta asti missä on jotain oikein…mätää”.

Noh… tiedän, että tupakka haisee. Kyse ei ole siitä, että häntä ällöttäisi tupakan haju…ei. Kyse on siitä, että minun koko kehoni haisee; ei edes tupakalta vaan rehellisesti kuulema sanottuna ihan ”p*skalta”, eikä kanssani voi kulkea missään, kun hävettää. (Seksiin kelpaan toki… koska onhan sitä nyt saatava. ”Haju” ei haittaa pätkääkään tässä hommassa herraa).

Painostetaan lopettamaan. Sen olen usein tehnytkin itseni vuoksi. Mutta kun on jokin lipsahdus käynyt, ensimmäisenä pelkään mieheni reaktiota jos hän tämän repsahduksen haistaa. (Jos näin käy seuraa siitä voivottelua ja painostusta, hieman jopa kiukuttelua/mykkäilyä).

Ja kieltämättä pieni kapinan poikanen ilmestyy painostuksen alla. Oma kehoni, terveyteni ja paha tapani. Onko hänellä oikeus marmattaa tästä näin tiuhaan? Itse en ole ottanut tavaksi mutista hänen pahoista tavoistaan päivittäin, joten miksi minun sitä tulisi kuunnella?

Kuva Kristina Flour.

Oudointa tässä on se, että minä, aikuinen nainen, tupakoin välillä salaa (KYLLÄ, luulin tämän olleen teiniaikojen piina, mutta ei, seuraa vielä yli kolmekymppisenäkin). Tällöin, kun mieheni ei tiedä pahasta tavastani niin minäkään en haise, mutta kun tietää niin dunkkaan ihan hullunlailla.

Eli kysynkin, onko tää kuinka yleinen ilmiö? Polttaa nyt puolisolta salaa? Ja onko kumman ”päässä” vikaa, kapinoiva aikuinen salaa tupakalla vai se toinen aikuinen joka ei haista mitään, jos ei tiedä? Mieheni ei siis itse tupakoi, ei ole ikinä tupakoinut eikä useaan kertaan kertoessaan ymmärrä tälläistä tarvetta myöskään muiden tehdä…

Nimim. Kakara(-ko)?

Artikkelikuva Philippe Goulet.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Poltatko sinäkin salaa puolisoltasi?”

 • Kolmekymppinen sanoo:

  Olen polttanut salaa lähes koko elämäni. Ensin vanhemmilta ja sen jälkeen puolisoltani. Tai mieheltäni salaa siinä mielessä etten arkena ole polttanut niin että hän näkee. En jaksa uskoa että ne oikeasti haistaa jos polttaa pari päivässä ja useita tunteja ennen kun on toisen kanssa tekemisissä. Ainakaan silloin asiasta ei tosiaan kuule mitään 😅

  • Kolmekymppinen sanoo:

   Niin ja jos ensin poltti jo 14 vuotiaana muutaman päivässä salaa vanhemmilta jotka todellakin olisivat olleet kauhuissaan jos olisivat asiasta tienneet niin olen ihan varma ettei ne ole haistaneet.

 • Sannansanat sanoo:

  Mieheni polttaa ”salaa” enkä ole asiasta enää maininnut. Olen itse polttanut ja sortuisin herkästi uudelleen jos minun vieressäni käryttelisi. Mieheni on aina välillä yrittänyt lopettaa ja tiedän kyllä ihan tarkkaan koska polttaa ja koska ei. Ei ole oikein, että miehesi nalkuttaa asiasta, mutta ymmärrän. Onko vain huolissaan terveydestäsi.
  Tupakoitsija ei itse juurikaan haista tuoksahteluaan. Yllätyin lopetettuani itsekin kuinka voimakas se haju on. Purkka suuhun ja käsien pesu, haju hälvenee vartissa, eikä jää pidempään paskalta haisemaan. Toivottavasti miehesi älyää pistää suunsa suppuun, jotta ainakaan kapinahenki ei saa sinua jatkamaan. Voimia sinulle lopettamiseen ihan itsesi puolesta! Jos jatkat niin ei sinun tarvitse sitä salailla. Kaikilla meillä näitä paheita on, toisilla ne näkyy, haisee tai kuuluu, toisilla ei.

  • Kannattaa lopettaa sanoo:

   Kyllä se haju on mukana vaikka kuinka peset kädet ja syöt purkkaa.

   Hiukset, vaatteet ja iho haisee ihan hirveälle. Mies polttaa ihan avoimesti ja kyllä pidän hajuraon esim nukkumaan mennessä.

   Olen vuosien varrella herkistynyt todella pahasti tälle hajulle että se voi laukaista migreenin