Pettämistä, varsinkin seksin harrastamista toisen kanssa, pidetään yhtenä pahimmista asioista mitä suhteessa voi tehdä. Mutta se, että harrastaa seksiä toisen kanssa oman puolison luvalla ja nähden, voikin olla hyvä juttu.

Ainakin niin väittää (kiistelty) tutkimus.

Aisankannattaminen, eli se, että (miespuolinen) puoliso katsoo vierestä kun toinen harrastaa seksiä ulkopuolisen kanssa, on yleinen fantasia. Toisille se taas olisi painajainen.

Aikuiset ihmiset saavat tehdä keskenään mitä lystäävät, mutta monille oman rakkaan näkeminen sekstaamassa toisen kanssa olisi kauhea ajatus. Toiset taas fantasioivat siitä, ja osa toteuttaakin fantasiansa.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan 58% miehistä on aisankannatusfantasioita ja naisista noin kolmasosalla. Fantasiasta puhutaan nykyään avoimemmin, eikä sitä enää tuomita niin herkästi. Asenteet perinteisestä poikkeavaan seksiin ja ihmissuhteisiin ovat muutenkin höllentyneet, ja esimerkiksi polyamoriasta puhutaan nykyisin avoimesti.

Mikään uusi ilmiö aisankannattaminen ei kuitenkaan ole, vaan se on tuttu jo esimerkiksi Shakespearen näytelmistä.

Tutkijoiden mukaan aisankannatusfantasioistaan keskustelevat ja niitä toteuttavat parit kommunikoivat parisuhteessaan paremmin kuin muut. He kokevat itsensä suhteessa vapautuneemmiksi, sekä yhteyden tunnetta puolisoonsa ja hyväksytyksi tulemisen tunteita.

Avoin ja syyttelemätön keskustelu seksifantasioista ei välttämättä ole helppoa, varsinkaan silloin, jos kyseessä on aisankannattamisen tapainen yleisten ajatustapojen vastainen fantasia. Fantasioista ei tietenkään tarvitse kertoa edes puolisolle, mutta niiden jakaminen voi parantaa suhdetta. Kaikenlainen avoimuus ja rehellisyys on yleensä parisuhteelle hyväksi.

Se, että ”kyseenalaisia” fantasioita uskaltaa ylipäätään kertoa, vaati turvallisen ja luottamuksellisen suhteen. Jos suhde ei toimi, se tuskin paranee sillä, että makkariin alkaa lappaamaan lisää porukkaa. Jos fantasian haluaa toteuttaa, se vaatii sen, että molemmat toivovat asiaa yhtä lailla. Fantasian toteuttamisen aiheuttamia tunnereaktiota ei voi etukäteen tietää, joten hyvää kommunikaatiokykyä todennäköisesti vaaditaankin.

Lähde.

P.S. Näistä merkeistä tiedät, että mies pettää, yksityisetsivä paljastaa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia