Pääsiäisen ruokajuhlaa vietetään tänä vuonna poikkeuksellisissa olosuhteissa, joten Olo Groupin keittiömestarit Pekka Terävän johdolla löivät kokkihattunsa yhteen tuodakseen iloa pääsiäisen ruokapöytiin! Palkitut keittiömestarit kehittivät herkullisen pääsiäismenun, jonka voit tilata noudettavaksi tai suoraan kotiin toimitettuna! Eikä tarvitse stressata yhtään vaikka pääsiäinen tuleekin ihan yllättäen tänä vuonna!

Tilaa pääsiäismenu 7.4. mennessä. Nouda se ravintola Nudesta Helsingistä, tai ota kotiintoimitus pääkaupunkiseudulla pääsiäisviikolla keskiviikosta 8.4. lauantaihin 11.4. Muualle Suomeen toimitusta ei valitettavasti voida järjestää, minkä vuoksi löydät keittiömestarien paljastamat pääruokareseptit alempana tässä jutussa. Näin kaikki pääsevät kokeilemaan tämän pääsiäisen parhaita ruokia!

Kylmistä alkuruoista löytyy herkkuja joka makuun. Perinteisen karitsan lisäksi lämpimänä pääruokana on tarjolla Emon legendaarista rapukakkua. Päivällisen kruunaa lumoava crème caramel. Menu on laktoositon ja leipää ja rapukakkua lukuunottamatta gluteeniton. Annosten kokoamis- ja lämmitysohjeet seuraavat mukana.

Kutsu perheesi Olon herkkujen ääreen ja nauti.

Alkuruokalajitelma

Sokerisuolattu lohi ja soijamajoneesi
Peurapastrami ja munakoisopyre
Muikunmäti-mousse
Kirkas perunasalaatti
Mallasleipä
Juureen leivottu maa-artisokkaleipä ja kirnuvoi

Pääruuat

Pitkään haudutettu kotimainen karitsan entrecôte ja tumma rosmariinikastike
Rapukakku ja piparjuurikreemi
Kotimainen Frex-perunagratiini
Kevätvihannespaistos

Jälkiruoka

Vanilja crème caramel

Menu 49 € / hlö, minimitilaus 2 henkeä

Tilaukset tiistaihin 7.4. mennessä sähköpostilla info@olo-ravintola.fi tai puhelimitse 010 320 62 50.

Noudot tai toimitus pääsiäisviikolla keskiviikosta 8.4. lauantaihin 11.4. Voit noutaa tilauksesi ravintola Nudesta, Kasarmikatu 44 tai pyytää toimituksen. Toimitukset hoidetaan Olo Groupin yhteistyökumppanin, Kovasen kanssa. Toimitushinnat: Kantakaupunki 10 €, Kehä I: 25 €, Kehä II: 30 €, Kehä III: 40 € ja Kehä III ulkopuolelle 50 €.

Karitsan niskaa ja perunagratiini

Neljälle henkilölle

Karitsanniska

Ainekset:
4 karitsanniskaa
50 g suolaa
1 l vettä

Valmista viisiprosenttinen suolaliemi liuottamalla 50 g suolaa yhteen litraan vettä. Kiehauta osa vedestä, jolloin suola liukenee helpommin.
Jäähdytä liemi hyvin ja upota niskat siihen kuudeksi tunniksi. Poista niskat suolaliemestä ja laita ne kylmään veteen likoamaan kuudeksi tunniksi.
Kypsennä joko vakuumissa hauduttamalla tai uunissa.

  • vakuumissa: hauduta 72 asteessa 10 tuntia
  • uunissa: peitä karitsat uunipellille foliolla tai tuorekelmulla. Kypsennä 72 asteessa ilman kiertoilmaa 10 tuntia.

Perunagratiini

Ainekset:
500 g perunoita
100 g voita
8 dl kuohukermaa (laktoositonta tarvittaessa)
2 valkosipulin kynttä
suolaa, timjamia ja mustapippuria oman maun mukaan

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Laita perunat, valkosipuli, kerma ja mausteet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä 5-10 min.
Lado kaikki ainekset kattilasta uunivuokaan ja kypsennä loppuun uunissa 220 asteessa 10-15 min, kunnes pinnassa on kaunis ruskea väri

Tarjoile karitsanniska ja perunagratiini vaikkapa timjamikastikkeen kera.

Nautinnollista pääsiäistä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia