Kiinnostaako seksilelut, mutta et tiedä niistä mitään? Mikä kannattaisi ostaa? Ovatko seksilelut turvallisia? Uskaltaako seksilelukauppaan mennä? Lukeeko netistä ostetun paketin päällä vähintään marsun kokoisin kirjaimin SISÄLTÄÄ DILDOJA JA KAIKKEA PERVERSSIÄ?

Älä huoli! Kokosimme ohjeet joissa vastaamme kaikkiin näihin kysymyksiin!

Pitäisikö minun ostaa seksilelu?

Tämä on helppo kysymys. Jos haluat seksilelun tai sellaisen kokeileminen kiinnostaa: osta. Jos et halua seksilelua, eikä niiden kokeileminen kiinnosta tai jopa vähän inhottaa: älä osta. Voit ostaa joskus myöhemmin jos mieli muuttuu, mutta kenenkään ei ole mikään pakko tunkea sisäänsä mitään tai pöristellä itseään yhtään millään.

Mitä niitä oikein on?

Vaikka mitä! Jos etsit seksilelua yksin käytettäväksi, vaihtoehtoja ovat esimerkiksi dildot, vibraattorit, tapit, kuulat ja nipistimet. Saat tietysti käyttää ihan mitä tahansa haluatkin, yksin tai yhdessä.

Dildo on peniksen näköinen, puikkomainen tai mielikuvituksellisen muotoinen seksilelu, jonka voi työntää haluamaansa ruumiinaukkoon. Se ei värise. Dildoja on hyvin eri kokoisia pienistä valtaviin. Jos kyseessä on imukuppidildo, voit kiinnittää sen esimerkiksi kylppärin seinään tai tuolille.

Vibraattori on yleensä edellä kuvatun muotoinen ja kaltainen, mutta värisee. Se voi olla myös muun muotoinen ja sellainen, että sitä ei ole tarkoitettu laitettavaksi sisään.

Klitoriskiihotin voi olla pienempi tai isompi ja muoto vaihdella. Se eroaa vibraattorista niin, että useasti vibraattori on sen muotoinen, että sen voi tunkea sisäänsä, mutta klitoriskiihotin ei ole muotoiltu sitä varten. G-pistekiihotin voi olla dildo tai vibraattori.

Tappi on suunniteltu laitettavaksi peppuun, ja se voi olla värisevä kuten vibraattori, liikkumaton kuten dildo tai jopa pumpattava, jolloin kokoa voi itse säätää.

Kuulat eli geishakuulat ovat useasti tarkoitettu lantionpohjalihasten jumppaamista varten, mutta niitä voi käyttää pelkästään huvikseenkin. Osa kuulista ei oikein sovellu jumppaan, vaan on tarkoitettu leluiksi. Geishakuulia käytetään yleensä 1-2 kerrallaan, ja ne voivat olla kiinni toisissaan. Kuulissa voi olla värinätoiminto joko pattereilla tai ilman. Jos kuulia on ketjussa useita peräkkäin, kyseessä on helmet. Ne on suunniteltu työnnettäväksi valittuun ruumiinaukkoon ja vedettäväksi sieltä pois.

Nipistimet voit kiinnittää haluamaasi ruumiinosaan, kuten nänneihin tai klitorikseen ja ne nimensä mukaisesti nipistävät valittua kohtaa.

Lisäksi seksileluihin voi lukea myös erilaiset liikettä rajoittavat esineet kuten käsiraudat, köydet, kahleet ja suupallot. On olemassa myös monenlaisia instrumentteja, kuten lääkärin tutkimusvälineitä muistuttavia vempeleitä, eri ruumiinosille tarkoitettuja pumppuja ja vaikkapa levittimiä niin raajoille kuin kehon aukoillekin. Myös erilaiset naamiot ja vaatteet ja asusteet voi lukea seksileluiksi.

Minkä lelun ostaisin?

Mieti mistä tykkäät muutenkin, kenties haluat lelultasi sitä samaa. Tai ehkä olet kokeilunhaluinen ja ostat ihan uudenlaista stimulaatiota tarjoavan lelun. Mieti mitä ominaisuuksia kaipaat? Haittaako, jos laite pitää kovaa ääntä? Haluatko että se on vedenkestävä? Etsitkö realistisen näköistä, söpöä vai kliinistä lelua?

Kun etsit sopivaa tuotetta, kannattaa lukea netistä arvosteluja niin saat vähän osviittaa siitä, mikä sopisi sinulle.

Tällä hetkellä hehkutetuin naisille suunnattu seksilelu on Satisfyer-klitoriskiihotin, kuten Satisfyer Pro 2 Next Generation. Se perustuu paineaaltoihin ja sitä kiitellään todella paljon. Löydät laitteen mistä tahansa seksikaupasta.

Aiemmin suursuosiota nautti niin kutsuttu pupuvibra, se Sinkkuelämää-ohjelmasta tuttu rabbit vibrator. Pupuvibrassa on sekä klitoriskiihotin että sisään menevä vibraattoriosa, joista molempien tehoa voi yleensä säätää, jopa erikseen. Myös pupuvibroja on kaikkien seksikauppojen valikoimissa.

Tarvitsenko liukuvoidetta?

Liukuvoide on erittäin suositeltavaa vaikka kostuisitkin paljon. Lelu ei toimi samalla tavalla kuin ihmisen osat, vaan kitka on erilaista. Se voi tuntua epämiellyttävältä ilman liukuvoidetta.

Entä pesuainetta?

Seksilelut voi pestä valmistajan ohjeen mukaisesti saippualla ja vedellä. Halutessasi voit ostaa niille erikseen suunnattua pesuainetta.

Paristot? Sähkö?

Osa vibraattoreista toimii sähköllä ja osa paristoilla. Jos laitteesi on paristokäyttöinen, varmista että sinulla on pattereita kotona. Lentää äkkiä suristin seinään, jos yty loppuu kesken kaiken!

En ole saanut orgasmia aikaisemmin, saanko sen seksilelulla?

Voi olla. Oikean muotoisella dildolla voit ylettyä sellaisiin paikkoihin, joihin ei saa oikeanlaista tuntumaa sormilla tai peniksellä. Vibraattorit ja klitoriskiihottimet ovat usein tehokkaita, joten monet kokevat, että niiden avulla saa helpommin orgasmin kuin muuten. Lisäksi lelun kanssa ei ole sellaista painetta, että pitäisi esimerkiksi laueta nopeammin tai näyttää tietynlaiselta, mitä saattaa toisen ihmisen seurassa ehkä miettiä.

Vievätkö seksileluni kyvyn nauttia seksistä ilman niitä?

Eivät. Ihmisen kroppa ei toimi sillä tavalla, että yhdenlaisen stimulaation saaminen sulkee pois kyvyn nauttia muusta stimulaatiosta. Johonkin seksileluun saattaa toki tottua niin, että muut tavat eivät tunnu yhtä kivoilta, mutta jos niin käy niin siitä voi myös oppia pois. Naisilla on tutkimusten mukaan niin, että mitä enemmän nainen saa orgasmeja, sitä enemmän hän saa orgasmeja. Eli orgasmien saaminen ikään kuin helpottuu harjoituksen myötä.

Ja jos sitä pelkäät, suuretkaan dildot eivät myöskään tee pimpistä löysää. Se on harhaluulo, jota levittävät sellaiset henkilöt, jotka uskovat että se, että nainen nauttii omasta seksuaalisuudestaan on heiltä pois. Orgasmit vahvistavat lantionpohjan lihaksia, joten lelujen kanssa leikkiminen ennemminkin tiukentaa paikkoja!

Jos seksilelut, muut tarvikkeet tai asut aikaansaavat sinussa voimakasta kiihottumista etkä halua harrastaa seksiä ilman niitä, kyseessä voi olla fetissi. Se on täysin normaali juttu ja saat ottaa siitä kaiken ilon irti.

Ovatko ne turvallisia?

Älä osta seksileluja epämääräisistä nettikaupoista, kuten aasialaisista halpakaupoista. Varmimmin turvallisia ovat esimerkiksi Euroopassa valmistetut tuotteet, joiden valmistusta sitovat säädökset. Jos olet huolissasi flataatesta (eli muovinpehmentimistä, jotka voivat toimia hormonihäiritsijöinä), vältä PVC:stä valmistettuja tuotteita. Varsinkaan raskaus- ja imetysaikana ei varmuuden vuoksi kannata käyttää flataatteja sisältäviä tuotteita. Turvallisimmat materiaalit ovat silikoni ja lasi. Jos hankit metallisia tuotteita, ota huomioon se, että ne saattavat sisältää nikkeliä. Teräksiset tuotteet eivät yleensä allergisoi. Seksilelun päällä voi myös käyttää kondomia.

Jos seksilelu haisee voimakkaalle, eikä haju lähde pesussa, älä käytä sitä.

Tekeekö seksilelun ostaminen/ omistaminen minusta lorton?

Ei. Seksilelun omistaminen on täysin normaali juttu. Saat tehdä oman kroppasi kanssa mitä lystäät.

Mitä jos lapseni löytää seksileluni?

Lapset saattavat kaivella kotona ihan kaikkea. Jos ajatus ahdistaa, pidä lelujasi lukkojen takana. Jos lapsi löytää seksilelun, voit kertoa siitä lapsen iän mukaisesti. Mitä pienempi lapsi, sitä ylimalkaisempi selitys riittää (kuten ”se on äidin”) ja mitä vanhempi, sitä vähemmän hän haluaa kuulla asiasta mitään.

Onko seksilelusta pakko kertoa puolisolle?

Ei tietenkään. Mutta jos suhde on kaikin puolin kunnossa, siitä voi olla teille molemmille iloa, että kerrot ja ehkä näytätkin mitä ostit.

Voinko ottaa leluni mukaan matkalle?

Voit. Lentokentän turvatarkastuksessa on nähty ihan kaikkea, siellä ei ketään kiinnosta.

Uskaltaako seksikauppaan mennä?

Uskaltaa. Muutkin asiakkaat ovat siellä ostoksilla, ja myyjä on iloinen kun asiakkaita riittää. Jos ujostuttaa kovasti, väljästi kalustettu, valoisa liike ja se, että henkilökuntaan kuuluu naisia, voi auttaa hermostukseen. Jos ahdistaa liikaa, tilaa netistä.

Lukeeko netistä tilatun paketin päällä mitä se sisältää?

Ei lue. Koska muitakin ujostuttaa, paketit tulevat eri nimisiltä lähettäjiltä kuin kauppa josta ne tilaat.

Voinko palauttaa netistä ostamani seksilelun?

Riippuu käyttämäsi kaupan ehdoista. Avaamattoman pakkkauksen voi yleensä vaihtaa tai palauttaa, ja virheellisen tuotteen totta kai. Avattua pakkausta ja virheetöntä tuotetta ei hygieniasyistä voi yleensä palauttaa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Nainen, tässä kaikki mitä olet halunnut tietää seksileluista mutta et ole uskaltanut kysyä!”