Haluatko olla tuttavapiirisi ehtoisin emäntä? Se, jonka kokkailuista puhutaan kuukausia jälkikäteen ja jonka reseptejä himoitaan? Kukapa ei!

Meillä on siihen ratkaisu. Unohda fuusiokeittiöt, taginepadat, juurileivät ja muut nykyajan hömpötykset. Todellisen vaikutuksen vieraisiisi teet kokkaamalla autenttista 70-luvun ruokaa!

Löysimme mökiltä Kutsutaanpa vieraita -keittokirjan vuodelta 1979. Suomeksi kirja on ilmestynyt 1980 WSOY:n kustantamana. Sen ruokakuvat todella herauttavat veden kielelle!

Kas tästä mallia ateriaan!

Alkupalaksi maistuu simpukkacocktail – lasista tarjottuna totta kai! Cocktailiin tulee säilöttyjä simpukoita ja artisokkaa sekä avokadoa ja oliiveja. Päälle sekoitetaan kastike vuolukermasta, jogurtista, tabascosta ja konjakista. Namskis!

Vai maistuisiko ennemmin raikas lihakasvishyytelö? Katso kuvaa ja tunnet jo ihanan, kielen vievän maun:

Pääruuaksi sopii herkullinen lihamurekkeella täytetty broileri. Kyllä! Nyt ei olla köyhiä eikä kipeitä: lihamurekkeella täytetty broileri!

Vai olisiko ananaksella maustetut lampaankyljykset tyylikkäämpi vaihtoehto? Nam, eksotiikkaa!

Ei sovi tietenkään unohtaa jälkiruokaa! Miltä kuulostaisi Marenkiappelsiinit? No herkulta! Ja siltä ne näyttävätkin…mutta…

Ohje kuuluu näin: vatkaa kaksi valkuaista ja 125 g sokeria kovaksi vaahdoksi. Leikkaa kahdeksasta appelsiinista kansi pois ja pursota vaahto pinnalle. Kuorruta 200 asteessa kunnes pinta on saanut vähän väriä. Koristele cocktailkirsikoilla ja tarjoa väkevän viinin kanssa.

Hhhmm. Söpöjä kyllä, mutta miten nämä syödään?

Meneekö reseptit kokeiluun? Jos tosiaan tarjoat näitä vieraillesi, kerro ihmeessä raportti meille!!

Kommenteissa voit kertoa myös herkullisimmat 70-luvun tai lapsuuden ruokamuistosi!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Tässä reseptit, joilla häikäiset vieraasi varmasti!!”

  • Tuulispää sanoo:

    Herranjestas, kylläpä tuli vesi kielelle näitä kuvia ja reseptejä katsellessa😅.
    Näihin voisi lisätä mm.puolikkaan avokadon päälle kasatut purkki/pakastekatkaravut näyttävänä alkupalana ja vaikkapa pakastevihanneksilla täytetty kokonainen keräkaali, jossa koverrettu kaali keitetään vedessä ja vihannekset kiehautetaan kaalivedessä ja kaali täytetään tällä he-ma-pa-seoksella.Kyllä, reseptit löytyivät myös vanhasta keittokirjasta kera herkullisin kuvin.

  • Tervis sanoo:

    Levylihapiirakka saunan jälkeen! Sen kulautti alas viikon (ainolla) limsa-annoksella (1/3 Jaffa-pullo jaettuna kolmen sisaruksen kesken).