Jäikö rairuoho kylvämättä? Lähikaupassa ei ollut enää muita kuin niitä halvimpia pahvinmakuisia pääsiäismunia? Ei tullut askarreltua vitsoja lasten kanssa? Ei hajuakaan miten joku lampaanpaisti tehdään?

Ei se mitään.

Pääsiäiseen ei sentään liity niin paljon hössötystä kuin jouluun, mutta oma härväämisensä siinäkin on.

Pitkät vapaat aiheuttavat stressiä ja paineita. Eikä kaikilla tietenkään ole vapaata, mikä on sitten oma tilanteensa silloin, kun kaikilla muilla vapaata on.

Jostain alitajunnasta tai ympäristöstä kumpuaa sellainen paine, että koti pitää pistää nätiksi ja lapsille pitää luoda muistoja ja ruokien pitää olla viimeisen päälle ja neljä vapaapäivää herranjestas, nyt pestään ikkunat, vaihdetaan kukkamullat ja siivotaan vaatehuone.

Vaikka aika monella meistä tilanne taitaa olla se, että edellisen kerran on hyvässä lykyssä saanut hengähtää silloin jouluna.

Että mitä jos ei kasattaisi pääsiäistä täyteen paineita ja velvollisuuksia?

Kuka sitä oikeasti pakottaa kylvämään jotain ruohoa sisälle? Tai syömään lammasta jos siitä ei tykkää eikä tiedä miten se pitäisi valmistaa?

Oletko miettinyt, kuka ylipäätään asettaa sinulle paineet pääsiäisen suhteen, muiden pyhien suhteen, perhe-elämän ja muun elämän suhteen?

Jos et, niin nyt on hyvä hetki miettiä sitä. Ehkä asetut sohvalle suklaamunat käden ulottuvilla ja mietit edes tämän kerran, että kuka sinun elämästäsi oikein päättää. Kenen toiveita toteutat? Kenen uskomuksia noudatat?

Jos tulet siihen tulokseen, että sinä itse olet puikoissa, mahtavaa! Mutta jos alkaa tuntua siltä, että ehkä siellä päässä mäkättää äiti tai anoppi tai keskustelupalstan anonyymit akat, mieti myös, miten aiot jatkaa.

Kokkaamisessa, kodin koristeluissa, siivoamisessa ja perinteissä ei ole mitään vikaa, kunhan teet asioista siksi, että ne ovat sinulle ja läheisillesi tärkeitä. Etkä siksi, että niin ”kuuluu” tehdä.

Kevät on jo täällä. Ja kevät on uudistumisen aikaa. Ehkä sinä tänä keväänä keskityt siihen, mitä sinä haluat ja millaista elämää aiot jatkossa viettää?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia