Kuinka usein seksiä pitäisi harrastaa? Kerran päivässä? Kerran viikossa? Kerran kuussa? Kerran vuodessa?

Aina kun kysellään seksin harrastamisen määrää, tuloksia uutisoidaan laajasti. Vertaa tästä, harrastatko seksiä enemmän vai vähemmän kuin muut!! Oletko normaali?! Harrastatko TARPEEKSI SEKSIÄ?!

Kyselyt ovat aina kyselyjä. Niissä on paljon ongelmia. Kuten se, mikä lasketaan seksin harrastamiseksi? Otetaanko huomioon ainoastaan partnerin kanssa harrastettu seksi? Kertokaa, tämä on liian epäselvää!!

Toinen ongelma on tietysti se, että ei voida tietää, miten rehellisesti ihmiset vastaavat. Kyselyissä moni vastaa kuten olettaa, että pitäisi vastata. Vaikka ”oikeaa” vastausta ei tietystikään ole olemassa. Jos ihminen ajattelee, että seksiä pitäisi harrastaa kahdesti viikossa, hän vastaa harrastavansa seksiä kahdesti viikossa, vaikka oikea luku olisi harvempi.

Sitten tuloksia katsoessa moni muu miettii, että onkohan tämä ok, kun minun lukuni on erilainen… Mielessä voi pyöriä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

Harrastammeko tarpeeksi seksiä?

Normaalia ei ole olemassakaan. Ainoa ”normaali” mitä seksin suhteen tulee pohtia, on partnereiden keskinäinen normaali. Jos ennen seksiä on harrastettu kolme kertaa viikossa, ja sitten tahti on tippunut kertaan kolmessa kuukaudessa, sitä voi miettiä joko keskenään tai terapeutin vastaanotolla. Sillä, harrastaako joku muu seksiä kolmesti viikossa tai kerran kolmessa kuussa, ei ole mitään väliä.

Sen sijaan että miettisitte, sopiiko seksitahtinne keskiarvoon, miettikää ennemmin sitä, millaista seksiä haluaisitte.


Kuva Sharon McCutcheon, ylin kuva Annie Spratt.

Onko seksihaluni normaalilla tasolla?

Taas kysymys on siitä, mikä on sinulle normaalia. Lisäksi asia muuttuu jatkuvasti. Sinunkin elämässäsi on varmaankin ollut aikoja, joilloin et ole halunnut lainkaan seksiä, sekä aikoja jolloin olet halunnut seksiä jatkuvasti. Tai sitten ei. Ihmissuhteet, stressi ja moni muu asia vaikuttaa siihen, minkä verran seksiä haluaa ja kuinka paljon sitä haluaa priorisoida. Kysymys ei kuulu ”harrastanko tarpeeksi seksiä?” vaan ”olenko tyytyväinen seksielämääni?”.

Miksi toinen ei halua seksiä?

Kumppanin haluttomuus on vaikea asia. Vielä vaikeammaksi se muuttuu, jos alat miettiä, kuinka paljon kaikki muut harrastavat seksiä ja sinä jäät ilman. Haluttomuuteen on monia syitä, ja joskus kyseessä ei ole haluttomuus ollenkaan, vaan se että kumppani yksinkertaisesti haluaa seksiä vähemmän kuin sinä. Sekin on täysin normaalia.

Miksi en halua seksiä?

Tilastoja lukemalla voi saada sen käsityksen, että kaikki muut haluavat seksiä koko ajan. Kaikki muut paitsi sinä. Mutta mitään oikeaa lukua ei ole olemassa. Jos haluaisit haluta enemmän, voit miettiä mistä haluttomuus johtuu. Saatko huonoa seksiä? Etkö ole enää kiinnostunut kumppanistasi? Painostaako hän sinua? Onko seksistä tullut vallankäytön väline?

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Mikä on OIKEASTI normaali määrä harrastaa seksiä?”

  • Tintti sanoo:

    Entisessä parisuhteessani seksi oli vain pari kertaa kuukaudessa. Ja sekin kamalan kinumisen myötä. Vaikka olimme nuoria. Nykyisessä mennään juuri sopivasti halujen mukaan. Välillä kolmesti päivässä välillä kolmesti viikossa. Pääasia että molemmat ovat tyytyväisiä

  • Hoo sanoo:

    Yhdessä kohta 9 v ja seksiä muutamaa hiljaisempaa kautta lukuun ottamatta melkein joka päivä. Nykyään 1-4 krt päivässä! Näin monen vuoden jälkeen se on edelleen loistavaa! Kuten mies sanoi se on korvien väli juttu, jos pää on mukana se on aitoa tunnetta, ei pelkkää teknistä suorittamista! Kaikilla on samanlaiset värkit eli tunne ja aitous tekee seksistä seksiä.

  • Jenia sanoo:

    Olen seurustellut mun miehen kanssa nyt pari kuukautta. Ollaan tänä aikana harrastettu seksia 3 kertaa. Se on kauhean vähän mutta näköjään sopii meille. Exän kanssa piti harrastaa seksiä 4-7 kertaa viikossa,vielä 5 vuoden seurustelun jälkeenkin. Hiukan pelottaa että seksi loppuu kokonaan nykyisen kanssa ennenkuin vuosi tulee täyteen