Seuraa tunnustus. Kaikki eivät tykkää lähtökohtaisesti leipoa. Monella on  myös hirveän vähän aikaa leipoa. Tämä kaikki on hyvin harmillista, koska lapset toki tahtovat leipoa ja toivovat leipomista ja eritoten niitä valmiita herkkuja. Omatunto kolisee.

Pitää keksiä oikoteitä. Voi kehittää leivontamalleja, joissa pyöräytetään pussikorvapuusteja mikron kautta ja koko kämppä tuoksuu pullalta. Tai voi ehdottaa lapsille, että leivotaan koristelemalla Pågenin Kaffi -kakkuja, niitä voi kuorruttaa vaikka mokkapalapäällysteellä tai vielä parempaa (helpompaa), jäätelöllä. On kiva sanoa, että katsokaas lapset, ihana leivos! ( kuvassa Kaffi Suklaa Banaani  ja Sitruuna Unikko kermavaahtokuorrutteella.)

Joskus kun yrittää ylittää itsensä ja leipaisee vaikka kakun omin pikku kätösin, tulos ei ole hirveän mairitteleva. Tosi tilanne:

Huonon Äidin neuvo: sinun ei ole pakko olla hyvä kaikessa. Jos olet hyvä töissä tai kotiäitinä, kärsivällinen ystävänä, hyvä auttamaan läksyissä ja taitava ymmärtäämään teiniä – se riittää. Ei ole pakko osata leipoa vielä päälle. Niin ei lue äitien manuaalissa. Siinä manuaalissa lukee vain rakkaus ja sillä sipuli.

Käytännön leivontaohjeita Huono Äiti -malliin:

Osta Pågenin Kaffi -kakku kaupasta, Suklaa Banaani tai Sitruuna Unikko, molemmat käyvät. Maistuvat hyviltä ja sopivan itse tehdyiltä ;).

Kanna ne kotiin ja avaa pussi

Leikkaa palat

Päällystä palat haluamallasi päällysteellä tai anna nuorison päällystää eli tee leivoksia joko jäätelöllä, kermavaahdolla tai mokkapalakuorrutteella. Mokkapalakuorrutteen ohje on tässä:

Kuorrute

1300 g tomusokeria.

2½ dl kaakaojauhetta.

32 rkl sulatettua voita tai margariinia.

4n. 4 rkl vahvaa kahvia.

Ultimateversiossa ripottele päälle nonparelleja.

Lopuksi käytä pyyhekumia

Mutta ei siihen leivonnaiseen. Me äidit olemme erittäin hyviä syyttämään itseämme kaikesta, myös sitä, leivommeko vai emmeko leivo. Lainaa lapsesi pyyhekumia ja pyyhi mielestäsi syyllisyys.

On ihan ok olla ei-leipova äiti.

Tämä juttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Pågenin Kaffin kanssa. Kaffi Sitruuna Unikon tiedot löydät täältä ja Kaffi Suklaa Banaanin tiedot täältä. Testiryhmämme vahva suositus molemmille, myös hyvälle omatunnolle!

Huono Äiti arpoo kiireisten äitien kesken 3 kpl Pågenin matkamukia!  Osallistu kommentoimalla takapenkki, kiire, kahvi, Pågen, kukkaruukku tai Huono Äiti on paras (suositeltava 😉 ) tai jotain näiden välitä. Myös Facebook-kommentit otetaan huomioon.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 16 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

16 vastausta artikkeliin “Kaikki äidit eivät leivo”