Kuka sitä aina jaksaa hifistellä monen ruokalajin illallisten kanssa? Joskus haluaa vaan karkkia, ja miksei lasillisen viiniä kylkeen. Mutta voiko niitä yhdistää?

Halloweenhan on karkkijuhla, ja amerikkalainen saitti vinkkaakin, mitä viinejä kannattaa ylijäämä-Halloweenkarkkien kanssa yhdistää. Hyviä pareja pitäisi olla esimerkiksi nämä:

– KitKat ja pinot noir

– Snickers ja tokaji

– Skittles ja madeira

– Twix ja vin santo

No me ei täällä Suomessa olla niin turhantarkkoja onko Halloween vai ei. Suklaa maistuu aina, varsinkin näin syksyn painaessa päälle, ja varsinkin meidän kansallissuklaa Fazerin sininen! Mutta minkä viinin kanssa se sopisi parhaiten?

Kävimme kysymässä Alkosta seuraavin ehdoin: ei mitään kovin erikoista jälkiruokaviiniä tai muuta, vaan jotain helposti nautittavaa kivaan seurusteluun tai omaksi iloksi, ja saimme pari ehdotusta.

Suklaa on kuulemma vaikea yhdistää viinin kanssa, mutta tärkein sääntö on se, että jos yhdistelmä sinusta maistuu hyvälle, niin se riittää, säännöistä viis.

Jos haluat pelata varman päälle, niin kokeile näitä suosituksia: Makea rosekuohuviini Araldica Brachetto d’Acqui Dolce tai monille tuttu Blue Nun sopivat niille, jotka haluavat juoda kuoharia. Kuulemma myös portviini sopii suklaan kylkeen. Punaviineistä suositeltiin malbec-rypäleestä tehtyjä viinejä.

Me otimme testiin suositellun Hannibal-viinin. Espanjalainen makea punaviini sopi kuin sopikin erinomaisesti Fazerin sinisen kanssa nautittavaksi! Viinin makeus tasoittui, eikä suklaasta tullut yhtään äkelöä. Pari toimi oikein hyvin myös ei-hifistelijän suussa.

Kyllä tämä yhdistelmä kelpaa varsin hyvin pikku hemmotteluun tässä loskasäitä odotellessa ja niiden saavuttua. Sopii myös maailman helpoimmaksi tarjoiluksi tyttökavereiden kanssa tai kotitreffeillä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia